Comuniștii aplaudați, liberalii huiduiți

5

Am ajuns să o trăim și pe asta: comuniștii să fie aplaudați de către mulțimea protestatară, iar liberalii – huiduiți și agresați. Se întâmplă după 6 ani de guvernare așa-zis pro-europeană. Despre democrați sau liberal-democrați nici nu mai vorbesc, dar liberalii reprezentau valorile noastre naționale, unionismul, calea spre schimbarea până la capăt. Și acum la ce au ajuns, să fie huiduiți deputații, miniștrii, să fie îmbrâncit și lovit liderul PL?!

Proaspăta președintă a fracțiunii PCRM din Parlament, Inna Șupac, mi-a povestit la emisiunea Alb&Negru că în ziua în care a fost învestit Guvernul Filip nu a reușit să ajungă la ședința în plen a Parlamentului, pentru că era la Basarabeasca atunci când a fost sunată și invitată la ședință. În schimb, a fost la Parlament colega ei, Elena Bodnarenco. Potrivit Innei Șupac, deputata comunistă a ieșit din clădirea Legislativului fără probleme. Mai mult, a fost aplaudată de către protestatari, după ce a spus cine este.

Și unii primari spun că pe timpul comuniștilor era mai bine, pentru că nu existau atâtea presiuni. Dacă pe timpul guvernării comuniste s-ar fi produs fărădelegi, furturi, delapidari de fonduri, justiția moldovenească trebuia să îi pedepsească pe cei vinovați, mi-a reproșat comunista Inna Șupac. În lipsa unor asemenea decizii și sentințe judecătorești, reiese că guvernarea comunistă este fără de păcate, a mai spus deputata.

Îmi amintesc prin 2009, la proteste, opoziția de atunci (guvernarea de acum) spunea că în momentul în care vor veni la putere, îl vor trage la răspundere pe fostul președinte al țării Vladimir Voronin, pe fiul acestuia Oleg Voronin despre care se vorbea că era cel mai bogat om din Moldova. PLDM/PL/PD au venit la guvernare și au uitat cu desăvârșire promisiunile cu privire la dosare pe numele unor comuniști. Ar fi trebuit ca justiția să facă lumină în acest caz. Dar justiția nu a făcut nimic, iar noi, alegătorii, ar rămas cu mai multe întrebări decât am avut inițial. Noi, oamenii, am fost mințiți în legătură cu cine a furat mai mult în țara asta.

Mulți dintre oameni și-au pus speranța în liberali care au promis schimbarea până la capăt. Acum însă au ajuns să fie huiduiți. Cazul răsunător când ministra Educației Corina Fusu a fost huiduită la o întâlnire la Telenești este elocvent în acest sens. Cu siguranță, în sală au fost și „provocatori” de la Partidul Nostru al lui Renato Usatâi, bine intenționați și care au dat tonul acestor huiduieli. Dar, acest comportament ar trebui să dea de gândit PL-ului și mai ales ar trebui să dea de gândit întregii clase politice de la Chișinău, dacă ea mai există.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. Regret starea în care a ajuns țara și noi împreună cu ea, dar nu regret nici un piculeț umilințele și huiduielile ce li se întâmplă liberalilor gimpiști. O merită cu vârf și îndesat. În loc să facă schimbarea sistemului, ei s-au integrat cuminciori în acest sistem odios, „mângâindu-ne” cu palavre prost improvizate despre interesul național, despre interesul cetățenilor… Regretatul Constantin Tănase a scris despre hoții de vise, cineva va trebui să scrie despre hoții speranței noastre de a ajunge în UE, care sunt și liberalii…

 2. cand faci compromisuri se intampla ca rezultatul sa fie huiduiala la adresa ta. Se merita sa gandesti cu doua trei mutari inainte cand cetatenii tai te judeca acum, azi ce le dai pentru stomac si nu numai.?PL basarabean a vrut ceva imposibil pentru societatea basarabeana actuala, sa schimbe mentalitati si nu i-a reusit. Raman la convingerea ca declansarea alegerilor anticipate cu aportul PL era masura cea mai buna ! La buna vedere!

