De ce se dorește depopularea Moldovei

5

În prezent se scrie o istorie tristă pentru R. Moldova. Sunt file negre peste file negre trăite și scrise de moldovenii care pur și simplu nu mai văd niciun rost să rămână acasă, nu mai sunt utili și vor să ofere un model de civilizație copiilor lor. Uneori am impresia că sunt create intenționat toate condițiile pentru ca oamenii să plece din republică. Astăzi trăim vremuri când pur și simplu vrei să fugi în lumea mare.

Dar de ce cred că sunt create intenționat condiții pentru ca oamenii să plece? Pentru că se dorește depopularea R. Moldova. Pentru că oamenii inteligenți, integri nu mai au loc în administrația acestui stat. Ei pur și simplu sunt izgoniți. Dacă nu ești cu ei, nu ai aproape nicio șansă să te dezvolți profesional. Pleacă directori de filiale din companii de telefonie care au salarii destul de bune în R. Moldova, pleacă oameni de afaceri care au dezvoltat business în agricultură din cauza controalelor și piedicilor care le sunt puse la fiecare pas. Iar guvernarea spune că deja e mai bine. Și mulți, mulți alții. Astăzi satele fără oameni sunt o excepție, măine ar putea fi o realitate.

De ce se dorește depopularea R. Moldova? Cine va veni în locul moldovenilor plecați peste hotare? Sirienii? Chinezii? Africanii? Oare chiar această guvernare care reprezintă doar un grup de interese personale nu înțelege cât de mare este acest pericol al depopulării? O țară care nu produce aproape nimic și care își pierde constant oamenii apți de muncă pur și simplu nu are viitor. Oare chiar acest lucru nu este înțeles acolo, la vârful piramidei? Ce se dorește de fapt? Să fii rege peste cei 30 de mii de sirieni? Ce fel de patriot-coordonator-conducător de țară poți fi, dacă tu cu mâinile tale distrugi constant acest teritoriu, dacă tu constant îi alungi pe oameni din țară?

E greu să faci prognoze pentru 5-10 ani cu privire la viitorul R. Moldova. Nu sunt expertă în geo-politică, dar dacă nu se întâmplă Unirea, există toate posibilitățile ca băștinașii (românii/moldoveni) să rămână în proporție de 10-20%. Ce naționalități vor constitui restul populației? Cei care nu vor mai avea loc în țarile UE, SUA sau Canada.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. Nu cred ca se doreste depopularea Moldovei, din contra.
  Pe „plantatie” (R. Moldova, Romania) este nevoie de cat mai multi „sclavi”, dar autohtoni. Sirienii si alte neamuri plang cand, ratatciti, ajung pe meleagurile noastre. Sunt disperati la gandul ca vor trai in zona noastra, la standardele noastre, nu stiu cum sa fuga mai repede unde vad cu ochii. Paradoxal, acesti fugari disperati, traumatizati de dictatura si razboi, au pretentii/idealuri mai inalte decat avem noi, cei ce inca mai suntem pe taramul mioritic…
  „Stapanii” au nevoie de „sclavii” perfecti, asa cum am fost si inca mai suntem… „Sclavii” perfecti sunt obligatoriu autohtoni, legati sentimental de „mosie”, avand legaturi cu lumea trecuta si viitoare, dispusi sa indure nedreptati si umilinte pentru a ramane acasa. Pe acest lucru se bazeaza vechilii acestor locuri…. Ce sa faca vechilul cu strainul? Strainul, asa cum a venit, poate sa si plece… nu este sigur pentru politica „plantatiei”…
  Plecarea cetatenilor in vest este o mare palma pe care omul simplu, de rand, o ofera conducatorilor, politicienilor, mafiotilor, etc… Cetatenii au alternative, posibilitatea sa aleaga… Si aleg un trai mai bun, mai demn pentru ei si familiile lor… Ideea puterii (politice, economice, mafiote, etc) de la noi de a-si cladi opulenta pe suferinta noastra, de a profita la nesfarsit de haos, disperare, saracie, coruptie, de a perpetua pe aceste meleaguri un fel de Bangladesh al Europei, cu oameni umiliti si prost platiti (la nivelul cel mai de jos), a primit un raspuns pe masura din partea populatiei: „veti ramane singuri sa va jucati de-a ce vreti voi, fara noi in rol de scalavi, slugi si servitori”.
  Este un semn de maturitate al cetatenilor ce transmit mesajul: „Nu ne plangem, nu protestam, nu pierdem timpul, actionam in interesul nostru si al familiilor noastre, plecam si va lasam. Iar voi, „stapanii”, cautati fraierii in continuare, dar repede, ca acesti fraieri sunt pe cale de disparitie”…

 2. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 3. BRAVO ELENA AI DREPTATE NOI PUTEM SCHIMBA CURSUL TARII DOAR DACA FACI IN APEL LA TOATA DIASPORA DIN OCCIDENT SA VENIM TOTI ODATA CA UN VAL CA IN 89 SI SA FACEM ACEIA CE NAM FACUT ATUNCI SI TOTUL SE VA REZOLVA AUTOMAT VOM FI IN UNIUNIA EUROPIANA.

 4. Pingback: Este cinic să faci afaceri la nivel înalt cu cetățenia R. Moldova – Elena Robu Blog

Lasă un răspuns