Ce a făcut ministrul Jizdan la mănăstirea Putna

3

Pe 2 iulie, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan s-a aflat la Mănăstirea Putna, în ziua când s-au împlinit 513 ani de la moartea Domnitorului. Ministrul, care în aprilie 2009 era șef al Departamentului servicii operative din cadrul MAI și a dat indicații polițiștilor, a ținut un discurs plin de patriotism și dragoste de țară, spunând la un moment dat că a venit acasă, în România.

Iată ce discurs a avut demnitarul moldovean în fața a mii de enoriași care au venit la mănăstirea Putna să îl cinstească pe Ștefan cel Mare și Sfânt:

”Cu mare dragoste și cu mare plăcere am acceptat invitația prietenilor noștri români de a veni astăzi, pe 2 iulie, în România, am venit acasă pentru a-l cinsti pe Ștefan cel Mare. Este o datorie a tuturor celor care respectă trecutul și pentru a nu face greșeli în viitor. Să învățăm acest trecut într-un final. Indiferent de viziunile politice, basarabenii au venit, vin și vor veni aici la Putna să fie alături unul de altul. Să fim cuminciori așa cum am stat astăzi, să ascultăm și să privim frumusețea de mănăstire. Am venit cu o încărcătură emoțională, plecăm total diferiți de aici, de la Putna, mai liniștiți, mai calmi și mai încărcați de istorie. Vă dau asigurări că oamenii militari, oamenii din R. Moldova vor veni la Putna indiferent ce va fi pe fața pământului”.

Nu-mi amintesc ca ministrul Juzdan să fi rostit asemenea discursuri unioniste la Chișinău și să fi spus că România e acasă.

Potrivit anticoruptie.md, actualul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a fost decorat în 2009, de ministrul de Interne de atunci, Gheorghe Papuc, pentru că ar fi îndeplinit ordinele în timpul evenimentelor din 7 aprilie. Pe atunci, Jizdan era șef al Departamentului servicii operative din cadrul MAI. El apare în mai multe fotografii făcute lângă Președinție pe 7 aprilie 2009, dând indicații polițiștilor.

Uneori patriotismul din vorbe nu coincide cu cel din fapte.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

3 comentarii

 1. Inca o dovada, ca una zic alta fac. Ca se numesc intr-un fel dar de fapt nu au treaba cu denumirea. Ca au discursuri diferite functie de public. Ca nimeni nu are nici o scrupula sa foloseasca pe lenin sau pe stefan sau pe eminescu. Ca sunt incoerenti si ne considera prosti.

  Deocamdata ii vad pe toti asa, nu vad o exceptie. Asa ca nu creati idoli, si mai ganditi cand va prelucreaza politicienii.

 2. Rarița Sadoveanca on

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬

 3. Este un politician. S-ar putea sa se incline cum bate vantul ma gandesc. Oportunismul este parte a unui profil de politician fie bun fie rau. Nu vedeti ce zice si face Dodon ? Electoratul lui este extremist si chiar radical dar si foarte pagubos pentru RM cam la toate capitolele si el o stie dar il serveste cu stoicism ca asa crede ca-si cistiga piinea (nu pentru RM ci pentru el personal). Rolul unui politician este totusi si unul educational cu electoratul sau in special dar si cu societatea in general. Aci se face diferenta intre un politicianism tip european si unul de stepa tip taiga unde bita si copita fac legea (tip Rusia si CSI) si unde bineinteles din rau se merge in mai rau prin indobitocire reciproca. Este bine descris in fenomenul rinocerizarii al lui Eugen Ionesco (Rhinoceros) in care acesta descria in fapt o societate in radicalizare progresiva la acea vreme (fascismul) – o situatie relativ asemanatoare cu ceea ce face psrm-ul si Dodon prin RM in a mentine si contagia societatea in rau si pagubi RM si a o trimite clar spre o fundatura politica si mai ales economica si mai dura ma gindesc.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Rhinoceros_(play)

  Cit depsre Dl. Jizdan sa speram ca asemenea atitudine va avea o continuitate si mai pozitiva si mai indelungata in societate pentru domnia sa si partida politica din care face parte zic eu.

Lasă un răspuns