Ce spune despre Florin Iordache îndrumătorul tezei sale de doctorat

12

Ministrul Justiției din România, Florin Iordache, a reușit în doar câteva minute, într-o marțe neagră, să se facă extrem de viral. Acum toată lumea, deși poate nu îi știe numele, îi spune ”ăla cu altă întrebare”. Felul său de a sfida jurnaliștii, de a evita să răspundă la întrebări, aroganța sa i-au făcut un mare deserviciu, pe lângă proiectele de modificare a Codurilor Penale pe care le-a adus la ședința de Guvern, fără ca acestea să figureze pe ordinea de zi.

I-au apărut toate păcatele, toate scheletele care stau să cadă din dulapuri. Presa din România a scris despre cum a reușit ”ăla cu altă întrebare” să se facă doctor în economie, datorită unei universități de la noi, din R. Moldova – ULIM.

Florin Iordache și-a susținut teza de doctorat în octombrie 2007.  Aici mai multe detalii.

http://www.cnaa.md/files/theses/2007/6796/florin_iordache_abstract.pdf

Coordonatoarea științifică a tezei sale este Svetlana Gorobievschi, doctor habilitat, profesor universitar, iar referenți – Corina Studionov și Oleg Buga.

Am reușit să o găsesc la telefon pe dr. hab Svetlana Gorobievschi și să am un schimb de păreri despre elevul său, astăzi ministru al Justiției care iată a reușit să scoată în stradă peste jumătate de milion de cetățeni în toată România.

Profesorul universitar a avut doar cuvinte de laudă pentru elevul său, a spus că a fost unul exemplar, destul de ascultător, de condiție, care și-a scris teza de doctorat timp de 4 ani, iar în această perioadă de studii venea de 2-3 ori pe an la Chișinău.

La întrebarea de ce Florin Iordache a venit la Chișinău pentru studii de doctorat, Svetlana Gorobievschi a ținut să precizeze că au fost destul de ușoare condițiile de înmatriculare la ULIM. În România erau condiții foarte dure de înmatriculare la studii de doctorat, iar în R. Moldova, mai cu seamă la ULIM, era destul de ușor, pentru că plăteai taxa de intrare. Cu bani, erau luați toți care depuneau actele, dar ajungeau să susțină teza finala doar câțiva.

Doctorul habilitat mi-a mai spus că a fost sunată, în această perioadă, de Curtea Constituțională din România, de Curtea de Conturi și că a declarat tot ceea ce a spus anterior. A vorbit probabil despre cât de exemplar student a fost Florin Iordache.

O fi fost demnitarul exemplar în fața cercetătorului său științific, dar la câtă lume a scos în stradă nu cred că îl mai ajută nici tezele de doctorat, nici masteratele făcute, nici toate laudele culese de la profesori. Revolta populară față de ceea ce a făcut, față de faptul că a vrut să îi scape pe politicieni de pușcărie, de dosare penale și să păcălească o țară, o Europă, este mult mai puternică. Iar o demisie de onoare ar fi mult prea puțin.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

12 comentarii

 1. Doamnă Robu, rog să citaţi exact un oficial al stalui român!
  Este vorba de „Ată întleblare!”, nu „Altă întrebare!”.
  Nici nu ştiam că vorbim de un doctor în economie.

  Să nu-l acuzăm prea tare, omul este acolo doar de paravan, de încasat pumni.
  Probabil au plănuit din timp asta, l-au pus acolo pentru a putea fi sacrificat uşor dacă nu merge treaba.
  Cred că introducerea unui nou proiect, „fără să ştie PSD”, este doar o portiţă pentru a-l putea demite fără să recunoască PSD înfrângerea.
  Domnul este un peltic labil care s-a trezit jucând un rol pe care nu-l înţelege, el fiind obişnuit să fie tartor pe feudă. :)) Păi bine că nu a incriminat întrebările jurnaliştilor, infracţiune continuată .

  • 🙁

   Sa nu uitam ca Drept in RM nu era singura „filiera” RO de „fabricare” de diplome universitare de orice nivel. Era la mare moda si Farmacia in RM (in mare voga prin RO in anii 2000-2010 sa devii farmacist$). Nu intrai datorita concurentei la un centru universitar major in RO (Cluj, Iasi, Bucuresti sau Timisoara) se stia daca aveai bani$: via Chisinau (te inscriai ca student strain in RM si apoi transfer dupa 2 ani in RO la un centru mare pe baza de dosar (oriunde vroiai ca legea in RO te lasa la vremea aceea)).
   Asa ca RM si RO sunt f. apropiate la multe bune si rele de-a lungul a 25 de ani (!) ca suntem toti de-un neam si etnie (pana si Jirinovski zice mai jos (video) si a zis de multe ori si atatia alti rusi (i.e. Rogozin, Putin etc.)). Dodon o stii ? o fii la curent ? 🙂

   http://independent.md/video-jirinovski-moldovenii-sunt-romani-noi-rusii-le-dat-numele-de-moldoveni-dar-ei-sunt-romani/#.WJlEW1MrLeM

   🙂

 2. Sa inteleg ca ministrul „Alta intrebare” a scris o teza de doctorat de 28 de pagini in 4 ani???? huh?? Cel mai prost guvern din istoria Romaniei, dupa guvernul Ponta, cu ministri marioneta la dispozitia baronului de Teleorman, care are impresia ca Romania e tarlaua lui din Teleorman!Prostimea, circa 3 400 000 au votat pesedeaua comunistoida si din cauza lor sufera 18 milioane pfffffffff .Ca sa vedeti cat de important e sa iesi la vot, 60% n-au iesit la vot considerand ca n-au cu cine vota, 20% au votat psd , pentru masurile populiste , iar 20%, alte partide….

