Chirtoacă, Grozavu și semnăturile din greșeală

11

Primarul capitalei admite că viceprimarul Nistor Grozau comite greșeli în semnarea actelor, deciziilor, contractelor din cadrul Primăriei Chișinău. Nu generalizez, dar iată cum este condusă capitala. Primarul pleacă de la buna credință a viceprimarului Grozavu, dar eu plec de la premisa că este inadmisibil pur și simplu să pui din greșeală semnătura pe un contract sau un act oficial, mai ales pe un contract cum este cel al parcărilor cu plată în orașul Chișinău, primul proiect de acest fel în capitală.

Dar oare câte acte au fost semnate din greșeală la primărie despre care nu se știe nimic?

Iată ce spune primarul capitalei, Dorin Chirtoacă în cadrul unei emisiuni TV:

“Domnului Grozavu i se poate imputa, poate fi acuzat că a semnat acest acord fără decizia Consiliului Municipal, fapt prevăzut inclusiv de legea Parteneriatului Public Privat, din motivul unui volum destul de mare de documente pentru semnat care vin în fiecare zi la viceprimar, la primar. Apare întrebarea: de ce a fost transmis la semnare acest contract, ținând cont că în decizia Consiliului scria clar că este nevoie de aprobarea de către Consiliu înainte de semnare. Plec de la buna credință a domnului Grozavu și de la posibilitatea comiterii unei greșeli”, a spus Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii.

http://unimedia.info/stiri/primarul-capitalei-confirma-ca-nistor-grozavu-a-semnat-contractul-legat-de-parcarile-cu-plata–fara-acordul-consiliului-municipal-se-mai-poate-intampla-132177.html

Din câte vedem, se pare că se schimbă macazul. Deja se vorbește despre greșeli, despre volum mare de acte care așteapă să fie semnate și multe alte scuze care nu își găsesc nicio justificare atunci când iei decizii pentru aproape un milion de cetățeni.

Dar după 10 ani de activitate în administrația municipală să spui că ”s-a comis o greșeală” și că ”se mai întâmplă”, mi se pare total deplasat și fără niciun respect față de cetățenii care te-au investit cu încredere.

Iată ce mai spune primarul:  ”Admit că ar putea fi în cei 10 ani de activitate greșeli, însă lucruri făcute conștient și cu rea credință în activitatea mea precis nu a fost”.

În context, le amintesc celor vizați celebra frază a poetului neamului nostru românesc, Mihai Eminescu, despre politică: „Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei”.

Cine mai are astăzi respect față de aceste cuvinte, aceste valori? Sau își amintesc de Eminescu doar la nașterea și la moartea sa, recită o poezie două și cu asta se termină respectul politicienilor față de marele poet?! Cred că știm cu toții răspunsul.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

11 comentarii

 1. Sofica Rotărița din Cernăuți on

  Stimată jurnalistă,
  Da, mau sunt greșeli pe ici colo, nimeni nu este perfect.
  Dar, această campanie contra Primăriei și a PL este arma dondonistă
  contra românimii din Moldova de Est și reîntoarcerea la rusficarea de până la 1989.
  Dondonul roșu a devenit deja Președintele RM.
  După această campanie denigratorie, probabil un ex-neo comunist-socialist va câștiga Primăria,
  și toate valorile noastre românești de la 1989 încoace vor fi anihilate.
  Nu vedeși ce face acum Dondon, anti-românul și anti-unionistul ?
  Asta vreți și cu un nou primar dondonist, doamnă Elena ?

  Nu, nici într-un caz nu-i apăr pe cei din PL.
  Sunt unul din criticii lor fervenți.
  Dar, uneori, mai priviți și în viitor ce se poate întâmpla,
  fiți nițel și diplomată, sau vă place ipostaza unei anumite Doamne Vitale,
  care scria articole kilometrice contra lui Dorin Chrtoacă în camapniile electorale.
  Și dacă nu trecea el, era Dondon, vă mai amintiți ?
  Deci doamna Vitală îl promova indirect pe Dondon, azi devenit președinte.
  Și D-stră, stimată doamă Robu,
  lovind dur acum în Chirtoacă, promovați un viitor mancurt anti-român la Primărie !
  Mai deschideți ochii !

