Cum arată parcul ”Valea Morilor” după furia ninsorii

6

Vestea bună este că parcul ”Valea Morilor” a ”supraviețuit” ninsorii abundente și devastatoare din noaptea de joi spre vinerea trecută, care s-a abătut ca un dezastru peste R. Moldova și, în special, peste Chișinău.

A fost un soare darnic azi, care i-a încălzit pe muncitorii veniți să curețe parcul. De ajutor au fost și carabinierii. I-am surprins lucrând până seara târziu. Bravo lor că au venit să dea o mână de ajutor atunci când natura mai mult decât omul are nevoie de asta.

În rest, este destul de greu și dureros să te uiți în jur la copacii zdrobiți, fără crengi, fără coroane, fără vărfuri, distruși de furia intemperiilor. Zeci de copaci căzuți din rădăcină sub presiunea zăpezii puternice.

Este și cazul acestui copac care pur și simplu a îngenunchiat în apă, rupt din rădăcină și distrus de furia zăpezilor.

Probabil, acest copac va mai sta așa o vreme, până vor ajunge la el și cei de la Spațiile Verzi. Pentru bicicliști sau cei care aleargă în zonă este un impediment, pentru unii o durere, iar pentru alții un peisaj de admirat.

Dar cel mai periculos este faptul că peste tot sunt cabluri, fire, crengi care atârnă și care pot în orice moment să cadă. Deja o persoană a decedat pentru că a fost electrocutată de un fir spânzurat aiurea.

Câte cazuri dramatice ar mai trebui să se întâmple pentru ca cineva, măcar cineva să iasă în fața oamenilor, să își ceară scuze pentru că nu face față situației și să plece din funcție, să își prezinte demisia de onoare. Măcar cineva? Există un asemnenea om pentru care onoarea este mai importantă decât fotoliul pe care stai și care la un moment dat tot va cădea, dar atunci durerea provocată de cădere ar putea să fie dură de tot?!

Dacă există, vreau să îl văd. Dar dacă nu îl văd, înseamnă că nu există.

Dacă nu ești în stare să gestionezi lucrurile, pleacă și lasă pe alții mai buni decât tine să facă asta.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Distribuie.