  • Pai 28 de pajini reprezinta numai autoreferatul.Dumnaeta daca esti atat de informata la capitolul „Teza” trb. sa stii asa lucru,dat nu chiar asa …prostimea ,cum te-ai exprimat, citeste si inteleje ca teza are 28 pajini. Si apai pana la urma ce are teza cu toate aceste situatii????

  • Pai 28 de pajini reprezinta numai autoreferatul.Dumnaeta daca esti atat de informata la capitolul „Teza” trb. sa stii asa lucru,dat nu chiar asa …prostimea ,cum te-ai exprimat, citeste si inteleje ca teza are 28 pajini. Si apai pana la urma ce are teza cu toate aceste situatii????

 3. Boris Furtuna on

  De ce nu ati intrebat-o de plagiatul din teza – https://anticoruptie.md/ro/investigatii/integritate/cum-se-fura-grobian-un-doctorat-ministrul-justitiei-florin-iordache-a-plagiat-pana-si-un-interviu-cu-mihai-razvan-ungureanu
  Este o teza clasica pentru ULIM: persoana din Romania vine si plateste, iar dupa asta habar nu are. Teza cel mai probabil i-a scris-o coordonatoarea de doctorat, care a avut grija ca din banii primiti sa asigure „promovarea” tezei la toate etapele..

  • Ei, nici chiar așa. Dânsa, din poziția academică de conducător de doctorat, presupun că doar i-a indicat sursele (uite: de aici partea asta, de dincolo capitolul cutare, la bibliografie scrii așa …, etc.). Iar apoi și-a înscris și dânsa, cu mândrie, în CV noua personalitate din România pe care a îndrumat-o cu succes, 4 ani de zile! Să îndrumi și să faci doctor în drept un parlamentar dela București, la ULIM, nu-i o glumă, nu?
   Noroc că în ce privește îndrumare, conținutul tezei, avea destule exemple de celebrități de prin vecini dela care să preia schema, nu?

 4. Ar fi fost bine de studiat mai intii biografia/activitatea dnei Svetlana Gorobievschi ca mai apoi de crezut in ceea ce spune (sau nu de crezut). Mi-a fost coordonator la teza de licenta si profesor la ULIM, pot sa spun ca este o neprofesionista cu multe fetse cu o atitudine superficiala in ceea ce face si pe linga toate acestea si corupta, faceti-va concluziile. Salutare Dna Svetic!

 5. Pingback: Autorul ordonanței care a scos România în stradă are doctoratul la Chișinău. Ce spune îndrumătoarea sa – birfe.xyz

 6. Imi pare rau ca neamul romanesc este atat de crud!!!
  Da, Iordache Florin a fost inmatruiculat la ULIM, nu era ULIM, era sa fie ASEM sau alta universitate….
  In ce consta problema? A sustinut doctoratul dupa cenrintele CNAA R.Moldova, unde tezele sunt mult mai cu pondere decat in Romania (fiindca la baza doctoratului nostru este scoala ruseasca ), asta o stiu si în Romania, apoi a fost supusa controlului la toate etapele…
  Sustinerea a avut loc in 2007, in calitate de membri ai Consiliului de sustinere erau persaone competente in materie, confirmati de CNAA. Iar peste 10 ani incepem a cauta ,,nod in papura”, încercăm să punem la indoială caliatea lucrarii pe care nu o putem atesta fiindca tine de un domeniu foarte dificil, precum sunt Relatiile Economice Internaționale!!!!?
  Si ce treaba pana la urma are coordonatorul de teza, care l-a indrumat, l-a consultat, problema stiintifica a fost solutionata, toate elementele de noutate au fost publicate, autoritatile oficiale au recunoscut valoarea stiintifica si practica a tezei!!!! De unde putea coordonatorul sa cunoasca ca autorul tezei l-a citat incorect pe Mihai Răzan-Ungureanu ???
  Printre altele, am sustinuti în total 5 persoane din Romania, toti fiind functionari publici si ma mandresc cu asta!!! De ce??? Fiindca cunosc materia, pot comunica cortec cu oamenii, nu-i fortez la munca , am capacități de convigere și le trezesc interesul fata de cercetare.
  Romanii mai intai studiaza opinia publica despre om, apoi selecteaza persoana la care se inmatriculeaza !!!

Lasă un răspuns