Armata în sutane negre care îl apără pe Dodon

12

De ceva vreme nu mai merg la biserică. Nu pentru că mi-am pierdut credința, ci pentru că am pierdut încrederea în preoții din R. Moldova, mai cu seamă cei ai Mitropoliei Moldovei care se supun Patriarhiei Ruse. Da, puteți să îmi săriți în cap, dar atâta timp cât preoții moldoveni fac agitație electorală chiar în biserică și spun că este mare păcat să votezi o femeie nemăritată eu nu am de ce să merg la biserică și să îi ascult pe acești preoți. Părerea mea e că aceste fețe bisericești ar trebui excluse din cadrul Mitropoliei.

O altă mare nesimțire din partea preoților a fost și la întâlnirea diasporei cu șeful statului, Igor Dodon care a avut loc la Padova. Armata în sutane negre a fost prezentă ca un scut de apărare pentru Dodon. Acest scut l-a apărat de întrebările cetățenilor moldoveni care muncesc în Italia. Trebuie spus că la evenimentul la care au fost prezenți peste 300 de oameni, au venit și mai mulți preoți care slujesc în această zonă a Italiei.

Această armată în sutane negre nu înțelege cât de grave sunt acțiunile pe care le face. În condițiile în care oamenii au cea mai mare încredere în biserică, folosirea acesteia de către politicieni este un mod perfid de a cere voturi de la alegători. Cine este gata să îi taxeze pe acești preoți? Eu de multă vreme i-am taxat. Pentru mine mulți preoți nu mai reprezintă o valoare morală.

Nu generalizez, există și fețe bisericești care merită tot respectul nostru, dar atât timp cât există și ”uscături”, imaginea bisericii în R. Moldova este puternic afectată. Atâta timp cât nu se iau măsuri cu acești preoți care se implică în propagandă, minciună, care susțin un politician și îl denigrează pe altul, care împart credincioșii pe criterii sau simpatii politice, societatea noastră va degrada și mai mult, fiind fără principii și valorile morale.

Vedeți aici cum s-a desfășurat întâlnirea diasporei din Padova cu președintele țării, Igor Dodon.

Опубликовано Cazacu Oxana 7 марта 2017 г.

Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, ELena Robu

Distribuie.