De ce un adolescent are nevoie de blog

11

La una dintre primele ore cu grupul de adolescenți care s-a încris la cursurile de orientare în jurnalism, organizate de Academia Prospera, le-am vorbit tinerelor despre blogging (așa cum suntem deja obișnuiți, în jurnalism sunt mai multe femei decât bărbați). Le-am spus că este o modalitate foarte bună ca să exersezi scrisul, mai cu seamă dacă vrei să te faci jurnalist. În felul acesta, selectezi teme de interes pentru public, înveți să te documentezi, înveți să îți pui întrebări, înveți să faci față tuturor criticilor, care nu neapărat sunt constructive. Dar cel mai important este că îți construiești propria personalitate, cuvânt cu cuvânt, idee cu idee, acțiune cu acțiune.

Le-am mai spus că un blog este brand personal, pentru că iti dezvăluie personalitatea, realizarile tale, stilul de viață, abilitățile pe care le ai. Blogul necesită multă dedicație, inspirație, pasiune pentru scris, atenție pentru selectarea subiectelor și impactul pe care îl au postările.

Mă bucur că toate elevele din grup (care au între 12 și 18 ani) și-au creat un blog unde scriu despre viața de adolescent, dar și despre interesele pe care le au. Aceasta este platforma unde își pot exprima ideile, gândurile, dorințele. În plus, dacă ești foarte bun, poți face și bani frumoși din această pasiune.

Vă invit să le vizitați blogurile, să vă expuneți părerile și să le dați și unele recomandări care sunt binevenite, cu siguranță.

https://annabaciu.wordpress.com/

https://danieladumbravablogspot.wordpress.com/

https://laurentiamarian.wordpress.com/

https://cameliahodorogea.wordpress.com/

https://mihaeladarie.wordpress.com/

https://guritalexa.wordpress.com/

Cu cât mai mulți tineri implicați vom avea, cu atât mai multe șanse de reușită sunt pentru această țară.

P.S. Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.