Demnitarii noștri, bătuți de noroc

5

Când s-a împărțit norocul în lume, demnitarii noștri, adică miniștri, deputați, procurori, judecători,  cu siguranță erau acasă. În așteptare. Și-au golit toate paharele din casă, le-au aranjat frumos pe masă ca atunci când va veni norocul să aibă unde se adăposti . Și Domnul chiar a fost darnic, le-a umplut la toți paharele cu noroc, la unii chiar și căruțele, mașinile, casele. Tot ce aveau pe lângă gospodărie, tot a fost umplut cu noroc. Paharele au fost pline, așa încât să nu încapă niciun strop de venin. Au fost rase, ca să nu existe niciun fel de necaz, ca în vechiul cântec al românilor:

Când s-a împărțit norocul/Fost-am dus eu la lucru/Și la toți le-o dat cu carul/Numai mie cu paharul/Și acela n-o fost plin/Jumătate o fost venin/Și acela n-o fost ras/Jumătate o fost necaz

Altfel, cum poate fi numit decât noroc faptul că ex-procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov a dat peste un miliardar rus care i-a împrumutat bani pentru a-și construi o casă de toată frumusețea. Este vorba despre sute de mii de dolari.

1457966883390

Ce-i drept, procurorul l-a ajutat cândva pe acest miliardar și a primit o recompensă grasă.

http://unimedia.info/stiri/video-ivan-diacov-despre-cum-a-ajuns-sa-aiba-casa-de-lux-e-un-imprumut-de-la-un-miliardar-112293.html

„E cu împumut de la o persoană, un miliardar, am totul și îs gata să răspund. E legal, n-am ascuns-o, e declarată. La mine e declarat gardul, casa, mâța, câinele, soția, tot ce am”., a declarat Ivan Diacov în cadrul emisiunii Alb&Negru.

Acum, sincer și cu mâna pe inimă cine și-ar dori un astfel de noroc?! Cum se întâmplă că oamenii care o duc de azi pe mâine nu au cum să dea peste un astfel de miliardar care să le cumpere case? E legea Universului, vor spune unii, iar alții se vor grăbi să conteste toate legile lumii.

Extrem de norocoasă este și fiica deputatei Violeta Ivanov, care poate și are de la cine  împrumuta mașini, haine, blănuri, genți, toate care aparțin brandurilor internaționale.

ritulea

Are noroc de prieteni, mătușă bogată.

http://unimedia.info/stiri/video-Violeta-Ivanov-despre-hainele-i-accesoriile-de-lux-ale-fiicei-etalate-pe-reelele-de-socializare-Nu-i-aparin-112259.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Așadar, misterul a fost dezlegat. Deputații, miniștrii, procurorii, judecătorii trăiesc bine în R. Moldova, au averi de milioane, pentru că au mare noroc, pentru că sunt bătuți periodic de un noroc nemărginit. Iată așa. 

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. 🙂 Din pacate nici ciobanul din Miorita se pare n-a avut noroc si chiar recent is se imputa ghinionul ca fiind endemic. Cred ca este ceva mai ereditar prin zona referitor cu norocul si mijloacele de gestiune noroc / ghinion . (vedeti mai mai jos link pentru gluma si distractie bineinteles) 🙂

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cativa-tineri-cer-eliminarea-baladei-miorita-din-programa-scolara-mircea-platon-ciobanul-moldovean-nu-ii-descrie-mioritei-modul-in-care-se-va-apara-de-atacul-prietenilor-invidiosi-si-lacomi-145567.html

 2. Luând în considerare un alt cântec popular românesc:
  „Omul bun şi pomul copt da, hai, hai dorule hai,
  Ăştia n-or avut noroc da, hai, măi dorule hai.
  Şi stau la margine de drum,
  Pomul copt şi omul bun.”
  Puntem trage concluzia că „norocoşii” fac parte din categoria :
  „Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stapână şi pe ţară şi pe noi!

  Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câstigul fără muncă „

 3. Salve Elena!
  Datorită studiilor universitare,conferințelor,vizitelor de studii/muncă am avut ocazia să fiu în deplasare sau să locuiesc prin marile orașe occidentale(spun aceasta fără laudă deșartă),acolo unde demnitarii comuniști de la Chișinău preferă să vină la cumpărături sau la shopping, cum preferă să spună aceștia.

  I-am recunoscut și urmărit de la distanță prin aceste metropole vestice!Guvernanții comuniști au obsesia de a-și etala obiectele de lux atât în străinătate cât și în țară,printr-o aroganță sau vulgaritate respingătoare!

  Aceștia se comportă obraznic,violent cu vânzătoarele din magazinele,bijuteriile de lux occidentale,cu personalul de la hoteluri-restaurante,agențiile imobiliare,garajele automobilelor de sport scumpe,centrelor de sport de iarnă de la munte de acolo, precum odraslele emirilor arabi din Golf sau ale oligarhilor ruși,ucrainieni!Ei cred că având mulți bani,totul le e permis!

  Am aflat aceste detalii din dicuțiile de la colegii din universitățile din acele orașe care lucrează parțial pe durata săptămânii sau în vacanță în aceste localuri de lux,finanțându-și ulterior studiile.

