„Aud-Ascult-Rezolv”: Marian Lupu, la Orhei

11

La întâlnirea electorală de la Orhei a candidatului PD, Marian Lupu, la prezidențiale oamenii au fost luați de la serviciu, în timpul orelor de muncă, au fost duși în sala unde avea loc întâlnirea și  au fost preîntâmpinați să nu pună nicio întrebare. Da, o întâlnire electorală fără nicio întrebare! Paradoxal, nu?! Dar ce mai contează.

Relaxat și degajat, democratul a vorbit despre ceea ce se vorbește în fiecare zi la televizor, dar mai cu seamă despre faptul că oamenii pleacă din țară, despre avantajele aderării la UE. De asemenea, Marian Lupu s-a lăudat că s-au găsit 600 milioane de dolari din miliardul furat. Doar că oamenii nu au avut dreptul și nici posibilitatea să întrebe unde sunt acești bani dacă s-au găsit și de ce atunci s-a pus povara întoarcerii miliardului dispărut pe umerii cetățenilor. De fapt, ceea ce ar fi trebuit să cunoască oamenii este că despre cele 600 milioane de dolari se vorbește în raportul Kroll doi, însă ca acești bani cu adevărat să fie restituiți și să ajungă în sistemul bancar, de unde au fost sustrași, mai este cale lungă și asta depinde de instituțiile de profil din R. Moldova. Nu te poți lauda cu fapte care nu au fost încă realizate. Întrebarea simplă este: Unde sunt banii? Dacă s-au găsit, atunci unde-s?

Probabil așa se înțelege la PD să îi audă pe cetățeni, interzicându-le să pună întrebări. Păi, și dacă oamenii nu își pot expune propriul punct de vedere, cum candidatul PD, Marian Lupu ascultă și rezolvă?! Ce/pe cine ascultă? Ce rezolvă? Este o incertitudine totală.

Iar despre oamenii care participă la asemenea întruniri electorale ce se mai poate de spus? Din frică să nu își piardă locurile de muncă, au tăcut, au răbdat și în cel mai bun caz s-au revoltat la bucătarie. Și așa se trăiește în Moldova zi de zi… în frică…

lupu-la-orhei1

Tot din frică vor vota, tot din frică vor culege roadele, tot din frică vor trăi mai departe. Și probabil asta merităm. O mână de oameni care a fost crescută/educată în spiritului scavului, ce poate face decât să trăiască în sclavie, în robie, în frică, în dezastru?!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

11 comentarii

 1. Chiar daca se recupereaza acei 600.000 $ sunt o gramada de cheltuieli in timp, bani, resurse in gasirea si recuperarea lor. Mai e problema ca s-a pus din alta parte, si se vor intoarce in acea parte cu dobanda. Mai e si problema ca in loc sa fie acolo si sa se inmulteasca, sa produca ceva, ei au creat o problema. Deci puteti multiplica de cateva ori acea suma ca paguba.

  Frumoasa poza, majoritatea sunt tineri …

 2. Zogru dela Cetatea-Albă on

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ­——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  ­—————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 3. …ar fi chiar culmea sa-l voteze careva pe acest individ de Lupu (cel cu parul schimbat acu’ dar naravul ramane din pacate acelasi ca in proverb ma gandesc…).

  In 2013 zicea ca scoate istoria RO din scoli si mai inainte era un comunist credincios cu de-alde Voronin si bolsevicii de salon mancurtizand populatia. (zicea pe vremea lui Voronin ca vorbeste moldoveneste politic)

  Chiar asa memorie scurta ar avea lumea ?…e un pic mai bine decat cu Dodon dar tot un dezastru cred.

  Maia eventual Ghimpu pe aci trebuie sa fie votul majoritatii daca intradevar lumea vrea sa vada schimbari pozitive vizibile prin RM (interne/ externe) mai ales din alea spre UE daca nu chiar spre RO si UE in acelasi timp si revenirea in matca unui real in care statele civilizate pot sa inceapa sa respecte RM.

  http://infoprut.ro/16901-lupu-istoria-romanilor-trebuie-inlocuita.html

  http://en.crimemoldova.com/news/politics/marian-lupu-a-great-transformation-of-a-nomenclature-politician-into-a-pro-european-one/

  https://dexonline.ro/definitie/bufon

  …etc. zeci de referinte pe Internet – Google pe „naravurile lui si schimbarile de culoare a parului (politic)”

  • Maia, felicitari! Sunteti aleasa unica candidata pro europa! Veti invingde, toi asteptam reusita si redresarea Moldovei.
   Nu uitati ca veti gasi in Iohannis un partener de dialog in toate marile probleme ale romanilor de pe ambele maluri ale Prutului. Va dovediti a fi neinfricata, prin prezenta de spirit si prin taria, acum, in vremuri critice, de a-i incuraja pe cei ,,rataciti” sa va urmeze.

