Cine va fi noul ministru al Apărării

8

Funcția de ministru al Apărării a rămas vacantă după ce PL i-a retras sprijinul politic lui Anatol Șalaru, iar ulterior la 27 decembrie președintele țării Igor Dodon a semnat decretul de demitere a lui Anatol Șalaru din această funcție.

Au urmat declarații din partea PL cu privire la noua candidatuă pentru conducerea acestui minister și anume cea a vicepreședintelui PL, Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului. Doar că șeful statului, care este și comandant suprem al Armatei, a declarat în repetate rânduri că nu va accepta această candidatură.

Unul dintre foștii miniștri ai Apărării, generalul Valeriu Troenco spunea, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, ca neacceptarea lui Valeriu Munteanu la postul de ministru al Apărării este o decizie corectă.

http://unimedia.info/stiri/permalink-128816.html

Este aproape sigur că PL a pierdut funcția de ministru al Apărării, pentru că nicio altă candidatură propusă de PL nu va fi acceptată de șeful statului. Marea nedumerire este de ce PL a procedat așa cum a procedat, iar în rezultat a rămas fără această funcție și de ce, prin aceste acțiuni, este favorizat socialistul Igor Dodon. De ce i s-a oferit pe tavă președintelui Dodon această funcție extrem de importantă, în contextul apropierii noastre de UE și NATO?

Acum marea necunoscută rămâne candidatura la funcția de ministru al Apărării. Dar după ultimele decizii cu privire la retragerea și numirea unor ambasadori, mai ales cel de la Moscova, este clar că se dorește ca la Apărare să fie numit un ministru pro-rus și ostil NATO. Iar cea mai vehiculată candidatură acum este cea a generalului Victor Gaiciuc, fost ministru al Apărării în perioada comunistă 2001-2004, care se află în relații de rudenie cu președintele țării Igor Dodon, mai exact Igor Dodon este nașul de cununie al fiului lui Victor Gaiciuc

http://www.ziarulnational.md/maiorul-igor-dodon-si-nanasismul/

Gaiciuc este un promotor al federalizării R. Moldova, al statutului de neutralitate care să fie recunoscut la nivel internațional, un pro-rus convins. În anul 2003, fiind ministru al Apărării, Gaiciuc vedea posibilă unificarea Armatei Naționale a Republicii Moldova cu forțele militare transnistrene.

http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/voronin-face-inca-un-pas-spre-federalizarea-republicii-moldova~ni2q80

Aici aveți o emisiune Alb&Negru din anul trecut cu participarea generalului Victor Gaiciuc, unde, pe final, vorbește despre ideea de recunoaștere a statutului de neutralitate al R. Moldova la nivel internațional. Mai spunea că liderul de la Kremlin Vladimir Putin este omul care se ține de cuvânt.

Victor Caiciuc poate fi văzut foarte des alături de comandatul suprem al Armatei. Ultima dată s-a întâmplat la recepția de la Ambasada Federației Ruse din 23 februarie.  Pozele ce urmează vorbesc de la sine. (sursa pozelor: deschide.md)

Pe de o parte, președintele țării Igor Dodon spune că este în opoziție față de actuala guvernare, dar pe de altă parte își pune omul său (Andrei Neguță) la Moscova în funcția de ambasador și, cel mai probabil, va controla și Ministerul Apărării. Iată adevăratele jocuri de putere și nu mai contează că ești liberal sau socialist, nu mai sunt diferențe atâta timp cât interesele sunt cu totul altele decât cele naționale.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

8 comentarii

 1. De ce au cedat postul de ministru? Fiindca nu se pot intelege intre ei. Vina apartine lui Ghimpu si Salaru, ce nu au impartit nu stiu, dar au facut o greseala, si acuma o sa coste.

  Ce o sa faca mai departe? Nu stim.

  Uite ne intrebam ce poate face un presedinte inainte de campanie. Poate usor sa faca rau. Sa puna bete in roata, sa blocheze.

  Daca ne uitam acuma conduc socialistii, acei din PD sunt in internatioanala socialista! Denumirea nu spune nimic, toti sunt din fostul partid comunist, si fac parte din socialisti. Culmea e ca sunt si capitalisti, au bani, afaceri, copii sunt in elvetia 🙂 e clasic.

