Cum arată zona de agrement de la Vadul lui Vodă după ninsoarea din aprilie

5

Intemperiile de acum 10 zile au făcut ravagii și în suburbia Chișinăului, Vadul lui Vodă. Zona de agrement a orașului a fost devastată de ninsoare, iar consecințele se fac simțite și astăzi. Chiar dacă s-a făcut curățenie, mai există porțiuni de drum unde crengile doborâte la pământ fac dificilă plimbarea.

S-ar putea ca primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, să aibă dreptate atunci când spunea că va fi nevoie de un an pentru a lichida consecințele intemperiilor din aprilie. Cu așa ritm, cu siguranță, este nevoie de un termen atât de mare pentru a readuce în ordine municipiul Chișinău.

Astăzi, duminică, nimeni nu lucrează. Mâine, 1 mai, la fel. Toată lumea sărbătorește Ziua Muncii la frigărui. Crengile și dezordinea or mai aștepta.

Vadul lui Vodă este cea mai mare stațiune balneară, de odihnă și agrement din Republica Moldova.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. Stimati cetateni! Este foarte bine, ca sunteti activi la solutionarea problemelor care apar. Bravo si moderatoarei, care a demonstrat de nenumarate ori spirit civic activ, caracter, luare de pozitie, ajungind in acest mod lider de opinii. In presa a aparut estimarea unui expert american in domeniu, care considera ca stihia a fost provocata de o tara cu aspiratii de dominatie mondiala. Deparece rusii de mult au Оружие управления погодой ar fi perfect de depistat statul-infractor si a cere compensatii penttu stihia declansata, a cere interzicerea experimentelor si pedepsirea statelor atacatoare cu aceste arme.

 2. Ioana dela Chilia on

  Păzea !
  Pe acest mal al Nistrului de la Vadu-lui-Vodă, până la 28 iunie 1940
  trecea frontiera de Est a României Mari Re-Întregite cu toate provinciile istorice re-unite,
  de la care am fost apoi rupți pe Prut de atacatorii din Est,
  care acum în aprilie 2016 – exact de Paști – cu aparatura lor sofisticată
  au aruncat o Bombă Ecologică – numită codificat Ninsoare –
  peste toată Moldova istorică – de la Nistru în Carpați
  – la cererea dondoniștilor teroriști
  care merg săptămânal la Kremlin cu dănii și mătănii în genunchi.
  N.B.
  Așa a fost și cu cutremurul din Armenia provocat artificial de moscali
  din 7 dec.1988 exact atunci când Armenia vroia să-și declare independența față de Rusia.

 3. „Vadul lui Vodă este cea mai mare stațiune balneară, de odihnă și agrement din Republica Moldova.”

  Nu stiam ca se poate numi statiune balneara de odihna si agrement, si este si cea mai mare. Nu as putea recomanda nici unui turist sa mearga acolo, dimpotriva i-as recomanda sa nu mearga acolo.

  Nu exista respect fata de munca, am observat ca majoritatea lucreaza fara echipament de protectie, manusi, ochelari, casca (acelasi dodon si compania). Am observat ca uneltele sunt primitive si se neadecvate, am observat ca nu sunt folosite corect. Am observat ca crengile se strang, in loc sa se toace pe loc cum se intampla in europa.

  Nu impuscati in pianist, canta cum poate

 4. 1 din Romania on

  Impotenta manageriala, lipsa de eficienta, indolenta sunt demonstrate cu varf si indesat de liderii de la Chisinau. Din cele intamplate in ultimul timp, se pot trage urmatoarele concluzii:
  – nu exista structuri ale statului, platite si instruite, care sa intervina rapid si eficient in caz de calamitati naturale, sau, daca exista, au contat putin spre deloc;
  – nu exista demisii/asumarea raspunderii pentru incompetenta demonstrata;
  – nu exista interesul ca problemele sa fie remediate rapid, inclusiv prin solicitarea ajutorului extern;
  – sunt prezentate motive pentru a nu face, in loc sa fie promovat un plan de actiuni cu responsabili si cu termene clare;
  – se face apel la cetateni, dar voluntariatul nu poate rezolva situatia, pentru eficienta sunt necesare utilaje, profesionisti si buna organizare.
  Unde in lumea asta e tolerata o asemenea situatie?
  Avem probleme cu noi insine: nu stim/nu vrem sa promovam oameni competenti si onesti, nu ne pasa daca cel platit de noi ne sfideaza si ne fura, nu invatam din greseli, nu ne intereseaza ca lumea din jurul nostru evolueaza intr-un ritm ametitor… .

Lasă un răspuns