Cum au protestat moldovenii la sediul Comisiei de la Veneția

7

Mai mulți reprezentanți din diasporă au ieșit să tragă un semnal de alarmă în ziua în care Comisia de la Veneția pronunța o decizie pe marginea schimbării sistemului electoral din R. Moldova.

Conaționalii noștri au ales și o locație semnificativă, Puntea Suspinelor. Potrivit wikipedia, acest pod faimos al Veneției, situat la mică distanță de Piața San Marco, traversează rio di Palazzo legând printr-un pasaj dublu Palatul Dogilor de Prigioni Nuove, prima clădire din lume construită special pentru a fi folosită ca închisoare. În timpul Serenissimei, podul a fost folosit ca pasaj de trecere al deținuților din închisoare către birourile anchetatorilor de stat unde urmau a fi judecați.

Basarabenii care au ieșit să protesteze spun că pe așa o punte vor să ajungă și ”criminalii” din Moldova.

Grație activismului civic al moldovenilor din diasporă, sunt cunoscute lumii întregi fărădelegile care se întâmplă în R. Moldova.

 

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

7 comentarii

 1. Gigliola Cincuetti on

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬

 2. Parca Valentina Cusnir, in interviu critica sistemul pe liste, si se lauda ca a votat dupa cum a vrut ea, uneori chiar cu comunistii. Pana la urma ea face una, zice alta, are in vedere cu totul altceva, nu imi este clar cum poti sa fii atat de incoerent.

  Intrebare, de ce mesajele sun in romana? Teoretic au protestat in fata comisiei de la venetia. Deci vroiau sa le zica lor ceva, sa le atraga atentia, era logic sa fie in engleza sa zicem. Unica explicatie ca e actiune pentru publicul din Moldova, e o actiune de PR. O alta observatie este ca sunt 10 oameni din aproape un milion, si vorbesc din numele diasporei? Cum a zis si Vicol, cam slab, nu exista tractiune.

 3. 1 din Romania on

  Schimbarile vin in urma presiunilor din partea cetatenilor, cu consecventa si curaj . Felicitari pentru moldovenii care au participat la protestul de la sediul Comisiei de la Veneția! Un plus celor care au purtat ii si port traditional romanesc!

 4. Gabriel Savu on

  Buna ziua Dna Robu,

  Urmaresc postarile Dv. in legatura cu diaspora din R.M. Actiunile de plantare de copaci si de fotografiere cu hartii A4 scrise in româna in mici grupuri cu cate un steag al R.M. nu sunt de nici-un impact si nu au nici-o relevanta in ochii occidentului din pacate. (occident care este indiferent si cinic in general fata de popoare mici si slabe ca noi).
  Aceste actiuni denota si multa naivitate si chiar ignoranta fata de problema reala a tuturor problemelor care au fost, sunt si vor mai fi in R.M.
  Problema reala este de fapt LIPSA DE DORINTA DE UNIRE CU TARA, ambitia desarta de a edifica si sustine un stat fara viitor, prin uzurparea a tot ce tine de românism si prin ignorarea si eludarea a tot ce are raport cu Romania.
  Pentru mine este o enigma cum de puteti sa-l slaviti pe Mihai Eminescu, pe Stefan cel Mare, sa vorbiti limba româna si sa va considerati moldoveni diferiti de romani.
  Iar daca cumva ma insel si va considerati totusi pe undeva ca fiind si romani, atunci de ce nu vad nici-o manifestare clara inspre Unirea R.M. cu Romania in aceasta diaspora de ciob de tara….
  Chiar nimeni nu-si da seama ca doar unindu-va cu Romania veti avea o sansa in a progresa economic, cultural, si implicit in lupta cu sistemul mafiot si oligarhizat care s-a instituit la Chisinau ( Plahotniuc si Dodon…). Doar prin UNIRE vati reusi sa aveti o TARA ADEVARATA si RESPECTATA in LUME !!!
  Ma astept sa realizati si o actiune unionista cu diaspora din R.M., Dna Robu !

  • Din pacate diaspora arata cum arata lumea si in moldova. Foarte multi vorbesc acasa in continuare rusa, cand ii intreaba cineva zic ca e rus (considera ca asa e mai cool), au relatii mai mult cu rusii. O alta parte sunt moldoveni, nu prea au treaba cu comunitatea romana, sunt moldoveni tipici. Multi din diaspora din vest repeta canalele rusesti si propaganda de acasa. Si asta cu pasapoarte romanesti!! Proportiile se pastreaza ca si in moldova. Din pacate.

Lasă un răspuns