Atâta merităm! Bine ați revenit în anul 1993

29

Pe cine să ne supărăm? Pe cine să blamâm și să criticăm? Se pare că atâta merităm, cei care am rămas în țară. Dacă așa gândește mai mult de jumătate de populație care, potrivit datelor preliminare, l-a votat pe socialistul Igor Dodon, atunci să culeagă roadele. Doar că aceste roade le vom culege împreună. Înseamnă că în R. Moldova nu este tot atât de rău, înseamnă că oamenii nu trăiesc în sărăcie lucie, înseamnă că oamenii pot să fie furați în continuare, fără nicio problemă. Se pare că zombarea a funcționat mai bine decât onestitatea și integritatea.

Cei care gândesc critic, analizează la rece, sunt demult plecați peste hotare. Ei au demonstrat astăzi cât de mare este forța lor mobilizatoare. Astăzi diaspora ne-a făcut pe noi mândri, ne-a făcut să ne simțim emoționați până la lacrimi. Astăzi ei, conaționalii noștri, au demonstrat că ei reprezintă viitorul acestei țări, dacă revin acasă, dacă se implică.

Astăzi diaspora reprezintă speranța R. Moldova, în țară au rămas prea puțini care mai pot face schimbarea. De acest lucru m-am convins urmărind alegerile de astăzi, dar și entuziasmul moldovenilor aflați peste hotare.

Dar statul astăzi și-a bătut joc de ei, este strigător la cer ce s-a întâmplat la secțiile de votare unde buletinele de vot s-a terminat, iar mii de oameni au fost lipsiți de dreptul constituțional de a vota. Cineva cu siguranță ar trebui să răspundă pentru asta. Este nevoie să se scrie petiții și chiar să se ceară alegeri repetate în condiții normale pentru diaspora.

A fost poate pentru prima dată când oamenii au ieșit să voteze nu contra cuiva, dar pentru cineva. Maia Sandu a fost acea forță mobilizatoare care i-a trezit pe moldoveni și i-a adus la secțiile de votare. Dar probabil nu au fost suficienți.

Mai departe ne rămâne să gândim, să analizăm, să tragem concluzii pentru ce vom face pe viitor. Mă întreb însă care viitor? Cel din anul 1993?

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

29 comentarii

 1. Bun titlu ai ales, de fapt, corect. Cineva, facand o paralela, spune acum doua zile „vai ce ghinion a avut nationala de fotbal a ROU, a luat bataie acasa de la polonezi pe care altadata o bateam la scor”, ei da, nationala ROU a luat bataie pt. ca asta le este valoarea nu e vorba de ghinion sau…., cai verzi pe pereti. RM are acest scor electoral din acelasi motiv, asta este valoarea electoratului din RM, nici mai mult nici mai putin. Atat pot ei, unde nu e nici Dumnezeu nu cere, e o vorba.

  • Oamenii din R. Moldova nu sunt pregatiti sa aibe o femeie presedinte. Rusia vrea sa rusifice toata Republica Moldova pana la Prut asa cum este in transnistria. La toate alegerile minoritatile etnice (rusi, ucrainieni, gagauzi) voteaza majoritar (80%) cu partidele pro rusia si candidati pro rusi. rusia duce o lupta pentru a pastra Republica Moldova in afara NATO si U.E. Televiziunile rusesti si de limba rusa mint mereu oameni. ROMANIA sa acorde cetatenia romana si la rusi, gagauzi chiar daca NU cunosc limba romana si in acest mod la alegeri partidele pro ruse vor pierde voturi. Din pacate doar 30% dintre locuitori din R. Moldova vor UNIREA CU ROMANIA si acest lucru NU se va schimba usor daca vor ramane 25% minoritati etnice.

