Cum a apărut statul corupt – R. Moldova

5

Cel mai tânăr deputat din primul Parlament, Vasile Năstase, care la vârsta de 26 de ani a fost ales în această funcție din primul tur de scrutin cu 60% din voturi, spune că astăzi toată țara este construită pe corupție. Bazele acestui stat corupt au fost puse în 1994.

Vedeți mai jos câteva declarații pe care le-a făcut deputatul în primul Parlament, Vasile Năstase, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA:
*În 1990, la alegeri, am venit cu programul independenței. Am spus că trebuie să ne declarăm independența, să avem moneda noastră națională.

*La Marea Adunare Națională din 27 august 1991 au participat în jur de 200 000 de oameni.

*Unirea nu s-a realizat pentru că politicienii de aici nu au fost pregătiți. Nu a fost pregătită nici România. Dar a fost un moment foarte prielnic, în special 27 august. După această dată, erau premise pentru unire. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că factorii politici de la Chișinău și București nu au dorit acest lucru, nu au avut voință, curaj.

*Era un curent foarte puternic unionist. Nu pot să dau un procentaj.

*Nu ne-am gândit niciodată că timp de 25 de ani în R. Moldova se va fura ca în codru, că va exista această corupție practic sistemică. Bazele acestei mari corupții s-au pus în 1994. S-au dat salarii foarte mici la medici, profesori, judecători, procurori ca să încurajeze corupția. Acest sistem a fost construit atunci, iar în timp a fost perfecționat. Astăzi toată țara este construită pe corupție.

*Am propus un sistem electoral mixt, dar nu a trecut. La fel am venit și cu un proiect de Lege privind lustrația, dar iarăși nu a fost susținut.

*Astăzi este problema partidelor politice, nu a sistemului electoral partiinic. Este un pericol dacă trecem la sistemul de vot uninominal.

*Astăzi 85% din presă aparține holdingului lui Plahotniuc, care face ce vrea acolo: propagandă, linșarea oponenților politici. În felul acesta, oamenii nu ajung să afle informația din prima sursă.

*Cum vedeam atunci viitorul R. Moldova? Erau două opțiuni: fie se dezvoltă independent, liber de fostul imperiu, fie se va produce unirea. Unirea nu s-a făcut pentru că nu a fost curaj, iar stat independent nu am obținut pentru că cei care au condus acest stat până acum au fost oameni corupți, oameni care au folosit independența în scopuri personale.

*Marea lor majoritate a acestor oameni provin din vechiul sistem. Faptul că nu am votat Legea lustrației ne-a jucat festa. Acei indivizi până și astăzi conduc R. Moldova.

*După 2009, Plahotniuc l-a detronat pe Voronin cu ajutorul tinerilor care nu au înțeles ce se întâmplă. A preluat schemele de căpușare a statului pe care le deține și astăzi.

*Mulțumim clasei politice, conducerilor acestei țări pentru situația la care am ajuns. Este Snegur care nu a făcut nimic pentru clasa politică nouă, Lucinschi, Voronin, Plahotniuc. Ei sunt oamenii care au profanat ideea de independență. Vorbesc de o consecutivitate.

*Ceilalți au fost președinți aleși de popor, dar Plahotniuc este reprezentantul mafiei criminale. Asta este diferența. Dar faptul că a făcut poate cel mai rău în ultimii ani acestei țări este cu siguranță. Snegur, Lucinschi, Voronin au fost aleși de popor, dar ei trebuiau să ofere o șansă tinerilor, să schimbe clasa politică, să nu permită privatizările ilegale. Primii doi au avut o legitimitate extraordinară, aveau și popularitate la momentul respectiv.

*Eu le reproșez că nu au făcut tot posibilul pentru a schimba lucrurile, pentru că s-a mers din rău în mai rău. Ei trebuia să permită schimbarea clasei politice. Să nu își creeze partide și să își pună oamenii lor acolo. Unul pe Andronic, altul pe Diacov. Aceștia s-au gândit numai la privatizări ilegale, cum să acapareze terenuri prin oraș, cum să pună mâna pe clădiri, pe fabrici, pe uzine.

*Extratereștrii au venit și l-au luat pe Mihai Ghimpu, acel care îl cunoșteam noi, și l-au adus pe ăsta.

*Soarta Moldovei se rezolvă acum. Dacă nu reușim la aceste alegeri prezindențiale din toamnă, atunci putem pune cruce pe această țară. Dacă, după 30 octombrie, vom reuși să avem un președinte al poporului, atunci ne putem permite să ne dezvoltăm și să scoatem statul din captivitate și să creăm un viitor. Peste 10 ani, dacă se întâmplă așa, fie va fi un stat independent, prosper, un stat al cetățenilor, fie tot acești cetățeni nu vor fi de acord ca R. Moldova să existe și atunci fie se va afla integrată în UE sau în România. Alte scenarii nu există.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. Asta e doar un alt mafiot ce doreste ca Rep Moldova sa existe in continuare doar pentru a mai fura si el ca si cei de pana acum, duce si el oamenii de fraieri in continuare cu vesnica promisiune MOLDOVA DE SUCCES ! MOLDOVA CA ELVETIA ! aha sigur ca da !

