Despre cei 25 de ani de Independență în Alb&Negru

6

Cu ocazia aniversării a 25-a a Independenței R. Moldova, lansăm începând cu 1 august dezbateri în cadrul emisiunii Alb&Negru despre evoluția țării noastre în cele peste două decenii de existență.

Vă așteapt în fiecare zi de luni până joi, începând cu ora 16.00 la emisiunea Alb&Negru de pe UNIMEDIA, unde alături de invitații mei, voi vorbi despre momentele de unde am pornit și unde am ajuns astăzi, ca țară, ca neam.

Invitații emisiunii sunt pe măsură: deputați din primul Parlament, semnatari ai Declarației de Independență, personalități care au contribuit la scrierea Constituției țării, la elaborarea principalelor legi pentru bună funcționare a acestei republici.

De asemenea, vom afla unde s-a rupt firul, așa încât astăzi suntem una dintre cele mai sărace țări din Europa, cu un viitor incert.

 Fiți alături de noi! În comentarii așteptăm sugestii și întrebări pentru invitați.
P.S. Mulțumim designerului vestimentar Alina Bradu, creatoarea iilor și a rochiilor în stil național, care îmi va asigura vestimentația la acest ciclu de emisiuni.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

6 comentarii

  1. Cateva intrebari pentru cei care au inventat RM cred clarificarea unor situatii gen:

    – De ce s-a acordat cetatenia RM tuturor alogenilor in 1990-1992 si chiar si mai tarziu si nu s-a procedat ca in tarile Baltice unde nu s-a acordat aceasta cetatenie acestor categorii sa nu se creeze probleme politice. (ex. situatiile 1992-2009, constitutia, etc.)

    – De ce inca nu se implica public politic inventatorii RM sa explice ca din pacate RM este si a fost in ultimii peste 20 de ani si probabil va mai fi (in mod documentat) un stat mafiot, falit, ruinat politic, economic datorita deraierii de la cursul initial stabilit in 1990-1992 si a tradarii ideei initiale. (un stat care nu poate exista pentru alte ratiuni deci decat pentru ceea ce a fost inventat (UE / RO))

    Sa se re explice ideea inventarii RM (romantismul romanilor basarabeni) si mai ales de ce s-a acceptat deraierea de mai apoi a foii de parcurs catre Europa (si mai ales catre RO) si folosirea noului curs (estic) impotriva romanilor basarabeni (si altora) de catre forte (stanga) care ar fi trebuit sa fie interzise politic si mai ales public datorita (reluarii) discursului sovin si partizan tip sovietic / tarist si chiar anti romanesc si mai ales anti european (UE)

    Cam asta cred ca ar fi eventual interesant de aflat din punctul meu de vedere

  2. Intrebare pentru invitati: De ce s-a admis biserica mancurta rusa a Moldovei sa continue sa existe dupa 1990 (popa Vladimir). Este o biserica care trebuia desfiintata imediat sau cel putin asimilata la biserica romanesca (Mitropolia Basarabiei). Popimea mancurta rusa trebuia sa nu primeasca cetatenia RM si deportata urgent de prin RM cred in 1990-1994. Canalul audio-video (AV) si stanga politica alaturi de biserica mancurta a RM sunt elementele mancurtimii care au distrus RM si care trebuiau desfiintate de la inceputuri banuiesc. Raul trebuia taiat din radacini pentru progres si identitate. Nu va fi unire si chiar integrare UE indiferent de % doritori in RM cata vreme exista biserica mancurta. (banuiesc ca este clar asemenea chestie). Este coloana 5 a ruseasca aceasta biserica mancurta rusa de influentzia si distrugere bine stiuta

Lasă un răspuns