Dictatorul din Moldova

4

Directorul Institutului de Politici Publice Arcadie Barbăroșie a făcut astăzi o declarație în cadrul emisiunii Alb&Negru cât se poate de neașteptată, și anume că și în R. Moldova s-ar afla un dictator, care însă nu este în funcția de președinte. Acesta este un altfel de dictator care controlează și trage ițele în R. Moldova.

Directorul IPP ne-a reamintit ce s-a întâmplat cu dictatorul din Coreea de Sud, o țară extrem de coruptă. Acesta până la urmă a ajuns la pușcărie. Pinocet a fost judecat, dictatorii greci au fost judecați.

Vă propun mai jos să trecem puțin prin istorie și să ne reamintim de soarta marilor dictatori. Iată cum au sfârșit marii dictatori ai secolului trecut:

sadam

Saddam Hussein

Saddam Hussein, 30 decembrie 2006 – dictatorul din Irak – condamnat la moarte prin spânzurare

hitler

Adolf Hitler

Adolf Hitler, 30 aprilie 1945 – dictatorul din Germania nazistă – una dintre versiuni este că s-ar fi sinucis într-un buncăr din Berlin

ceausescu

Elena și Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceauşescu, 25 decembrie 1989 – dictatorul din România – condamnaţi la moarte prin împuşcare după doar 90 de minute.

musolini

Benito Mussolini

Benito Mussolini, 28 aprilie 1945 – dictatorul din Italia – a fost împuşcat în timp ce încerca să fugă în Elveția

rafael

Rafael Trujillo

Rafael Trujillo, 30 mai 1961 – Dictatorul Republicii Dominicane – a fost împuşcat

stalin

Iosif Stalin

Iosif Stalin, 5 martie 1953 – dictatorul din URSS a murit acasă, lângă Moscova, în patul său, la 74 de ani

Cel mai recent caz este cel al lui:

gadafi

Muammar Gaddafi

Muammar Gaddafi – 20 octombrie 2011 – dictator al Libiei – s-a ascuns de frica revoluționarilor și a murit în circumstanțe neelucidate

 

Așadar, dacă e să luăm exemplul dlui Arcadie Bărbăroșie, atunci să facem sport, să avem o alimentație sănătoasă, o minte ageră și să ne propunem să trăim mult. De ce? În primul rând pentru că viața e frumoasă, iar în al doilea rând să prindem zilele când „dictatorii” vor sta la pușcărie. Și nu pentru că vrem tare mult să vedem pe cineva la pușcărie, ci pentru că vrem să trăim într-o țară liberă și să ne preocupăm fiecare de viețile noastre.

Emisiunea Alb&Negru cu participarea directorului IPP, Arcadie Barbăroșie o puteți vedea aici.

 

 

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

4 comentarii

 1. Dictaturile apar în perioadele de tranziție la majoritatea națiunilor lumii,după o criză economică,socială,politică gravă!
  În Coreea de Nord,Laos,Vietnam,China comunistă sau în majoritatea statelor din Africa dictaturile continuă să domine,să jefuiască aceste țări!
  Războiul Rece NU s-a terminat!Doar a trecut în alte regiuni ale lumii!Modelul euro-asiatic îndrăgit de Putin,cu Lukașenko în Belarus ,Nazarbaiev în Kazahstan,Karimov în Uzbekistan sau al molahilor în Iran e un model dictatorial!
  Majoritatea țărilor din Asia și Africa,după declararea independenței, sunt dominate de regimuri dictatoriale,astfel peste 4 miliarde de persoane în lume trăiesc în regim dictatorial! De aceea persecuțiile către creștinii din acele țări sunt în creștere! Creștinii sunt termometrul libertății în lume!
  Dictaturile în lume se deosebesc după forma regimului politic (ideologic ateist:Coreea de Nord,China,Laos,Vietnam,Zimbabwe , confesional islamist:Arabia Saudită,Iran,Sudan,Maroc,Oman,Yemen,Pakistan sau militar-naționalist:Egipt,Etiopia,Algeria,Camerun,Congo,Thailanda,Venezuela etc.)

  În Rep.Moldova dictatorul e sistemul ruso-comunist de administrație/ocupație,care a emanat grupările criminale subordonate mafiei rusești și ucrainiene! Sistemul colonial ruso-comunist n-a dispărut după 1991,dar s-a adaptat devenind mai puternic și mai discret/obscur decât în trecut!Ocupația rusă și ucraineană în Moldova lui Ștefan cel Mare continuă!Doar credința la Hristos e unica armă împotriva Ocupației! Pace tuturor!

Lasă un răspuns