Cum actuala guvernare ne alungă părinții și copiii din țară

0

M-am bucurat mult să am o discuție sinceră cu primul premier al R. Moldova Valeriu Muravschi, atât în emisiunea Alb&Negru cât și după.

E o situație aproape inexplicabilă cum s-a întâmplat că cei care au pus bazele acestui stat după 1989, ajung astăzi să își vadă copiii și nepoții doar prin skype, pentru că au fost nevoiți să plece din țară din cauza situației politice din țară. “Actuala guvernare mi-a alungat copiii și nepoții din țară”, mi-a spus fostul premier la emisiunea Alb&Negru. Cu siguranță, atunci când au semnat pentru Declarația de Independență nici în cele mai negre vise nu au văzut că peste 25 de ani vor ajunge să trăiască având copiii departe de casă, alungați de deznădejde și decepție.

Fiecare este în drept să aleagă unde să trăiască și cum să le ofere o viața mai bună copiilor. Dar dacă urmează al doilea val de plecări masive din țară, ce se alege de acest pământ?! La această întrebare, dl Muravschi a rămas blocat. Este cu adevărat grav, pentru că nu se știe ce se mai poate alege de R. Moldova.

Cunosc destul de bine sentimentele prin care trece dl Muravschi, pentru că și eu duc dorul mamei mele care mai bine de 10 ani se află în străinătate. Ceea ce mă liniștește cât de cât este că ne vedem odată la jumătate de an. Este profesoară de meserie. Și-a iubit extrem de mult această profesie, dar, din păcate, situația dificilă din R. Moldova a determinat-o să plece pentru a ne oferi nouă, copiilor, o viață mai bună. Nu există cuvinte ca să exprim gratitudinea, recunoștința pentru acest sacrificiu și pentru toate greutățile prin care este nevoită să treacă.

Ceea ce îmi doresc cel mai mult este ca R. Moldova să devină o țară în care să vrei să rămâi, iar părinții să nu se mai despartă în nicio condiție de copiii lor.

Distribuie.