 2. Protestăm !
  Proclamăm Ne-Supunere Civică !
  Cerem Alegeri repetate !
  Aceste alegeri din 13 nov.2016 au fost FRAUDATE de teroristul DonDonBass
  și cu toată mafia Guvernului anti-popular și anti-românesc de la Chișinău.
  ————————————————————————————————————–
  – Peste hotare, mii de est-moldoveni nu au putut vota din lipsa buletinelor de vot.
  – Din contra, prin satele din coasta Nistrului mii de ruși din Transnistria
  au fost aduși organizat cu autobuzul și plătiți din gros.
  – Numărul votanților s-a ținut în secret până la orele 10pm
  pt.a manipula alegerea mafiotului DonDon cu cifra inițială umflată la 57 % .
  – la multe secții din r. Hâncești, Ungheni, etc, electricitatea a fost voit oprită
  pt. a manipula voturile din SIS-temul fraudulos din computere.
  – la multe secții buletinele de vot erau scrise doar în rusește,
  cum a fost cazul la Ambasada RM de la București, etc.
  ———————————————————————————————-
  Cerem trupe ONU pentru alte alegeri corecte sub egida ONU !
  Protestăm categoric !

 3. Mai aveţi alegerile parlamentare, acolo o să fie decisiv.
  S-au făcut multe greşeli, au murit multe partide.
  S-a spart un balon cu apă, denumit AIE, însă erau doar două lighene sub el, partidul Rusiei, a lui Dodon, şi partidul mai moderat al Rusiei, a lui Usatîi.
  Eu încă cred că primirea celor doi la demonstraţii a pus capac situaţiei. Iar eu aş bănui mişcarea de ticăloşie, dacă nu, îşi pot scrie pe frunte cuvântul imbecil.

  Iar acuma situaţia este dramatică, nu aveţi partide pentru parlamentare şi locale, 93 a fost un an bun pe lângă ce puteţi păţi dacă partidul fictiv al lui Maia nu devine şi unul real, capabil să câştige.

  Eu nu am înţeles aroganţele „ Voi din România nu înţelegeţi, nu este vorba despre România sau Rusia, est sau vest, este despre corupţie. ”
  Ei bine, asta nu o să înţeleg, cum un popor ocupat parţial şi torturat în trecut, care a scăpat la limită în 2009 din îmbrăţişarea veşnică, poate uita aşa uşor pentru ce luptă. Corupţia vine tocmai de la această luptă, este un efect secundar, şi o să fie corupţie până nu învingeţi definitiv. Adică până partidele ruseşti nu o să salte de 20 % cu tot cu Transnistria. Momentant aţi pierdut grav.
  Capul sus şi mai multă înţelepciune data viitoare!
  Plin internetul de crimele de război din Ucraina făcute de ruşi, iar voi atacaţi un executant de ordine de a lui Putin nu cu crimele, ci folosind un oligarh minuscul precum Plahotniuc! Asta da!
  Să nu uităm, Plahotniuc ocupă Transnistria, v-a măcelărit pe Nistru, v-a distrus cultura şi visele din 1812, vă falsifică istoria, identitatea!
  Îmi pare rău că nu puteţi avea o politică exclusiv bazată pe principii, dar ăsta-i adevărul şi voi sunteţi momentan în groapă.
  Românii din Moldova votează după principii :)), ruşii votează ca o armată, iar plusul de la români, ucrainieni, bulgari, găgăuzi vine natural, tocmai fiindcă vorbim de principii.

 4. Problema,ca pseudoeuropenii au adus la acest punct critic,dar cineva doar a cistigat din asta,
  Cheat nu intelegeti,ca din start au fost fraduate alegerile,c hear diaspora nu au rude,copii,nepoti,
  Sa va fie rusine Ghimpu,Chirtoaca,Tanace,,ati beneficiat de sustinere enorma,…dar mersi mult de sustinere pentru Europa,,
  D-l Botgros,junior,si Nicolae ,tot respectul, sunteti cei mai adevarati!!sunteti deai nostri!!dar asta ne este soarta,…
  D-l Timofti,mersi mult,…asa ne este soarta!!!
  Chear,sa ne cumpere pe 2 bani,
  Nu cred!!
  Moldova este a noastra!!

