Cum o putem ajuta pe Victoria Pruteanu să fie alături de copiii săi

2

Am semnat și eu, alături de peste o mie de oameni, petiția on-line prin care o susținem pe Victoria, tânăra maltratată de soțul ei, dar care a ajuns să fie victimă a sistemului judecătoresc din Moldova.

Aici găsiți știrea despre cutremurătoarea istorie a Victoriei.

Cazul tinerei este strigător la cer, dar se întâmplă pentru că avem o justiție selectivă, pentru că judecătorii și reprezentanții organelor de drept procedează diferit în aceleași cazuri pe care le examinează. Este un sistem putred care are impact nefast asupra cetățenilor acestei țări.

Sunt mai multe semne de întrebare de ce în cazul Victoriei Pruteanu s-a procedat anume așa, de ce a fost încătușată chiar în sala de judecată, în fața copiilor și a surorilor sale minore, care ar putea suferi și o traumă psihologică după ce au văzut un asemenea tablou macabru.

Prin ce această femeie din este mai periculoasă decât Gheorghe Papuc sau Ion Perju, sau Valerian Mânzat, sau Gheorghe Crețu, toți fiind condamnați, dar se află în libertate.

Cum o putem ajuta pe Victoria să fie alături de copiii și surorile ei, pentru care ea reprezintă sursa existenței? Să luăm atitudine, să cerem autorităților să se implice? Să cerem președintelui țării, Nicolae Timofti, să facă lumină în acest caz și să cerem o lege mai dură pentru cei care se comportă mai rău decât animalele și își bat soțiile sau femeile cu cruzime, chiar și în fața copiilor.

Din păcate, asemenea cazuri nu sunt o raritate în Moldova, ci mai degrabă o normalitate. Asemenea indivizi, care nici bărbați nu pot fi numiți, trebuie condamnați și întemnițați, să mai stea la răcoare și dacă tot îi mănâncă pumnii, să își încerce puterile cu cineva de seama lui.

Potrivit UNIMEDIA, Asociația Promo-LEX va ataca la Curtea de Apel sentința în cazul Victoriei Pruteanu, femeia care a fost condamnată de Judecătoria Strășeni la trei ani și opt luni de închisoare din cauza că și-a înjunghiat mortal soțul, în încercarea de a se apăra de abuzurile acestuia.

Puteți semna și Dvs pețitia aici.

Distribuie.