Catedrala gigant din Suceava

22

Se vede din orice colț al orașului, pentru că este înălțată pe o colină, dar și pentru că are dimensiuni uriașe. Așa am descoperit Catedrala ”Nașterea Domnului” din Suceava. Acest edificiu religios este cel mai mare din provincie și al doilea ca mărime din România, după Catedrala Mântuirii Neamului din București.

Are dimensiuni impunătoare:

Construcția catedralei a durat mai bine de 16 ani. Pentru aceste lucrări, Primăria Suceava a alocat 1,8 milioane de euro.

Edificiul este cu adevărat unul remarcabil, este cel mai impunător lăcaș de cult construit după revoluția din 1989 care a pus capăt regimului ceaușist din România.

Deși a fost sfințită cu mare fast în octombrie 2015, Catedrala încă nu este definitivată. Urmează o etapă destul de migăloasă – pictatul. Suprafaţa care trebuie pictată este în jur de 15 mii de metri pătraţi, iar acest lucru ar putea dura câțiva ani sau chiar peste 15 ani, așa cum scrie presa din România.

Orice s-ar spune, cu siguranță acest edificiu religios a devenit un nou punct de atracție a orașului Suceava, capitala de altă dată a Țării Moldovei. Până acum mii de cedincioși au venit să vadă Catedrala gigant din Bucovina.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.