Cum sovieticii ne-au otrăvit viitorul

8

Am discutat un subiect extrem de trist și de sensibil la emisiunea Alb&Negru cu prima femeie colonel din R. Moldova, Mariana Grama, cea care cunoaște în cele mai mici detalii despre pesticidele rămase din perioada sovietică și consecințele pe care le simțim și le vom resimți încă sute de ani.

Am ajuns la concluzia că sovieticii ne-au făcut un cadou extrem de otrăvit când ne-au transformat într-o grădină înfloritoare pe harta uniunii. Ei au utilizat pesticide, chimicale în exces pentru a avea roade bogate, pentru a îndeplini planuri cincinale și pentru a hrăni întreaga URSS. Aici, pe acest teritoriu al nostru, au făcut tot felul de experimente, cu bună știință au infectat solul într-atât de mult încât astăzi și încă secole vom suporta consecințele dramatice pentru sănătatea noastră.

În primul rând, astăzi putem pune la îndoială aproape tot ce consumăm din R. Moldova: carnea, ouăle, laptele și mai ales peștele. Din cauza pesticidelor care au rămas abandonate fie în depozite, fie neautorizat după destrămarea URSS, astăzi ne îmbolnăvim de hepatite, ciroze, cancer.

Doar din cauza utilizării dustului în gospodării anual avem circa 3000 de copii care se nasc cu deficiențe mintale. 

http://unimedia.info/stiri/video-mariana-grama–despre-utilizarea-dustului-anual-avem-circa-3000-de-cazuri-de-copii-cu-deficiente-mintale-127998.html

Mai mult, utilizarea pesticidelor în agricultură este direct proporțională cu mortalitatea generală și infantilă din țara noastră. Așa au vrut sovieticii, să chimizeze agricultura moldovenească. Și au reușit, au distrus-o și ne-au distrus și nouă sănătatea, pentru generații înainte.

Astăzi, cei care vor să închine acest teritoriu Moscovei, ar fi bine să citească aceste rânduri și să se gândească la ceea ce ne-au făcut sovieticii până acum. Ei ne-au otrăvit, iar țările europene, prin intermediul NATO, ne curăță de otravă.

Am și o adresare către președintele țării Igor Dodon care tot ne spune cât de bine ne va fi alături de Federația Rusă:

-Dle Dodon, invitați-l pe prietenul dvs, dl Putin la Chișinău ca să îl hrănim cu niște carne, lapte, ouă, brânză și ce o mai vrea el, dar toate crescute pe lângă aceste depozite de pesticide. Să demonstrăm toată ospitalitatea noastră pentru cei care ne-au deportat străbunii și ne-au otrăvit viitorul.

Poate să mai aducă și ceva milioane de euro pentru a atenua cumva consecințele dezastruoase pe care le suportăm noi din cauza politicii URSS.

Sau NATO este bun doar când ne oferă bani pentru lichidarea pesticidelor? În rest, e mare bloc militar? Fiți mai onest totuși cu oamenii, măcar cu cei care v-au votat.

În emisiunea de mai jos veți găsi mai multe detalii despre faptele ”eroice” ale sovieticilor care ne-au umplut de pesticide.

P.S. Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.