  Stăteam acum câțiva ani la o pauză de cafea,după o conferință,la o masă afară la o cafenea , alături de colegii studenți la dreptul internațional din Geneva,nu departe de Universitate și după câteva minute de discuții aud deodată injurii de la un grup de tineri în română(cu accent moldav)și în rusă,amintindu-mi de anii de liceu când eram acasă.
  Am tresărit și i-am recunoscut îndată după hainele scumpe,accesorille/bijuteriile de lux că erau veniți la cumpărături/shopping și încercau să atragă atenția celor din jur prin injurii, glume obscene și râsete zgomotoase de grup insuportabile.

  Mă gândeam în acele momente la părinții,apropiații noștri rămași acasă,care sunt remunerați prost ,cu salariu de mizerie de 70-90 de euro pe lună,după mulți ani de sacrificiu,lucrând profesori,medici,constructori,brutari,agricultori în condiții de muncă foarte grele,istovitoare revăzându-i îmbătrâniți și bolnavi când revin acasă sau chiar decedați

  Și mi-am amintit de versul lui Eminescu:Unde ești tu,Țepeș,Doamne,ca punând mâna pe ei!…

  Aceste odrasle alintate precum Timca Plahotniuc, Fătuca botoxată a tov.Ivanov,Zagorodnîi etc. sau Oleg Voronin sunt ca lăcustele sau lipitorile banilor părinților,apropiaților noștri,care au muncit o viață și primesc un salariu,o pensie de mizerie,supraviețuind foarte greu în condiții de muncă istovitoare.Ei sunt responabilii scăderii natalitatății în țară după 1991 și dezastrului social ,mai ales în satele Moldovei!

  De aceea am ieșit în stradă cu lumânarea în mână în aprilie 2009,în Săptămâna Mare dinainte de Paști,noi Generația Tânără,pentru că nu mai suportam Marea Injustiție socială,Minciuna comunist-mafiotă de acasă ,vilele multietajate și automobilele lor de lux din banii publici ai părinților,bunicilor noștri sau ascunși în bănci elvețiene, paradise fiscale,alungarea de acasă a sutelor de mii de conaționali onești și am primit după aceasta loviturile brutelor comuniste (care mi-au distrus plămânii și rinichii)ale tov.Voronin-Greceanîi-Dodon-Lupu: Papuc,Botnari,Țurcan,Perju,Mejinschi,Zubic,Gumeniță etc.și uciderea protestatarilor pașnici anticomuniști:Valeriu Boboc,Ion Țâbuleac,Eugen Țapu,Maxim Canișev,Radu Ciobanu!
  Tov.Zubic,Gumeniță neagă și acum loviturile de bocanci pe care mi le-au dat atunci mie și celorlalți tineri,când eram lovit la pământ în PMAN!De loviturile în grup în comisariatele de poliție la ordinul lor,cu fața la perete e un detaliu pentru ei!
  În prezent,tov.Zubic dirijează liniștit afacerile magnatului Plahotniuc,iar Gumeniță așteaptă revenirea lui Voronin-Dodon-Greceanîi la putere ,ca să-i fie recunoscut eroismul comunist și medaliile acordate de Voronin în aprilie 2009, pentru tinerii anticomuniști uciși sau loviți atunci în PMAN! Negarea faptelor e arma lor și a avocaților care-i apără în instanță!Iar judecătorii amână condamnarea lor.

  Au trecut 7 ani! Tinerii anticomuniști uciși zac în morminte,iar odraslele demnitarilor comuniști se plimbă la cumpărături/shopping prin marile orașe occidentale din banii publici acordați drept ajutor umanitar de UE și deturnați de părinții lor aflați la guvernare!Iar apoi acești demnitari ne vorbesc în public,ca fariseii lui Hristos,de Valorile Creștine,de Solidaritate,de Principii și Valori,de Integrare Europeană!

  Ai Milă de noi,Doamne!

 4. =Toader dela Tighina= on

  Addendum la comentariul lui Damian Hâncu
  —————————————————————————
  Cei 7 tineri torturaţi,
  schingiuiţi și masacraţi de către teroristii-poliţişti mascaţi comunisti in acel Aprilie Negru 2009
  in timpul protestelor anti-comuniste și anti-voroniste de la Chișinău.
  Atentie: Ucigaşii nu a fost pedepsiţi !
  1.
  Valeriu Boboc din s. Sângera / 5 mai 1985 – 7 aprilie 2009/
  omorât in batai de «Oamenii Legii» pe Piata Mare din Chisinau
  la 7 aprilie 2009
  2.
  Ion Ţâbuleac /n.1987 s. Bolohan/Orhei – 7 aprilie 2009, Chisinau/
  3.
  Eugen Ţapu din or. Soroca
  4.
  Maxim Canişev din s. Christofor/Ungheni,
  omorât bestial de politistii teroristi si aruncat in lacul Ghidighici
  la 8 aprilie 2009 si apoi gasit la 19 aprilie 2009.
  5.
  Radu Ciobanu, decedat ‘la comanda» la 24 iunie 2009 in s. Cornesti/ Ungheni
  si in urma torturii din «coridorul mortii» de la Procuratura neo-comunista din Chisinau.
  6.
  Ruslan Melinte, un tânar romantic din s. Peticeni/Calarasi, simpatizant si agitator pro-PLDM, partidul lui Vlad Filat,si ucis miseleste la 25 iunie 2009 de catre comunistii teroristi voronisti-tkaciukisti locali,
  7.
  Vasilică Dumistraşcu /1982 – 26 Mai 2014/,
  patriot român din s. Brânza, jud. Cahul, mort după 5 ani în urma rănilor
  din timpul torturii de regimul poliţienesc voronist comunist din aprilie 2009.
  ———————————————————————————–

Lasă un răspuns