 5. Nu s-a votat împotriva cuiva? Ba da, tocmai asta s-a făcut. S-a votat împotrivă unor prefăcuți ce și-au bătut joc de Moldova 7 ani de zile, de speranțele lor europene. Pentru că conducatorii din așa numită AIE sunt orice doar nu pro schimbare europeană, nu sunt altceva decât o clică de mafioți și criminali, au furăt din toate părți, au dezvăluit cât de mult aparține Moldova unor clanuri mafiote, au scuipat pe fața moldovenilor și încă vroiau votul lor. Acum cei care vroiau s-o ruleze din MD să alerge, că cine știe ce va lasa agentul hoț din apropierea pe hartie de UE. El ar vrea să sugă din UE în continuare, evident, doar că UE nu mai suportă mioritismele moldovenește, destul are cu ale ei și cu Ucraină. Și cu țara vecină vor începe problemele în curând, pentru că nu mai suntem în epoca pre 2014 și acest criminal a recunoscut cu cuvintele sale anexarea Crimei la Rusiă. Acum e timpul să vină factura, ce bineînțeles nu o va plati Dodon, ci poporul. Nici nu aș vrea să fiu în pielea lui Gandon, pentru că nu va putea realiza nicio promisiune fără banii europenilor sau din FMI, fiindcă colonizatorul kremlinian o rublă nu-i va da, că vrea Moldovă ieftină, se află în criză și vrea coloni ieftine. Nici nu va putea duce o dictatură à la PCRM ca în anii 2000, dacă nu vrea un Maidan ce ar putea degenera într-un război civil. Chiar și la aceste alegeri partidele din AIE și-au bătut joc de cetațenii și de diasporă, până la căpat au dus inmoralitatea lor. Au arâtat până unde ajunge mizerabilitatea lor totală. Presupun că vor urma încă 4 ani cu comedia de-a se juca cu ambele părți pentru bani, dar nu mi se pare că Occident e gată să se mai lase atras în acest joc și atunci chiar se vor vedea consecințele acestei noapte.

 6. Protestăm contra FRAUDĂRII ALEGERILOR !
  Proclamăm Ne-Supunere Civică !
  Cerem Alegeri repetate !
  Aceste alegeri din 13 nov.2016 au fost FRAUDATE de teroristul DonDonBass
  și cu toată mafia Guvernului anti-popular și anti-românesc de la Chișinău.
  ————————————————————————————————————–
  1. Peste hotare, mii de est-moldoveni nu au putut vota din lipsa buletinelor de vot.
  2. Din contra, prin satele din coasta Nistrului mii de ruși din Transnistria
  au fost aduși organizat cu autobuzele și plătiți din gros în lei și euro pt. votul Dodon, fotografiat, apoi remunerat.
  3. Numărul votanților s-a ținut în secret până la orele 10pm
  pt.a manipula alegerea mafiotului DonDon cu cifra inițială umflată la 57 procente.

  4. Deputatul Eugen Tomac din București afirmă că la orele 7 pm
  Dodon avea un avans doar de 10 mii de voturi față de Maia Sandu.-
  http://evzmd.md/actualitate/257-actualitate/50975-eugen-tomac-dodon-are-cu-10-000-de-voturi-mai-mult-decat-sandu.html
  5. Atenție Mare ! – tot la orele 19 Alina Rusu, președinta CEC, a îndemnat reprezentanții concurenților electorali și observatorii acreditați la alegeri să efectueze numărarea în paralel a voturilor, pentru a evita fraudele electorale. Oare de ce ?

  6. la multe secții din r. Hâncești, Ungheni, Bălți, etc, electricitatea a fost voit oprită
  pt. a manipula voturile din SIS-temul fraudulos din computere.
  7. la multe secții buletinele de vot erau scrise doar în rusește,
  cum a fost cazul la Ambasada RM de la București, etc.
  8. Bălți: doar un exemplu: la secția de votare 27 (gimnaziul nr. 6)
  un alegător a încercat să fotografieze buletinul de vot. După ce a fost oprit,
  acesta a arătat unui membru al biroului electoral că i-ar fi dator cu ceva pentru vot.

