Avem o mixtură care miroase urât

6

Gânduri fierbinți…

Ceea ce trebuia de demonstrat, a fost demonstrat. 74 de deputați au trecut peste toate avertismentele, peste toate protestele, peste (ne)consensul larg din societate, peste toate recomandările care au venit din partea UE, au trecut peste cadavre doar ca să își saleveze propriile cadavre. Și iată așa ne-am ales cu o mixtură care miroase foarte și foarte urât, un sistem electoral mixt care va menține un stat bazat pe frică și șantaj.

Cei 74 de deputați au avut o performanță incredibilă ca în 5 minute să voteze un proiect de lege care schimbă esențial regulile de joc pentru alegerile din 2018.

http://unimedia.info/stiri/video-74-de-voturi–sistemul-mixt-a-fost-votat-in-lectura-finala-136646.html

Mi-e tot mai greu să-i înțeleg pe oamenii care se lasă mânați în turme la protestele pro sistemul mixt. Din ce în ce mai greu. Aceștia primesc salarii de nimic, au condiții mizere în care lucrează, pensii derizorii, dar vin să aplaude, să cânte, să danseze, să susțină un sistem electoral despre care nu înțeleg mare lucru. Ieri uninominal, azi mixt. Ce mai contează, când ai prostimea la dispoziție.

http://unimedia.info/stiri/foto-zeci-de-autobuze-si-microbuze-parcate–sute-de-cetateni–adusi-din-teritoriu-ca-sa-participe-la-manifestatia-de-sustinere-a-votului-mixt-136638.html

Oare când societatea noastră a devenit o turmă? Când am reușit să creștem atâția monștri?

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

6 comentarii

 1. Astia 74 au fost alesi prin sistem pe liste, cel mai „bun” sistem pentru moldova. Putem retrage votul cuiva care nu isi mai respecta propriu program electoral? Nu. Asa ca suntem doar spectatori.

  Votul electronic prin corespondenta? Nici asta nu.

  Acum era clar de cel putin un an ca asa va fi, iar opozitia doar a mimat ca face ceva. Sa vedem daca sunt pregatiti cu ceva sa castige alegerile, daca nu, mai asteptam o tura sau doua.

  Sau poporul se trezeste si voteaza cu cap indiferent de sistemul de vot, sau poporului ii convine ce este acum.

 2. Ce importanță are cum sint aleși cei ce guvernează?
  Ce importanță are cine guvernează?
  Contează dacă avem justiție, daca se respecta drepturile și libertatea omului, daca funcționării de stat sunt monitorizați să-și îndeplinească indeplineasca obligațiile…

  • Exact, nu am vazut opozitia sa spuna clar: nu lucreaza procuratura, in ea nu lucreaza asta, asta si asta, uite acela si acela nu face ce trebuie. Si sa-i ia pe toti la rana la maruntit. Doar asa functioneaza democratia in vest, fiindca toti functionarii sunt foarte atent monitorizat, si se bate unde e eficient de batut. In moldova ca si in unele foste state urss, asteapta tatuca lenin, stalin, stefan, filat, sandu sa vina si sa se faca fericire, dupa care urmeaza stim noi ce. La noi un vames poate sa zica ca asa a primit ordinul, si poti tu sa-i arati ca legal el nu are dreptate, si legal el nu are voie sa execute ordine prostesti, dimpotriva el trebuie sa-si toarne seful si sa-l puna la respectul legii, si asa e peste tot, seful a zis, doamna profesoara, noi doar executam, ca suntem turma de oi, de noi nu depinde nimic. Uite din 100 totusi 5 refuza sa mearga cu turma, problema e ca ei vor parasi moldova, si bine fac pentru viata lor.

 3. Asta e! O parte a societatii din aceasta tara, de fapt o zona intunecata, mereu furata, tensionata si nesigura, este fara insusiri. Din toata aceste poveste urata, nu a ramas decat dezgustul. Personal, am vazut o turma ingrata. Oite, vacute, capre. O adunatura de indivizi marcati de impersonalitate, instrainati parca de propriul destin. Turma pompieristica carata la ordinul puterii absolute, turma biciuita care confunda nefericirea cu normalitatea, a demonstrat lumii intregi ca RM este o tara probabila, o tara absenta. Turma fricoasa concentrata ad-hotz de
  omul Rosu” in fata parla-mentului, turma mutanta care a lasat in tufis MIXTurina, a sters putina in graba, ca sa revina la cele vesnice: la baltirea infecta. Adica, la inertie, la saracia crasa, la salariile si pensiile de foamete. Ce e asta, daca nu oblomovism social? Tragedie nationala! Cenzura, delatiunea, injustitia, amestecul brutal al institutiilor represive in viata indivizilor – tot mai evidente! Asa ceva a existat doar pe vremea comunismului. Asa ceva exista doar in tarile barbare. Iar RM a devenit, iata, astazi o tara primitiva care se va balti intre populism si radicalism, intre absurd si abject, intre Ciuma si Holera, intre Anarhie si Haos, intre manipulare si handicapare. Intre Poarta Iadului si Inalta poarta din Piata Rosie-Ciumata.

 4. O buna, mare parte din acei care au votat sunt din PLDM. Au fost votati pe lista PLDM dar acum sunt nu e clar unde. Ce facem cu acest partid? Ce ne zic leaderii si membrii acestui partid? Cum au ajuns aici? Acest partid si-a asumat o gramada de chestii, inclusiv legi pe raspunderea guvernului si asa mai departe. Si ce inseamna aceste responsabilitati si asumari de raspundere? Nimic? Sunt doar cuvinte? Observ ca oamenii care m-au tot indemnat sa votez cu acest PLDM se fac ca ploua.

Lasă un răspuns