  La asa votanti, asa conducatori. Ce s-a votat asta este.

  • NENE IOANE !
   ȘALARU nu a facut nicio gresala ! NICIO CONCESIE COMUNISMULUI BASARABEAN ! CA MINISTRU AL APARARII A ACTIONAT IREPROSABIL SI A TRAS DUPA EL INTREAGA BASARABIE !A dat doar o lovitura de gratie incalificabilului si arogantului MIHAI GHIMPU, care in incrancenarea prostiei lui incalificabile de PRIM UNIONIST a facut greseli nepermise si impardonabile pentru o cauza care NU ESTE SI NU POATE FI DOAR A LUI ! PARTIDUL LUI GHIMPU TREBUIE SI POATE FI ANIHILAT DE UNIONISTII FERMI SI CU CAPUL PE UMERI !!

 2. Intre coordonator si presedintele sau exista similititudini, intelegeri. Despre Gaiciuc se stia din septembrie 2016. Contributia lui Gaiciuc la denigrarea dnei Maia Sandu (pliantele „editate” in coasta MAI), a fost apreciata de cuplul dictatorial Plahatniuc-Dodon. Insa despre implicarea lui Salaru in „actul” de auto-demitere din functie, aproape ca nu banuieste nimeni. Adevarul este ca Salaru i-a tras teapa lui Ghimpu. Salaru a mimat „diferendul” cu PL. Asta pentru ca Salaru a fost identificat si racolat de coordonator, pentru a intra cu picioarele pe dreapta anti-cleptocrata. E purul adevar!!! Or, neputinta coordonatorului de a se bate cinstit la alegeri, il sileste sa utilizeze orice oroare, orice urzeala, orice uneltire, orice homo sovieticus.

 3. Este interesant ca bolsevizarea si rusificarea patrunde tot mai mult in RM la nivel de conducere politica, diplomatica si economica. Unul dintre interlocutorii recenti (Igor Munteanu) la emisiunea dumneavaostra afirma ca sunt mai multe cai de integrare in UE calm si sigur de sine desi n-are motive totusi bazat pe articoul de mai sus si altele dar si actiuni descurajante in societatea de pe Bic (gen alegerea lui Dodon si discursul duplicitar si f. vizibil al guvernarii cu UE si CSI/ FR) ey cred ca inca „mai crede in spiridusi” cum se zice. Eu cred ca nu mai sunt nici unele, este clar ca orice integrare UE daca va fi vreodata va fi numai ca teritoriu din RO iar orice tendinta tip vest este in terminare de facto (i.e. acordul de asociere). Ceea ce ma surprinde este miopia acestor „pro-europeni de salon” de pe la Chisinau, cum se mai zice pe blogul dvoastra, care ar avea totusi menirea sa analizeze dar sa si recomande pertinent (!) in societate si cum se pare nu se face nici una nici alta bine sau chiar deloc. In 2 – 3 ani RM va fi o anexa amarata a FR cu o suveranitate simulata mult mai saraca si dezorientata decat azi daca lucrurile sunt lasate sa mearga asa !… Orice discutie de UE in acest context a dlui analist IM este deci cinica, mai degraba una gen „locul si menirea RM in spatiul rusofon”. UE se constituie din ce in ce mai mult intr-un pol al prosperitatii din ce in ce mai exclusivist unde asteorizi confuzi si fara resurse gen RM nu cred ca o sa mai participe la nici un nivel ca nu merita. Eu cred ca unul ca si Gaiciuc de exemplu si referitor la articolul dvoastra nici nu ar fi primit intr-o cladire NATO darmite sa mai asiste la vreo conferinta sau sesiune (chiar si de neutralitate) dar poate asta se si doreste. Cit despre unul ca Garciuc sa discute ceva pe la Bucuresti cred ca este la fel de probabil ca si Dodon sa fie invitat vreodata prin RO 🙁 Toate cele bune !

