Dictatorul din Moldova

8

Directorul Institutului de Politici Publice Arcadie Barbăroșie a făcut astăzi o declarație în cadrul emisiunii Alb&Negru cât se poate de neașteptată, și anume că și în R. Moldova s-ar afla un dictator, care însă nu este în funcția de președinte. Acesta este un altfel de dictator care controlează și trage ițele în R. Moldova.

Directorul IPP ne-a reamintit ce s-a întâmplat cu dictatorul din Coreea de Sud, o țară extrem de coruptă. Acesta până la urmă a ajuns la pușcărie. Pinocet a fost judecat, dictatorii greci au fost judecați.

Vă propun mai jos să trecem puțin prin istorie și să ne reamintim de soarta marilor dictatori. Iată cum au sfârșit marii dictatori ai secolului trecut:

sadam

Saddam Hussein

Saddam Hussein, 30 decembrie 2006 – dictatorul din Irak – condamnat la moarte prin spânzurare

hitler

Adolf Hitler

Adolf Hitler, 30 aprilie 1945 – dictatorul din Germania nazistă – una dintre versiuni este că s-ar fi sinucis într-un buncăr din Berlin

ceausescu

Elena și Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceauşescu, 25 decembrie 1989 – dictatorul din România – condamnaţi la moarte prin împuşcare după doar 90 de minute.

musolini

Benito Mussolini

Benito Mussolini, 28 aprilie 1945 – dictatorul din Italia – a fost împuşcat în timp ce încerca să fugă în Elveția

rafael

Rafael Trujillo

Rafael Trujillo, 30 mai 1961 – Dictatorul Republicii Dominicane – a fost împuşcat

stalin

Iosif Stalin

Iosif Stalin, 5 martie 1953 – dictatorul din URSS a murit acasă, lângă Moscova, în patul său, la 74 de ani

Cel mai recent caz este cel al lui:

gadafi

Muammar Gaddafi

Muammar Gaddafi – 20 octombrie 2011 – dictator al Libiei – s-a ascuns de frica revoluționarilor și a murit în circumstanțe neelucidate

 

Așadar, dacă e să luăm exemplul dlui Arcadie Bărbăroșie, atunci să facem sport, să avem o alimentație sănătoasă, o minte ageră și să ne propunem să trăim mult. De ce? În primul rând pentru că viața e frumoasă, iar în al doilea rând să prindem zilele când “dictatorii” vor sta la pușcărie. Și nu pentru că vrem tare mult să vedem pe cineva la pușcărie, ci pentru că vrem să trăim într-o țară liberă și să ne preocupăm fiecare de viețile noastre.

Emisiunea Alb&Negru cu participarea directorului IPP, Arcadie Barbăroșie o puteți vedea aici.

 

 

Distribuie.