  • Doamna Robu, ar fi bine sa-l intrebati pe domnul primar despre minciunile sau „uitarile” lui Grozavu Nistor .
   Eu i-am spus in fata ca este un minciunos, dar merita mult mai „inalte „calificari din partea cetatenilor.
   M-am adresat la timpul respectiv catre el cu intrebarea daca este adevarat ca a fost semnat un proiect despre constructia unei benzinarii direct sub peretele intreprinderii. Dinsul a mintit ca nu stie, ca se va informa si in doua saptamani voi avea un raspuns. In doua saptamani ! dupa discutie nu a mai raspuns la telefon. Insa dupa toata harababura cu aceasta statie PECO am vazut proiectul semnat chear de Nistor Grozavu doar cu doua saptamani inaintea primei mele discutii cu el la acest subiect.
   Este pentru prima data un caz in care nu-mi pare rau ca o persoana a fost arestata. Imi pare rau doar ca i-au permis arestul la domiciliu…….

  • Stimata Doamna Sofica Rotărița din Cernăuți,
   Lasati-o in pace pe Vitalia, care scria articole impotriva faradelegilor comise de Hoti !
   Hotii nu au culoare ! Ei sunt Hoti!
   Si sa nu uitati despre presedintele PL, care a declarat public ca Unirea trebuie pusa in sicriu…..Nu ati stiut ? Dar declaratia domniei sala ca doar el este unuionist nu si PL ?Acum vrea sa se creada ca PL-ul este „cel mai” unionist !
   Pentru noi hotii tot hoti sunt, indiferent de culoarea politica, etnie sau confesiune.
   Pe „Dondon” ,cum spuneti, nu l-au adus la putere cei ca Vitalia !
   Pe Dondon si cei ca el, de culoare posie si singeroasa, i-au adus la putere pseudoeuropenii, care au dezamagit asteptarile oamenilor ! Cei care au venit la putere cu „promisiuni-minciuni”, dar de fapt si-au vazut de interesele personale si nimic mai mult . Ei, cei care au dezamagit electoratul, l-au adus pe Dodon la putere.
   Ca sa nu vina Dodonul la putere noi am votat „Dorin Chirtoaca” si la ultimile alegeri ale Primarului general ! Dar cat se mai poate sa ne temem de Baw-Baw si sa votam persoane care nu au nimic comun cu onestitatea si corectitudinea ? Noi trebuie sa alegem la putere oameni corecti, care sa implementeze reforme economice si sociale nu de dragul reformelor, dar pentru un mai inalt nivel de viata a oamenilor, indiferent de ce etnie sau confesiune sunt.Toti impreuna trebuie sa continuam pasul nostru spre Europa! Nu va suparati, dar trebuie sa va spun ca in Moldova fi deajuns cam 100 de Vitalii ca lucrurile sa se schimbe spre bine ! Sanatate sa aveti si spiritul romanesc sa nu va paraseasca !

   • Doamna Can, dar unde ati vazut in Moldova persoane oneste si cu corectitudine? Toti sunt buni pana cand se vad in fotoliu de ales al poporului si pe arma uita cine i-a inscaunat. In Molova au ramas in buna parte doar doua grupe sociale -oameni retardati si impostori, cei de buna credinta au taiat poala si au plecat in cautarea unei societati mai sanatoase. Asa ca fiecare popor isi merita soarta.

  • Sofica din Cernauti….dupa parerea matale ar trebui sa ii tinem hangul lui Chirtoaca si lui nenea sau doar de dragul romanizarii tot odata sa ne facem nu a observa tot haosul si jaful pe care il realizeaza acesti indivizi care au devenit intre timp boieri? Ia uite in ce s-a transformat Chisinaul de cand acesti zisi liberali au capatat „exclusiv” de al carmui. De parca este dupa razboi.