  9. un alt exemplu de FRAUDARE-
  Rezultatele alegerilor din comuna Leuşeni, Hânceşti, au fost prezentate absolut eronat
  de Comisia Electorală Centrală. Acestea îl anunţă pe Igor Dodon câştigător cu 79 %, în timp ce oamenii spun că de faptul rezultatul este cu totul invers şi că nu Maia Sandu a obținut 20%, ci invers.
  http://www.jurnal.md/ro/social/2016/11/14/cifre-eronate-in-datele-de-la-cec-alegatorii-din-hancesti-sunt-revoltati-foto/
  10.
  http://www.petitieonline.com/anularea_alegerilor_prezidentiale_pentru_incalcarea_regulilor
  ———————————————————————————————-
  Cerem trupe ONU pentru alte alegeri corecte sub egida ONU !
  Protestăm CATEGORIC și MASIV pe Piața Mare din Chișinău, Luni la 14 Nov. orele 13 !

  Dondon nu este Președintele nostru,
  ci al mafioților teroriști de la Putere care NE-AU FURAT voturile !
  După ce au furat un miliard din bănci, acum ne fură Libertatea noastră !

 7. FRAUDARE-
  ————————-
  Autorităţile de la Chişinău au trimis în secţiile de votare, care deservesc cetăţenii din regiunea transnistreană (în mare parte cu viziuni pro-ruse), cu 90 000 de buletine de vot mai multe decât în primul tur – o decizie aparent inexplicabilă în condiţiile în care în primul tur, pe 30 octombrie, transnistrenii nu au ”consumat” nici măcar jumătate din buletinele de vot puse la dispoziţie. La 14 nov., însă, aceştia au fost aduşi în mod organizat la votare cu autocare cu plăcuţe transnistrene de înmatriculare. Au evitat discuţiile cu presa şi s-au ascuns de camerele video.

 8. Nu stiu cat loc de saracie mai este in contextul RM dupa acest vot iresponsabil zic eu tinand cont de impactul economic si social profund negativ care va veni la intern dar mai ales la extern plus perceptia generala ca RM este deja la maica Rusia de azi politic si probabil teritorial tinand cont de cateva scenarii deja prezentate si pe acest blog in comentarii opinii.

  Cu sau fara Dodon totusi 50% curent pro bolsevic de tip mancurt inseamna ca prea mult in constiinta civica nu s-a schimbat in 25 de ani iar RM este inca bine ancorata in valori perimate vechi de sorginte mancurta si asiatica iar aici este vina celor ultimi 7 ani de guvernare care au avut alte prioritati cred si din pacate decat imersiunea accentuata a valorilor europene. Inca a NU avea un film la cinema titrat oficial in romana in 25 de ani ci in rusa de aci incepe si din pacate se termina totul politic si social si rezultatul in societate se vede la vot.(si din pacate exemplele de formare substrat constiinta continua cu TV etc. si in general folosirea masiva a unei culturi (cea ruse) ce nu ar trebui sa fie cea a RM decat daca momentul 1812 se doreste perpetuat dupa cum se vede ca da cred)

  • Eu cred că s-a schimbat, de au scos Transnistria de la naftalină. 🙂
   Este un semn bun, acuma nu trebuie să părăsiţi ogoarele, să emigraţi, în democraţie mai pierzi, mai câştigi. Ideea îi să nu îşi bată de tot joc de voi, să fie un guvernator.
   Eu nu cred că poate, doar dacă bate foarte rău şi în parlamentare.
   Moldova nu mai este cea din 93, dar am avertizat pe aici că nu este nici foarte Pro-Europeană, iar guvernul corupt cum era, nu trebuia demolat aşa. Fiindcă corupţi au fost şi o să fie şi „socialiştii”, măcar ăia erau proştii voştri, sau dacă nu ai voştri, proştii care vă permiteau o mai multă libertate.

