Afacerea cu popi

12

Se fac mai bine de 10 ani de când nu mai merg la biserică. Și nu pentru că sunt ateu, ci pentru că mi-am pierdut încrederea și credința în biserică. Majoritatea preoților din R. Moldova au încurcat cele mai elementare noțiuni, nu mai știu care este adevărata lor menire pe acest pământ. Acești preoți demult nu mai sunt puntea de legătură între credincioși și Dumnezeu.

Acești preoți sunt mai degrabă puntea de legătură dintre politicianul corupt (care îl plătește mai mult) și alegători. Acești preoți trăiesc în castele și bogății, făcute/agonisite pe seama miilor de oamenii care cred că acel leu dăruit bisericii îi va ierta de păcate. Cu cât mai multe păcate, cu atât mai mulți lei se jertfesc pentru biserică și cu atât mai mari și luxoase sunt castelele preoților. Dacă urmăm această logică, concluzia este extrem de simplă: cu cât mai multe păcate, cu atât mai bine pentru preoți.

Ați auzit cumva ca CNA sau Procuratura Anticorupție să pornească dosare penale privind businessul cu lumânări practicat cu atâta iscusință de preoți? A verificat cineva cum sunt cheltuiți banii în biserică, ce venituri se fac lunar și cum sunt împărțiți acești bani? Din păcate, biserica astăzi a devenit un business ca și oricare altele, doar că acest business este protejat de politic.

Faptul că fețele bisericești se implică în politică, în campanii electorale, nu este o noutate, dar de fiecare dată este tot mai grețos. Episcopul Markel se pare că a depășit orice limite ale bunului simț, vorbind atât de urât despre o femeie, o femeie candidată la funcția de președintă. În alte țări, preotul este un sprijin, un psiholog, un îndrumător în viață și în momente grele din viață. La noi însă preotul este cel care te lovește direct cu cuvinte urâte, fără niciun regret. Și de ar fi doar atât. Dar, nu. Priviți în ce castel trăiește preotul Markel.

CASA EPISCOPULUI MARCHEL

DE UNDE BANI, UĂI? DE LA BUNUL DUMNEZEU 🙂

Опубликовано Lumina 5 ноября 2016 г.

Ar fi bine ca alți preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei să iasă public și să condamne implicarea lui Markel în campania electorală și în susținerea unui candidat. Dar o vor face? Mă îndoiesc. Astăzi nici preoții nu au verticalitate și moralitate ca să confrunte un sistem putred, corupt, care sărăcește acest popor. Ar putea să ia exemplul părintelui Constantin Necula din Sibiu, un exemplu de demnitate și moralitate, dar și duhovnic pentru oameni.

https://www.youtube.com/watch?v=Su1msB9xdQk

Asta ar trebui să facă preoții în societate, să educe cetățenii în spiritul binelui, să le explice ce înseamnă viața și cum e bine să fie trăită.

Semnez cu toată convingerea petiția ca biserica să fie impozitată. Preoții trebuie puși în condiții egale, inclusiv trași la răspundere, atâta timp cât își fac averi pe spatele oamenilor, atât timp cât se lasă corupți de politicienii perfizi.

http://www.petitieonline.com/cerem_impozitarea_bisericii_ortodoxe_implicat_activ_in_politic

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

12 comentarii

 1. Victor Gorbatâi on

  Asta nu-i preot,este un nesimtit si un nerusinat,un tradator al crestinatatii,um bisnitar corupt pana in maduva oaselor.Intr-o tara cu democratie autentica,de mult ar fi dat cu subsemnatul la parchet,jugecat si condamnat.Uscaturi sunt in toate profesiile,insa atunci cand apar si in randul preotilor e o crima in potriva crestnatatii.

 2. Tinand cont ca Uniunea Sovietica era promotoarea unui ateism de stat relativ dur clanul popimii pravo din RM este format teoretic relativ recent (25 ani) si cu scop manipularea maselor in sprijinul Kremlin. (ceea ce si face cu success). Ca orice lucru relativ recent este oportunistic si co interesat in menirea lui (Kremlin) deci credinta eventual abia descoperita fie este pe plan secund sau chiar deloc cred dar interesul politic si financiar primeaza. O tendinta generala in CSI RM nu face exceptie fiind parte din org.

 3. Rarița dela Chilia Dunării on

  Asasinate a comandă
  ——————————————————-
  – episcopul Doremidont – la 45 de ani – / 1961 -2006 /,
  patriot și apărător al valorilor românești la mănăstirea Noul-Neamț de lângă Nistru,
  » accident» la comanda teroriștilor voroniști dondonbasiști anti-români și anti-unioniști

  – In cazul Părintelui-ieromonah Atanasie (Stan Petcu, în 2011 ?),
  cu aceeaşi apartenenţă bisericească,cu şcoală în România, cetăţean şi el al R. Moldova, originar de la Ciamaşir, Chilia, s-a mers mult mai departe.
  Acesta a fost găsit mort într-o dimineaţă de vară pe o bancă din parcul central din Ismail la Dunăre. Versiunea oficială, trecută în expertiza medico-legală: «strangulare»,
  deşi nu avea nicio urmă pe gât, în schimb avea tâmpla năsădită.
  Nimeni, cu excepţia celor de la instituţiile speciale din Ucraina şi de la Ministerul de Externe
  al R. Moldova, nu au pus la îndoială faptul unui omor premeditat.

  -plus cei câţiva monahi tineri de la mănăstirile Căpriana, Ţipova, etc.
  omorâti de capii bisericii rusofile teroriste şi vasale Kremliniste
  pentru vederile lor pro-româneşti /suntem in căutarea numelor lor /.
  ——————————————————————————————————–

 4. Rarița dela Chilia Dunării on

  Parohul Bisericii Sfântul Dumitru din Chișinău, Pavel Borșevschi,
  dă de pământ cu Marchel și Dodon:
  „Cel mai mare păcat al unui slujitor al bisericii e să își împartă parohia în două”

  http://evzmd.md/actualitate/257-actualitate/50607-parohul-bisericii-sfantul-dumitru-din-chi%C8%99inau,-pavel-bor%C8%99evschi,-da-de-pamant-cu-marchel-%C8%99i-dodon-%E2%80%9Ecel-mai-mare-pacat-al-unui-slujitor-al-bisericii-e-sa-i%C8%99i-imparta-parohia-in-doua%E2%80%9D.html

 5. Rarița dela Chilia Dunării on

  Markel- „Cum a început el viaţa clericală”
  ———————————————————————–
  La rândul său, protoiereul Petru Buburuz, parohul Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Chişinău, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, a afirmat că acţiunile episcopului de Făleşti şi Bălţi, Marchel, nu au nimic în comun cu canoanele bisericeşti. „După absolvirea seminarului, Marchel a fost diacon la Mănăstirea Japca. IPS Ionatan Kapolovici, arhiepiscopul Chişinăului şi al Întregii Moldove, l-a oprit din serviciul în slujba bisericii pentru purtare urâtă, pentru preacurvie. Nu trebuie să facă el acum ordine, cine şi cum să trăiască. Mai bine şi-ar aminti cum a început viaţa clericală. A fost repus în slujbă abia după plecarea la pensie a IPS Ionatan şi venirea IPS Serapion, care l-a numit la Mănăstirea Căpriana. Ceea ce face acesta e împotriva canoanelor. Toţi trebuie să intre în biserică, indiferent de culoarea politică”, a spus protoiereul.
  http://www.jc.md/politica-in-sutane/

Lasă un răspuns