Cadoul lui Andrian Candu pentru președinții de țară

6

Președintele Andrian Candu este foarte generos în ajun de An Nou și vine cu un proiect de lege care oferă mai multe privelegii președinților de țară. Speakerul vrea să modifice câteva articole în Legea cu privire la asigurarea actvității Președintelui R. Moldova și anume să i se asigure șefului statului birou și asistent personal. Inițiativa a fost deja înregistrată în Parlament.

Articolul 15 din lege va avea următoarea redacție:
În caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuțiilor, persoanei care a ocupat funcția de președinte al R. Moldova i se asigură, pentru o perioadă de patru ani, birou de lucru și asistent personal.

În nota informativă, democratul Andrian Candu își motivează intenția prin eficientizarea activității de colaborare cu un fost președinte experiența căruia nu trebuie de neglijat. Astfel, se propun unele modificări ce țin de asigurarea cu mijloc de transport, birou și asistent personal.

Așadar, un fost președinte va avea automobil permanent, birou de lucru și asistent personal pe o perioadă de 4 ani.

Probabil, este un cadou cât se poate de generos pentru președintele Nicolae Timofti. Întrebarea este pentru ce merite? Pentru faptul că a acordat sute de ordine și medalii? Sau pentru că a tăcut în mare parte în perioada mandatului său?

În nota informativă prezentată de speaker, nu sunt prezentate și costurile acestei inițiative. Ce sumă va fi alocată anual pentru aceste noi servicii oferite unui fost președinte? Este gata cetățeanul să suporte aceste noi cheltuieli? Sunt întrebări care rămân deocamdată fără răspuns, cu tot respectul pentru președinții acestei republici.

În prezent, un fost șef de stat beneficiază de pensie, asistență medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit, automobile la comandă, imunitate diplomatică și asigurare a securității.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

6 comentarii

 1. Daca are asistenta, sofer cu masina, si birou, cheltuielile se pot ridica la oricat, probabil vor fi si cheltuieli cu activitatea, acest birou trebuie intretinut (curat, reparatii), trebuie cumparate rechizite creioane, computere, mobila, etc., trebuie probabil platit curent, internet, ziare, abonamente. Probabil vor fi cheltuieli si cu calatorii, combustibil sau alte chestii.

  Dar eu intreb, el fiind deja la o varsta si fiind asa cam fara initiativa, fara o activitate clara, el ce activitate are in vedere? Nu l-am auzit sa spuna ca vrea sa faca ceva util. Ce vrea sa faca de fapt cu acest birou si masina? Si o alta intrebare, pentru aceasta activitate el probabil va primi si un salariu?

  Presedintele este un angajat al nostru, s-a terminat mandatul, e liber, daca avem nevoie de el, ii dam de lucru. In moldova se pare ca e o semi monarhie ceva.

  Asa oameni avem noi in moldova, fara obraz, fara rusine! Cum poti dormi ca om noaptea?

 2. Na Shledanou ! on

  Who is Who ?
  Adrian Candu cu ortografierea trunchiată de -aNdrian- gen kirilist kremlinist terorist
  a la maniera limbii ocupanților
  este un un anti-român și anti-unionist notoriu.
  Soția lui, o cehoaică arogantă cu nasul pe SUS din Cehia exploatatoare
  a Slovaciei actualmente independente
  locuiește cu el la Chișinău – ea studiază entuziasmată limba rusă,
  ignoră deliberat limba oficială română
  și are o servitoaqre ruso-fonă ruso-filă.
  Deci limba lor de comunicare la Chișinău este limba ocupanților.
  A-hoi ! /na-..i/
  /vă rog să nu încurcați această salutare cehească
  cu o sudalmă rusească /foarte populară la Chișinău/- căci sunt limbi surori-nu ?

  • traducere cu Google din română în cehă
   pentru ocupanții de toate genurile-
   ———————————————————
   Kdo je kdo?
   Adrian Candu hláskování rovnosti -aNdrian-
   zkrácen kirilist teroristického kremlinist
   Obyvatelé z cesty jazyka
   Je to anti-rumunský a anti-odborář notoricky známý.
   Jeho manželka, arogantní cehoaica nosem České vykořisťovatelský
   Slovensko v současné době zaměstnán
   Žije se Kišiněu – ona nadšeně studovat ruský,
   úmyslně ignoroval oficiální jazyk Rumunski
   a to má rusko-kartu rusko-sulfon servitoare.
   Takže jejich jazyk je komunikačním jazykem v Kišiněvě cestujících.
   A-hoi! /na-..i/
   / Prosím, nepleťte si tento prospěšný česky
   s ruským přísahou / velmi populární v Kišiněuě / –
   neboť jsou sesterské jazyky, ne?

 3. Mare adevar graieste Dna. Maia Sandu aci mai jos:

  http://adevarul.ro/moldova/politica/maia-sandu-comenteaza-vizita-pavel-filip-bruxelles-guvernarea-continua-spectacolul-integrare-europeana-jocul-duplicitar-1_583ed6725ab6550cb8fe2e8b/index.html

  Daca guvernantii RM cred ca UE (si SUA/ RO) nu isi dau seama ca este un joc duplicitar se inseala sau insulta inteligenta occidentala (espionage). Alegerea lui Dodon arata nu numai orientarea muscala a RM dar prin acesta probabil se poate pregati o re anexare (tip 1812) la Rusia a RM sub variate motive care ceva mai inainte era cazul doar pentru Transnistria (eventual UTA). Interesant este ca la Moskva cand au semnat acel asa zis contract economic cred ieri (n-au reusit prea mare lucru sau aproape nimic (niste autorizatii auto doar)) se zice ca guvernantii s-au dus cu gagauzi si transnistreni dupa ei la negocieri deci RM practic este guvernata cam ca un triumvirat sau cam asa ceva deja. (!). La negocierile cu muscalii sunt prezente 3 entitati deja: nistrenii, RM si UTA (!). Nici macar o confederatie (gen Canada sau Elvetia) la negocierile internationale nu se duce cu sleahta de conlocuitori dupa ea (sau cu provinciile si cantoanele). Asa cum am mai vazut scris pe acest blog un obiectiv strategic pentru RM ar trebui sa fie cred debarasarea cat mai rapida si in vreun fel de acest balast politic si chiar economic dar si teritorial neguvernabil (Transnistria/ UTA) care pot scufunda toata RM.

  Lucrurile se misca deja intr-o directie ciudata cred pentru RM iar coabitarea imposibila intre unul ca Dodon si guvernanti este un precursor la o instabilitate politica majora si o confuzie generala cred

  http://deschide.md/ro/stiri/politic/3710/%E2%80%9EPrim%C4%83vara-rus%C4%83%E2%80%9D-%C3%AEn-Odesa-Rusia-%C8%9Bine-viu-proiectul-%E2%80%9ERada-Basarabia%E2%80%9D-pentru-destabilizarea-regiunii.htm

  http://www.stiripesurse.ro/ucraina-si-rusia-sunt-aproape-de-razboi-se-pregate-te-o-invazie-militara_1166445.html

Lasă un răspuns