 9. pai trebuie facut urmatoarele:
  1. nu trebuie ajutat financiar moldova din vest
  2. libera circulatie, inchis
  3. smurd cu elicoptere nu au ce cauta in moldova
  4. care sunt in diaspora, nu mai trimiteti bani si cadouri in moldova, nu mai veniti in moldova
  5. presat moldova pe toate directiile

  ar fi bine de facut la fel si din partea ucrainei

  in moldova trebuie:
  1. inchis barurile in sate
  2. inchis tv ruse
  3. ce e aia masini cu numere transnistrene?!
  4. lucrati intens la codul electoral, acuma nu inainte de urmatoarele alegeri
  5. lucrati intens pentru alegerile parlamentare
  6. nu stiu cum, dar trebuie blocat dodon la presedentie
  7. sustineti masiv pe acei care trag inspre europa
  8. educatia, tineretul si batranetul sa mai lucreze muschii la creier

  • Ei na, da într-o măsură le-ar arăta că au greşit, dar nu-s de acord.
   Până la urmă este problema lor, nu a dispărut nici România, nici R. Moldova, nu văd de ce nu i-am ajuta(cu menţiunea să fie un pic mai precis ajutorul, nu pentru politicieni ca în trecut).
   Încă ar trebui să-i ajutăm mai mult.
   :)) Pierdem o luptă şi deja ne rupem opincile fugind?
   Păi ce-i asta? Bravo lui Dodon, şi-a jucat bine cărţile, să vedem dacă putem să revenim, să reveniţi mai exact, că eu nu mă pot implica, nefiind cetăţean, deşi mi-aş dori.

 10. Eu nu prea inteleg aritmetica. PL, unionistii, pro europenii au votat Maia Sandu, clar. Se vede si dupa primarii, diaspora.
  Dar unde sunt primariile verzi PLDM? astia au si parlamentari multi. Unde sunt acei din DA? astia sunt poporul.

  Pai fara PL, unionisti, pro europeni, ramanea la 10%. Sper sa se gaseasca multe greseli la numarare de voturi si sa treaca totusi maia sandu

 11. dodon cu adepții lui și guvernanții de la putere înfricoșînd electoratul amenințîndu-i, că vor fi demiși cei care nu vor susține regimul, iar în ziua alegerilor cumpărînd cetățenii din stînga Nistrului ne-au întors de fapt la 360 grade.Prin votul din 13 noiembrie, moldovenii prost informați,nepăsători,fricoși au produs nu schimbarea mult așteptată, dar bine cunoscuta frică,dictatură,umilință și ticăloșia fără precedent, care se va răspîndi curînd prin țară. Am avut șansa dar am ratat-o, căci de fiecare dată la alegeri ascultăm pochimea(popa Marchel,Vladimir) care-s niște criminali ”blajini” ai țării care indică enoriașilor calea spre nicăieri .Adevărul,demnitatea, bunăstarea,credința, dragostea de țară cu siguranță au fost într-o noapte de toamnă șterse din inimile noastre. Moldovenii nu văd viitotul, deoarece prea mult se uită înapoi…

 12. va propun un exercitiu de imaginatie: sa presupunem ca la inceputul anilor 90 RM fara transnistria revenea in granitele Romaniei Mari. Tinand cont de mentalitatea basarabenilor cunoscuta in cei 25 de ani de la independenta , va dati seama ce probleme insurmontabile puteau aparea in societatea romaneasca, consecintele putand fi dezastruoase.Prin urmare sa auzim numai de bine!

 13. FRAUDAREA ALEGERILOR
  ————————————————–
  16.
  Diversiune la Paris-
  În după ami­a­za zilei de 13 noiem­brie, de înda­tă ce pășeai pe stra­da Ber­li­oz,
  un domn trans­mi­tea în rusă votan­ți­lor că nu mai sunt bule­ti­ne de vot
  și îi îndem­na să ple­ce aca­să fără să li se ofe­re măcar o foa­ie albă să scrie o peti­ție.
  Aju­nși în fața ușii, li se con­fir­ma situ­a­ția, ast­fel mul­ți au ple­cat fără să lase o peti­ție.