 3. „Fiind întrebați de cine este capturată Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc a acumulat 30,6%. Acesta este urmat de oligarhi – 19%; actuala guvernare – 13%, UE și SUA – 9,6%; Hoții și bandiții – 6%, Rusia-4% și România 2%”

  Cu o propagandă bunicică, Rusia poate scăpa la 14% vinovăţie(fiindcă alegerile sunt domintate de UE-România vs Rusia) iar restul categoriilor să fie transferate în cârca UE şi România? Da, eu cred că da,

  „Din actuala componență a Parlamentului ar intra doar PSRM, care ar fi votat de aproape 13%, Partidul Politic Partidul Nostru ar acumula 19,8% din sufragii, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr cu 8% și partidul PAS condus de către fostul ministru al Educației Maia Sandu cu 6%.”

  Eu cred că moldovenii au memoria scurtă şi se cred mai deştepţi decât ceilalţi din univers. Însă, într-o ţară din CSI(ÎNCĂ!!!!), ocupată parţial, nu te apuci să dezbaţi chestii complicate cu o populaţie semianalfabetă(în medie), care a funcţionat 80 de ani pe bază de lozinci.
  Este o prostie catastrofală.
  Chiar dacă o faci, încerci clar(foarte clar) să te delimitezi de adversar, fiindcă numai dacă eşti trădător sau imbecil poţi să-l primeşti pe scenă şi să-l creşti în sondaje.

  Şi aici trebuie să vă spun, vinovăţia că oamenii au aşteptări uriaşe este a presei, fiindcă nu a încercat să arate de ce politicienii sunt aşa. Fiindcă poporul este corupt, fiindcă poporul este superficial, fiindcă poporul nu are baze solide în ce priveşte moralitatea. Dacă dădeaţi exemple clare şi arătaţi că schimbare vine de jos, prin schimbarea fiecărui individ şi izolarea sau schimbarea celorlalţi, nu se aşteptau moldovenii să vină din nou lideri salvatori ca în fostul URSS. Câţi moldoveni vor note mari pe nemerit, câţi moldoveni ar face o excepţie pentru rude sau prieteni dintr-o poziţie de forţă, câţi au dat mită ? 🙂
  Este un sindrom al unei ţări sărace, dar Moldova este o societate de gintă, cu alte legi, cu alte norme, care se bat cap în cap cu normele actulale(la fel ca în România), iar voi trebuie să explicaţi asta, nu să aşteptaţi anticorupţi dintre corupţi. Aceste aşteptări care nu pot avea soluţii realiste pe termen scurt, pot aduce doar revoluţii sau nişte soluţii radicale.

  Şi acuma să închei, acel Năstase v-a nenorocit, este absolut incredibil ce a făcut, iar dacă nu este plătit de FSB, ar trebui dus la un control medical amănunţit fiindcă este clar un exemplar rar.
  Nu uitaţi, PL a furat, PCR(Russia) v-a împuşcat şi bătut, v-a interzis limba. Trebuie să aveţi o scară de valori, de priorităţi.
  Eu cred că este destul de târziu dacă societatea, care nu vrea în Uniunea Asiatică, nu-şi dă seama că a fost surclasată total de Moscova, nu începe să corecteze ce s-a întâmplat.

  Eu nu-s fan a unui politician din Moldova, dar reţineţi, data trecută v-a salvat pragul electoral, acum nu o mai face nimeni dacă nu vă veniţi în fire şi luptaţi pentru supravieţuire.
  De douăzeci de ani nu puteţi să vă rupeţi de CSI. Apoi NATO este soluţia, nu UE. NATO. NATO vă oferă gardul înăuntru căruia să dezbateţi în siguranţă. Nu aveţi şanse la UE, deci NATO sau Unire ar trebui să fie planul real sub voalul UE.

 4. interesant ce se intampla in Moldova. De fapt sunt acuzatii reciproce dintre cei care au fost si cei care sunt in prezent. De praduit sunt nominalizati majoritatea dar cum justitia nu are puterea sa se impuna inca sunt cetateni,·” parlamentari cinstiti” Probleme sunt peste tot in lume dar sunt tari in care justitia isi face datoria.

Lasă un răspuns