“Aud-Ascult-Rezolv”: Marian Lupu, la Orhei

22

La întâlnirea electorală de la Orhei a candidatului PD, Marian Lupu, la prezidențiale oamenii au fost luați de la serviciu, în timpul orelor de muncă, au fost duși în sala unde avea loc întâlnirea și  au fost preîntâmpinați să nu pună nicio întrebare. Da, o întâlnire electorală fără nicio întrebare! Paradoxal, nu?! Dar ce mai contează.

Relaxat și degajat, democratul a vorbit despre ceea ce se vorbește în fiecare zi la televizor, dar mai cu seamă despre faptul că oamenii pleacă din țară, despre avantajele aderării la UE. De asemenea, Marian Lupu s-a lăudat că s-au găsit 600 milioane de dolari din miliardul furat. Doar că oamenii nu au avut dreptul și nici posibilitatea să întrebe unde sunt acești bani dacă s-au găsit și de ce atunci s-a pus povara întoarcerii miliardului dispărut pe umerii cetățenilor. De fapt, ceea ce ar fi trebuit să cunoască oamenii este că despre cele 600 milioane de dolari se vorbește în raportul Kroll doi, însă ca acești bani cu adevărat să fie restituiți și să ajungă în sistemul bancar, de unde au fost sustrași, mai este cale lungă și asta depinde de instituțiile de profil din R. Moldova. Nu te poți lauda cu fapte care nu au fost încă realizate. Întrebarea simplă este: Unde sunt banii? Dacă s-au găsit, atunci unde-s?

Probabil așa se înțelege la PD să îi audă pe cetățeni, interzicându-le să pună întrebări. Păi, și dacă oamenii nu își pot expune propriul punct de vedere, cum candidatul PD, Marian Lupu ascultă și rezolvă?! Ce/pe cine ascultă? Ce rezolvă? Este o incertitudine totală.

Iar despre oamenii care participă la asemenea întruniri electorale ce se mai poate de spus? Din frică să nu își piardă locurile de muncă, au tăcut, au răbdat și în cel mai bun caz s-au revoltat la bucătarie. Și așa se trăiește în Moldova zi de zi… în frică…

lupu-la-orhei1

Tot din frică vor vota, tot din frică vor culege roadele, tot din frică vor trăi mai departe. Și probabil asta merităm. O mână de oameni care a fost crescută/educată în spiritului scavului, ce poate face decât să trăiască în sclavie, în robie, în frică, în dezastru?!

Distribuie.