  17.
  Doamna Maria Haponu din satul Sănătăuca, raionul Floreşti, care se află în SUA de trei luni, nu a putut să-şi exercite dreptul de a alege deoarece la secţia de votare Wahington D.C. a aflat cu stupoare că a „votat” deja în satul de baştină.
  „Am venit să votez pentru binele ţării şi am aflat că deja am votat de trei ori în satul de baştină. Eu sunt plecată de trei luni în SUA, dar ei au votat. Îi mulţumesc frumos primarului care foloseşte copia buletinelor şi votează pentru persoanele care nu sunt în ţară”, spune femeia care se află în Statele Unite.
  Totodată, moldoveanca spune că astfel de cazuri în satul Sănătăuca s-au mai întâmplat:
  „Nu este prima dată când se votează pentru mine”.
  http://www.jurnal.md/
  18.
  Viorel Coliban, un tânăr din Rep. Moldova, a venit să voteze la secţia deschisă la Ambasada RM de la Londra,
  însă nu a reuşit să-şi exercite dreptul, scrie RISE Moldova.
  Şi asta pentru că reprezentanţii secţiei i-au spus că din numele lui a votat altcineva în Moldova – a secţia Nr. 1/260 din oraşul Cricova.
  Precizăm că datele CEC arată că la această secţie de votare din Cricova Igor Dodon a luat majoritatea voturilor.
  http://www.jurnal.md/ro/social/2016/11/15/un-moldovean-stabilit-la-londra-a-mers-la-vot-dar-a-aflat-ca-din-numele-a-votat-altcineva-in-republica-moldova/

 14. 19/
  INVERSAREA ȘI FRAUDAREA VOTURILOR
  —————————————————————————
  un comentariu preluat-
  de la Serghei Palade •
  -„Comisia Electorală Centrală admite că astfel de „erori de ordin tehnic”
  s-ar fi putut strecura în procesul de prelucrare a rezultatelor.”
  -Nu este nici o problemă tehnică, AU FOST OPERATORII CUMPĂRAȚI !
  Eu am fost operator la BESV Puhoi de 4 ori deja, și stiu precis că nu este o problemă tehnică .

  http://www.jc.md/eroare-sau-frauda-tot-mai-multe-localitati-semnaleaza-inversarea-rezultatelor-alegerilor-in-favoarea-lui-dodon/

  20.
  – Potrivit şefului Misiunii Internaționale de Observare a Alegerilor, Peter Novotny,
  cazuri de încălcare a drepturilor fundamentale
  (încălcarea secretului de vot, intimidare, încălcare a demnităţii şi a valorilor inerente persoanei umane)
  s-au observat în secţiile de votare amenajate în cadrul spitalelor de psihiatrie şi în penitenciare.

  – Totodată, au fost observate neajunsuri în procesul de soluţionare a litigiilor electorale în cadrul CEC,
  care a amânat examinarea plângerilor electorale după a 2-a rundă a alegerilor –
  ceea ce este contrar prevederilor Codului Electoral, cât şi în cadrul altor organe competente
  în identificarea, investigarea şi urmărirea cazurilor de încălcări sau infracţiuni legate de alegeri.

  http://www.jurnal.md/ro/politic/2016/11/15/observatori-internationali-de-monitorizare-a-scrutinului-prezidential-din-rm-nu-toti-alegatorii-si-au-putut-exercita-dreptul-de-vot/