   • @Gross, am intrat pe site la PAS, si am cautat ce propune pro europa, si nu am gasit nimic. Nu prea am auzito sa vorbeasca pe tema aceasta. Sincer sunt cam surprins ca nu e nimic de europa acolo. Mie personal imi mare un statalist, poate cu accente pro americane, dar nu europene.

    In afara de faptul ca il rastoarna pe plahotniuc nu am inteles care e programul sau ce isi propune. Cand se vor fura alti bani, va tacea si semna cum a facut cand era ministru?

  • Dl. Lupu intradevar nu este o exceptie (si nu cred ca va face una) de la un context politic relativ negativ pentru RM tinand cont de trecutul lui politic si chiar cel actual. Problema a fost si inca este educatia pro RO si pro Europa si mai ales demancurtizarea celor (aproape) 50% de maldavani (colonisti sau urmasi ai) relativ la RO si istoria romanilor (sunt totusi (inca) multi (si de generatii inraiti) care inca dau rau prin sondaje referitor la unire si chiar Europa). Aci in 25 de ani este de reprosat la politicieni (toti) ca nu s-a facut nici o educatie pro RO si pro Europa (ba dimpotriva as zice intre 1995 – 2009 a fost anti cred) . Dl. Lupu (de mai sus) este parte din aceasta problema a guvernantilor fiind la putere (pe atunci) care au luat (chiar cu 2 maini unii) si nu au dat nimic inapoi ca viitor al RM (viitor care este unul singur si ala este cu RO daca va fi unul pentru RM sau se va depopula si dezintegra in 4 vanturi, cu cat mai repede inteles aceasta tendinta cu atat mai bine pentru populatia RM cred. Atat timp cat o educatie pro RO si pro Europa va fi facuta incepand cu guvernantii si politicenii (de toate culorile) lucrurile vor re veni usor in matca reala in timp relativ scurt in special daca in paralel se va renunta (sau denunta cum deja s-a facut la unele) concepte sovieto – tzariste (moldoveni, moldovenism si alte inventii) cu care maldavanii odata descalaecati erau indoctrinati din prima clipa si apoi pasau mesajul la noile lor generatii fie de urmasi sau de noi descalecati sub indrumarea atenta a comisarilor sovietici sau activistilor politici tzaristi. Cam asta cred eu ! …Mai jos acceptul SUA care ca si Rusia doreste unirea celor 2 state romanesti fiecare pentru motivele lor geo)

   http://adevarul.ro/news/eveniment/document-ineditsenatul-sua-sustine-reunirea-moldovei-romania-1_58008ad65ab6550cb88c1928/index.html

 4. Chiar si acum 500 de ani Moldova istorica nu era identificata ca stat dar ca o „tara romaneasca” fiind denumita chiar de Stefan Cel mare asa (Valahia Minor si Valahia Major) :

  „Într-o scrisoare a lui Ștefan cel Mare către dogele Veneției, din 1477, se utilizează de două ori sintagma „l’altra Vlachia”, adică „cealaltă Țară Românească”, pentru a desemna statul de la sud de Carpați, fapt ce demonstrează că în viziunea domnului și Moldova era o țară românească”

  http://moldnova.eu/ro/mitul-statalitatii-moldovenesti-3-7624.html/

  Domnita Elena (fata lui Stefan) maritata la muscali si care s-a prapadit saraca vai de ea pe acolo era denumita deasemenea pe acolo la curtea muscalilor „volosanca” (adica romanca)

  http://istoria.md/articol/823/Olena__Elena_Volo%C5%9Fanca_,_fiica_lui_%C5%9Etefan_cel_Mare_al_Moldovei

  Apropo ca la Dodoni si Lupi stiu ca istoria nu este chiar un subiect prea tare (sau cunoscut) deformand-o si „statalind-o” dupa bunul plac ($) si ei si cei care ii voteaza sau le sunt ortaci politici 🙁

Lasă un răspuns