  • Mitru Unionist on

   Bine spus !
   Acest Igor Munteanu, fost Ambasador în SUA, cu mumeroase stagieri în străinătate, etc. sigur este unul din promotorii pro-Europa.
   Dar, îi lipsește cevaă. Acel ceva este curajul de a se proclama UNIONIST
   și de a pleda deschis pt. Re-Unirea noastră cu România.
   E destul de deștept că să înțeleagă acest deziderat,
   atunci ce-l împiedică s-o facă ?
   Ca și prietenul său, Vlad Spânu, alt fost diplomat, dar rămas pe la Washington,
   care și el, se ferește să se auto-proclame UNIONIST și să activeze în acest sens.
   /e drept că anul trecut Vlad Spănu a semnat o petiție unionistă din diasporă,
   sau poate volens nolens ?/
   Oricum, atunci când vom ajunge la performanța anului 1918,
   cu o pleiadă de înaintași notorii români est-moldoveni basarabeni
   luptători curajoși pro-Re-Unire,
   abia atunci calea noastră spre Normalitate se va re-deschide.

 4. Mitru Unionist on

  nov.2016-
  Atenție Mare la diversioniști !
  ————————————————————-
  Unul din ei – Mihai Ghimpu șef PL, care prin octombrie țipa și urla pe toate gardurile
  despre Re-Unirea cu România, iar în toți acești ani din Parlament nu a scos o vorbă despre Re-Unire !
  Ghimpu este membru al Mafiei Oficiale care l-a promovat pe Dondon pe ascunselea
  și a dispersat diversionist electoratul de dreapta.
  Tot în această schemă se include și critica lui dură contra lui A.Șalaru, Ministrul Apărării,
  care nu-l mai urmesză orbește.
  Priviți la zâmbetul fariseic a lui Ghimpu din această săptămână, e fericit nevoie mare și nu consideră că
  ALEGERILE AU FOST FURATE ȘI MANIPULATE !

  http://unimedia.info/stiri/ghimpu–despre-retragerea-cetateniei-lui-basescu-pentru-ce-lui-cetatenia-republicii-moldova-eu-i-am-spus-de-mai-de-mult-ca-nu-are-nevoie-126052.ht

 5. 1) -Nu e nici un secret din a vă spune clar si foarte explicit: NICI UNUL DIN OAMENII LUI DODON NU VA PUNE PICIORUL IN ROMANIA!! INDIFERENT DE PUTEREA VREMELNICA A UNUI PARTID SAU AL ALTUIA LA CÎRMA ȚĂRII. Zeci de mii, sute de mii de oameni, daca va fi cazul .vor iesi in stradă. Nicio forta din lume nu va mai putea impune peste capul nostru un alt TRATAT RIBENTROP-MOLOTOV ! Romanii de azi nu mai sunt cei de acum 80 de ani. Un secol de stat unitar romanesc a realizat pentru totdeauna omogenitatea idealului si interesului national ( dar nu NAȚIONALIST XENOFOB) UN ALT RAPT TERITORIAL AL ROMANIEI NU VA AVEA LOC!
  2)- Speranta si intentiile statalistilor molotoveni inregimentati cu ”neutralitate” sub falduri rosii sau albastru-înstelat sunt deșarte și lipsite de orice temei . Cu toate restructurarile care au si vor mai avea loc in UE, ROMANIA va ramane ferm ancorata si angrenata in intreg procesul de re-structurare european si euro-atlantic. PENTRU CA POPORUL ROMAN DORESTE NECLINTIT SA RAMANA ACOLO !Romania, in ciuda multora din cei care au alte ”sperante” ,se afla in posesia a mult mai multor mijloace si spatiu geopoltic de manevra, de motivatii si argumente economico-politice ,de cat se poate crede la o prima si superficiala vedere .
  3)-Se apropie vertiginos momentul in care decizii inevitabile vor fi luate la frontierele de EST ale UE si pe care UE le va lua chiar in sprijinul coeziunii si continuitatii sale, de la care RO nu poate fi nici exclusa ,nici sa-si permita ea insasi sa facă rabat. Poate fi si ESTE clar si pentru cei mai …”orbi”dintre politicienii ”molotoveni”,că apărarea frontierelor estice si sud-estice ale UE, ROMANIA JOACA SI VA JUCA UN ROL ESENTIAL !!(primul semn serios de luat aminte s-a produs in 4 martie a.c. si a fost expus in parlamentul UE de europarlamentarul român MONICA MACOVEI)

Lasă un răspuns