 15. Sofica Unionista din Marșenița on

  La Telefon- Linia Fierbinte – Apelanţii au raportat mai multe nereguli:
  ——————————————————————————————————
  – Nişte persoane în preajma Pieţei Centrale lângă Colegiul de Arte din Soroca oferă 50 de lei localnicilor pentru a vota pentru Igor Dodon. Însă, pentru a primi banii eventualii alegători trebuiau să prezinte copia buletinului de identitate şi să promită că vor vota pentru candidatul PSRM;
  – Preotul din satul Câşla, raionul Teleneşti a făcut agitaţie electorală în favoarea PSRM;
  – La secţia 24/1 Ocniţa o persoană, atunci când a mers la votare, a descoperit în lista alegătorilor încă trei persoane care sunt plecate de 10 ani peste hotare şi care nu erau în listă în primul tur al scrutinului şi nici nu se află la evidenţă la adresa respectivă;
  – În faţa secţiei de votare din satul Parcani, raionul Călăraşi un bărbat indică localnicilor cu cine să voteze;
  – În satul Rubleniţa, raionul Soroca, în magazinul unei persoane care este susţinătorului lui Igor Dodon, oamenii după ce votează ridică pachete alimentare;
  – Într-un sat din raionul Ocniţa, după aplicarea ştampilei în fişa de însoţire nu apare inscripţia „Votat”, ci un punct;
  – În satul Sănătăuca, raionul Floreşti, la secţiile de votare veneau microbuze cu cetăţeni. O persoană dintre acestea a întrebat unde îşi poate primi banii pentru votul exercitat;
  – În Marianca de Jos, raionul Ştefan Vodă, un observator cu urna de vot mobilă a colectat mai multe buletine de vot de la persoanele care au solicitat urna mobilă şi a votat pentru acestea, fără a le spune pentru cine s-a votat.

  Toate cazurile au fost raportate la Promo-LEX pentru a fi investigate.

  http://www.jurnal.md/ro/social/2016/11/15/tot-mai-multe-nereguli-din-ziua-turului-ii-al-scrutinului-ies-la-iveala-alegatorii-au-raportat-la-linia-fierbinte-cazuri-de-agitatie-electorala-si-cumparare-a-voturilor/

 16. Hilara Clin-Toana on

  CEREM EXPULZAREA SPIONILOR RUȘI:
  – Ambasadorul SUA la Chișinău, un anume Petitesse de la Marea Moartă cu studii ruso-file la Moscova, anti-român, anti-unionist
  – Ambasadorul UE, PoarcaOală /din Finlanda/, care nu se vede de sub fusta unei Rusoaice, anti-român, anti-unionist
  ————————————————————————————————————————
  Şi tot ca în cazul fraudelor din tragicul Aprilie 2009,
  golănia s-a extins imediat epidemic, ca găinaţul, şi pe hainele oaspeţilor.

  – Pentru Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, totul e OK, floricele şi democraţie la borcan.

  – Ambasada SUA de la Chişinău, prin călcătorul-în-străchini Pettit, îl recunosc ca preşedinte pe Dodon,
  deşi recunosc că există acuzaţii privind neregulile din timpul scrutinului,
  însă, consideră misiunea diplomatică, nu s-au încărcat libertăţile fundamentale.

  – 70.000 de voturi asupra cărora planează suspiciunea de fraudă – ei, o nimica toată.
  – Mizeria buletinelor de vot în proporţii microscopice din diaspora – ei, o nimica toată.
  – Penele de curent din nordul Republicii Moldova – ei, natura, fiţele naturii.
  – Autocarele cu votanţi pe baterie din stânga Nistrului – ei, o nimica toată.
  – Voturile inversate – ei, pârţ. OSCE, normal, şi ea s-a îmbulzit la kalinka păpuşilor de paie.

  Vă mai aduceţi aminte în Aprilie2009, după ce au izbucnit protestele,
  cum nu mai ştiau pe unde să scoată cămaşa aceleaşi organisme-elastic de mai sus,
  după ce îl recunoscuseră cu surle şi trâmbiţe pe Voronin?
  ————————————————————————————-
  În loc de sfârşit, propunere de epitaf:
  „Duios Anastasia trecea / duios bidonul cu fraudă fierbea”.

  http://infoprut.ro/45813-igor-zinaida-dodon-greceanii-si-democratia-cu-ranga-pe-umar.html#comment-18841

Lasă un răspuns