   • Sofica Rotărița din Cernăuți on

    Da, doamna Sanda,
    aveți mare dreptate! Sunt de acord cu Dvs.
    Așa vom judeca într-o societatea normală europeană !
    Dar ce este RM anormală ? Un stat mafiot !
    Ați văzut ce rezultat au avut alegerile din nov .2016 – un Dondon la Putere !
    Prin fraude și minciuni mafia l-a pus la putere.
    Asta vreți și cu Primăria din Chișinău ?
    Nu vedeți că după instaurarea mafiotică dondonistă,
    dreapta europeană românească est trântită totalmente la pământ?
    Doriți un viitor primar
    din anturajul voronist dondonist neo-comunist-socialist mafiotic ?
    Fără supărare !

 2. Academia Cașa-Vencu de Soroca on

  Dicționar explicativ-
  chirtoácă (oa dift.) f., pl. e (var. din ghirtoc. Cp. și cu muntele Chirtoc din jud. Neamțuluĭ).
  Mold. Iron. = Om scund și slab.
  sursa: Scriban (1939) adăugată de LauraGellner

 3. Unii din greseala semneaza documente, altii din greseala voteaza sa se dea din buget bani pentru a acoperi furturile unor banci. Ambii sunt specialisti in domeniu si zic ca nu au stiut ce semneaza! Eu nu ii cred, cred ca pur si simplu anturajul le-a impus. Iar la urma vom fi invitati sa alegem raul cel mai mic, eu personal nu stiu daca voi mai alege raul cel ma mic. Una zic si alta fac.

  Observ ca se curata terenul, probabil vom asista la lupta a celor de stanga pentru putere, fiindca doar ei mai raman. Desigur unii vor imbraca niste haine mai europene, dar daca ne uitam la istoria lor si ce fac, tot de statalisti de stanga sunt.

 4. Va felicit dna Can, va felicit dna Natalia, va felicit dna Robu, si ceilalti. In 2019 i-l vom avea pe un Ion Ceban primar general de Chisinau, care e un super-manager, super-man, ce mai vorba!, stie toata lumea! Vor curge rauri de lapte si miere pe strazi, vom avea pe post de transport public masini zburatoare, vom avea roboti care sa evacueze gunoiul din curtile blocurilor si multe-multe alte nazdravanii, la care nici n-ati visat. Iar 28 iunie va deveni sarbatoare nationala. Se va da o „narodnoye gulyanye” in perimetrul strazilor Komsomoliskaya, 28 iunie 1940 si Iskra. Iar nemernicul de Chirtoaca va fi legat de un stalp al infamiei, mai departe de centru, pe Kutozovskyi prospect la Ciocana, si expus oprobriului public, ca asta merita, ticalosu! Si, in sfarsit, toata lumea va fi fericita, multumita si impacata, iar dna Vitalia va avea de unde sa se inspire pentru articolele de pe blog. N-a mai ramas mult timp pana cand acest scenariu va deveni realitate. Macar putina rabdare sper ca aveti?

  • Elvira, i-a mai lasa jalea la o parte. Daca sa ashezam acesti doi indivizi la cantar (Chirtoacavis-a-vis Ceban) apoi nu se observa nici o diferenta. Vorba aia ruseasca – эти двое друг друга стоят. Deci, poporul nu are nici de castigat si nici de pierdut. Atunci apare intrebarea fireasca…….oare se merita ca pe acest Chirtoaca sa-l mai traga poporul de urechi (de-am a cata oara?) ca sa il mai mentina pe o perioada nesemnificativa in fotoliul de primar daca acest om nu mai merita si nu mai face fata acestei functii, a? Eu totus as vrea sa inceleg bocetul dvs in privinta „Se va da o „narodnoye gulyanye” in perimetrul strazilor Komsomoliskaya, 28 iunie 1940 si Iskra.”???????? Oare mai conteaza in situatia de azi in care este Chisinaul (locul 4 in topul Samii urodlivyi gorod v mire) aceste guleanyi? Chirtoaca a avut in dstul timp sa faca ceva bun in acest oras,poporul i-a incredintat mandatul de edil nu o data. Chiar si daca s-a vazut din start ca nu l-a meritat, poporul l-a sustinut si mai departe din teama ca va veni vre-un Ion Ceban la carma primariei. Ei si ce avem?
   …….паны дерутся, а у холопов чубы трещат…. asa e bine, da?

Lasă un răspuns