Despre Chișinău: ce facem cu pasajele subterane

4
20160320_154804

Iasi, pasaj subteran, 2016

Imaginea de mai sus arată unul dintre pasajele subterane renovate din Iași. Curat, european, fără gherete, tarabe, pateuri și alte nimicuri care se vând în pasajele subterane din Chișinău. Și cel mai important, acest pasaj are toaletă publică.

Este vorba despre Pasajul din Piața Unirii, lângă hotelul Traian, din municipiul Iaşi. A fost dat în exploatare la sfârșitul anului 2015.

20160320_154832

Gândit și realizat pentru confortul cetățeanului. Este adevărat, renovările s-au făcut din fonduri europene, așa cum a fost și în Bulgaria de exemplu.

20160320_154829

Dar nouă ce ne lipsește să demarăm un proiect comun moldo-român de renovare a pasajelor subterane din Chișinău? Din cele 100 de milioane de euro promise de partea română, mai sunt încă sume bune nevalorificate în lipsa unor proiecte reale care să vină din partea autorităților R. Moldova.

Este fața urâtă a Chișinăului, o problemă nerezolvată de ani de zile.

pasaj subteran chisinau

sursa: timpul.md

O investigație bună despre pasajele subterane ale Chișinăului:

http://www.timpul.md/articol/pasajele-subterane-ale-chiinaului-%E2%80%93-patrimoniul-de-povara-al-municipalitaii-32918.html

 

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

4 comentarii

 1. inchise, facut treceri de pietoni

  Nu inteleg de ce Bucurestiul sau UE trebuie sa plateasca pentru confortul chisinuaienilor? care nu sunt in EU si nici in Romania, ba chiar sunt de mai multe ori anti.

  Aceste lucrurui se fac din impozite locale.

 2. te duci la un fraier care are 15 gherete ne-autorizate….il ameninti ca i le inchizi, individul te mituieste ca sa-l lasi in pace….cu banii primiti faci 3 pasaje subterane…..SI SA NU-MI ZICETI CA ASA CEVA NU E POSIBIL LA CHISINAU!!!!!!!!
  acum inpartim toate gheretele di chisinau la 15….nu avem atitea pasaje!
  dumai chirtos!!!

 3. la cate masini scumpe la privati si administratie sunt in chisinau … mai dorim si bani din afara?
  nu mai zic de cladiri administrative mari si scumpe. Trebuie dat doar cu imprumut, si calculat si riscul de tara la dobanda. Nu de alta, dar sa inceapa sa gandeasca si sa faca ce trebuie acolo local

Lasă un răspuns