  • Ma mincinosulei , da Tu care ai commentat, nu Ti se pare ca ti-Ai dat cu parerea fara nici un argument?

   Doar oamenii acestia -dmnii A&V Nastase Si Echipa Platformei DA au abilitatile Si intr-adevar lupta pentru ca sa avem o Tara decenta Si sa scoatem Tara din prapastie… Banditi …. Cu alde voi fara demnitate Si va vindeti cu 2banuti Ca sa fi-ti sluga lui Plaha- tine-ti umbra pe pamint degeaba.

 2. RM a fost creat de romanii basarabeni, apoi furat de mujici si mancurti (Revolutia Furata). RM a existat si probabil exista numai sa dreneze bani de la FMI, UE (si mai nou de la ROmania) si sa spele bani CSI deasemenea in buzunarele politicenilor de la Chisinau indiferent care ar fi ei de vreo 25 de ani incoace. Totzi si absolut totzi politcienii (si ciocoii) de pe Bac sunt la fel si asta este singura ratiune a RM de a exista in afara unui instrument activ anti Romania , anti NATO si mai ales anti UE utilizat frecvent de catre Rusia (care s-a rezumat recent numai la Transnistria datorita falimentului economic propriu). Este in genomul populatiei RM odata sus sa bage in buzunarul propriu averi se pare fara execeptie si asta pe parcursul a 25 de ani (poate mai mult transparenta de vreo 7 ani incoace ceea ce este meritul democratilor zic eu dar situatia era la fel din 1995 incoace).

  La independentzia asta trebuie zis: (1) Romania este singurul sustinator ramas al RM caci nici un alt membru al comunitatii internationale nu mai vrea sa sponzorizeze$ sau sa aiba de a face cu RM. (2) in 25 de ani totzi boierii (ciocoii) RM sunt facuti pe bani internationali (de aia au si creat RM sa fure international si sa spele mafiot bani Rusia$ si CSI$ si de aia nu vor unire / anexare (cu Rusia sau Ro)ca se va termina$ conducta$ de bani$), (3) oricine si ma refer oricine vrea sa intre in politica in RM pe orice directie (dar mai ales pe stanga) sunt populisti si aceeiasi hotzi si ciocoi (unii chiar in devenire) cu alte „haine” fapt dovedit in 25 de ani.

  Sa se ceara in loc de alegeri prezidentiale in 2016 in RM un referendum parlamentar de anexare la RO (sau Rusia daca se considera altfel de identitate). Din pacate RM nu este guvernabila, statul este dizolvat complet si saracia este in progres rapid cuprinzand toate ramurile sociale. Neutralitatea este numai pentru cine si-o poate permite$ pe plan mondial din ce se stie. (mult mult mai scumpa decat ne neutralitatea). RM nu si-o poate permite$. Zeci de ani de hipnoza si transa nationala malefica colectiva in RM (in special 2000-2009) a distrus creiere si ratat optziuni strategice care ar fi dat o sansa la acest stat inventat si guvernat de „incetatenitzi” facuti la apelul de seara in special ca sa distruga acest tzinut.

  Somnul ratiunii naste monstrii zice poetul… gen mancuritsm, indepartare de identitate de neam si limba (RO) si de fratzi si familia ta etnica. Este la latitudinea conducatorilor de azi ai RM daca alte generatii vor creste „mancurtzi” sau anexarea va fi pusa pe masa cu Rusia sau RO in cel mai scurt timp si se va crea o apartenentza naturala la un spatziu real etnic.

  http://unimedia.info/stiri/new-york-times-noi-exercitii-militare-in-regiunea-transnistreana–nicio-reactie-din-partea-autoritatilor-moldovenesti-120031.html

  RM nu se poate autoguverna – fapt dovediti din plin – nici ca gubernie, nici ca provincie, cu ata mai mult ca stat caci este parte istoric dintr-o (alta) tzara fapt dovedit istoric si in ultimii 25 de ani: Rusia (Bessarabia), Moldova (Basarabia) devenita modern ROmania pe considerente etnice si de geneza istorica (Basarabia (sau cea mai ramas din ea:RM)).

  S-auzim de bine la independentzia si sa auzim ca referendum parlamentar de anexare va fi programat inainte de Craciun (ala de rit nou). 🙂 . 2 intrebari la parlamentari: (a) Vreti in RO sau (b) Vreti in Russia

  …pareri personale… 🙂 sau mai bine 🙁

 3. pentru basarabeni situatia a fost mai speciala, pana in anii 90 erau sovietici, adica rusi mai pe sleau, dar mandri ca au o tara imensa, au ajuns in cosmos si au bomba atomica pe de-o parte, iar acum nu mai au nimic din mandria de altadata, locul ramas gol fiind acoperit de cele mai multe ori de idei sovine, xenofobie pe fundamentul unei manipulari de masa. Prin urmare, sa-ti pui intrebarea de ce statul este corupy mi se pare fara sens. in conditiile in care o buna parte dintre cetatenii RM umbla bezmetici prin istorie. Ce-i de facut bre?

 4. Catița DinSus on

  *********************
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

Lasă un răspuns