Cine îl acoperă pe separatistul Șevciuc

12

De mai bine de o săptămână fostul lider separatist de la Tiraspol s-a ”refugiat” la Chișinău. Aici a găsit adăpost de eventuale arestări, rețineri sau dosare penale. Și tot de o săptămână autoritățile de la Chișinău au luat apă în gură. Nicio sesizare. Nicio informație. Nicio declarație. Nici de la președinție, nici de la SIS, Procuratură, MAI și alte instituții de profil. De la președinție nu aștept nicio reacție, pentru că e clară poziția socialistului Igor Dodon care a demonstrat cel puțin lipsă de respect față de eroii care și-au pierdut viața în războiul de pe Nistru atunci când a mers la Tiraspol să depună flori la monumentul ridicat în memoria cazacilor care au luptat în conflictul armat din 1992.

Dar de ce tace SIS, Procuratura, MAI (care la întrebarea colegilor mei de la UNIMEDIA a spus că s-au autozesizat din presă)? Întrebarea firească este de ce mai avem nevoie de asemenea instituții care nu știu ce se întâmplă pe teritoriul țării pe care sunt obligați să îl apere. Sau nu vor să spună?

http://unimedia.info/stiri/video-unde-este-Sevciuk-alexandru-jizdan-ne-am-autosesizat-din-presa-135793.html

Cine îl acoperă pe separatistul Șevciuc, cel care acuza de atâtea ori Chișinăul pentru acțiuni unilaterale și nu doar? Cine i-a oferit protecție unui lider separatist care acționează în detrimentul R. Moldova? De ce acceptăm această umilință continuă din partea Tiraspolului?

Sunt mai multe semne de întrebare la mijloc și deocamdată niciun răspuns:
-Are sau nu cetățenia R. Moldova Evghenii Șevciuk?
-Este sau nu acesta în momentul de față la Chișinău?
-Are sau nu imobil în capitală?
-Trebuie tras la răspundere pentru acțiuni de separatism față de R. Moldova?
-De ce lideri de la Tiraspol participă nestingherit la recepții oficiale organizate la Chișinău?

De ce tac și Asociațiile Veteranilor războiului de pe Nistru? Nu îi deranjează în niciun fel că un separatist care a făcut jocul agresorilor s-a refugiat în inima Chișinăului?

Între timp, asistăm la un joc perfid care durează deja mai bine de 25 de ani, cu un teritoriu ocupat, cu un regim separatist alimentat de Rusia și susținut de Chișinău. Moartea moldovenilor în războiul de pe Nistru pare să nu mai aibă nicio valoare astăzi nici pentru guvernare și nici pentru oameni. Amintesc faptul că circa 280 de oameni au murit atunci, iar alţi 289 au rămas invalizi.

Cu cât vom tolera asemenea acțiuni inacceptabile care vin din partea separatiștilor, cu atât mai mare va fi umilința la care suntem supuși zi de zi.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Distribuie.
error: Content is protected !!