Ce a făcut ministrul Jizdan la mănăstirea Putna

6

Pe 2 iulie, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan s-a aflat la Mănăstirea Putna, în ziua când s-au împlinit 513 ani de la moartea Domnitorului. Ministrul, care în aprilie 2009 era șef al Departamentului servicii operative din cadrul MAI și a dat indicații polițiștilor, a ținut un discurs plin de patriotism și dragoste de țară, spunând la un moment dat că a venit acasă, în România.

Iată ce discurs a avut demnitarul moldovean în fața a mii de enoriași care au venit la mănăstirea Putna să îl cinstească pe Ștefan cel Mare și Sfânt:

”Cu mare dragoste și cu mare plăcere am acceptat invitația prietenilor noștri români de a veni astăzi, pe 2 iulie, în România, am venit acasă pentru a-l cinsti pe Ștefan cel Mare. Este o datorie a tuturor celor care respectă trecutul și pentru a nu face greșeli în viitor. Să învățăm acest trecut într-un final. Indiferent de viziunile politice, basarabenii au venit, vin și vor veni aici la Putna să fie alături unul de altul. Să fim cuminciori așa cum am stat astăzi, să ascultăm și să privim frumusețea de mănăstire. Am venit cu o încărcătură emoțională, plecăm total diferiți de aici, de la Putna, mai liniștiți, mai calmi și mai încărcați de istorie. Vă dau asigurări că oamenii militari, oamenii din R. Moldova vor veni la Putna indiferent ce va fi pe fața pământului”.

Nu-mi amintesc ca ministrul Juzdan să fi rostit asemenea discursuri unioniste la Chișinău și să fi spus că România e acasă.

Potrivit anticoruptie.md, actualul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a fost decorat în 2009, de ministrul de Interne de atunci, Gheorghe Papuc, pentru că ar fi îndeplinit ordinele în timpul evenimentelor din 7 aprilie. Pe atunci, Jizdan era șef al Departamentului servicii operative din cadrul MAI. El apare în mai multe fotografii făcute lângă Președinție pe 7 aprilie 2009, dând indicații polițiștilor.

Uneori patriotismul din vorbe nu coincide cu cel din fapte.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu!

Distribuie.