Andrei Năstase și Vlad Plahotniuc împreună la o emisiune?

9

Acest colaj arată cel mai bine traiectoria protestelor mele: 2002 – 2016.PROTESTPrima dată am protestat în 1999. În fața primăriei Chișinău, pe timpul lui Serafim Urechean. Se luase decizia ca și studenții să plătească pentru călătoriile cu troleibuzul sau autobuzul. Îmi amintesc că s-a aruncat și cu ouă în primărie. Studenții au blocat bd. Stefan cel Mare și Sfânt în perimetrul primăriei Chișinău. Protestele au durat câteva zile. De atunci, studenții își cumpără bilete/abonamente pentru transportul public în capitală.

Au urmat apoi protestele din 2002 organizate de PPDC și liderul de pe atunci, Iurie Roșca, la care am participat. Mii de oameni au crescut atunci un idol la care se închinau, dormeau în Orășelul libertății, pe frig, pe ploaie, indiferent de condiții. Îl credeau orbește, nu-și puneau niciun fel de întrebări, cu atât mai mult nu puteau să își imagineze că 3 ani mai târziu, la 4 aprilie 2005 Iurie Roșca urma să îl voteze pe cel mai mare dușman al său, Vladimir Voronin în funcția de președinte al țării. Dezamăgirea a fost imensă. PPCD a rămas printre ruinele istoriei, iar liderul de pe atunci, Iurie Roșca, iată, după 14 ani, realizează o emisiune cu participarea liderului PCRM, Vladimir Voronin, într-o atmosferă de maximă prietenie.

rosca-voronin

Iurie Roșca îi punea întrebări lui Vladimir Voronin, întrebări care îl prezentau într-o lumină favorabilă pe cel mai mare comunist din R. Moldova. Noi, alegătorii, cu ce ne-am ales? Vă las să trageți singuri concluziile.

A venit și 7 aprilie 2009, o zi în care tinerii au ieșit să își recapete libertatea, după 8 ani de guvernare comunistă. Tinerii/protestatarii au fost sinceri, nu însă și politicienii care au utilizat aceste proteste în scopuri personale. Oamenii și-au pus speranța într-un nou lider, cel al PLDM, Vlad Filat, care odată ajuns la putere a pierdut contactul cu realitatea, cu viața de zi cu zi a oamenilor. Banii, puterea l-au adus acolo unde este acum.

Alte proteste care au zguduit Chișinăul în 2015 – 2016. Este bine că oamenii s-au deșteptat. Dar deocamdată finalitatea este neclară, dar ca și în 2002, oamenii vor să își creeze iarăși idoli. Atenție însă ca acești idoli să nu dezamăgească mai târziu. În niciun caz nu vreau ca mesajul meu să fie interpretat că aș fi contra protestelor, sunt mai degrabă pentru ca oamenii să își pună întrebări, să se informeze, să nu creadă orbește în tot ce li se spune, să fie parte activă a acestei societăți, decât o turmă care poate fi ușor condusă de către cei cărora le convine. Mesajul meu este să nu vă creați idoli, aveți încredere doar în voi înșivă, în principiile și valorile pe care le aveți.
Ar fi foarte curios ca după 14 ani să îi vedem pe Andrei Năstase și Vlad Plahotniuc împreună la o emisiune. Vă las pe voi să distribuiți rolurile.

Emisiunea lui Iurie Roșca în care invitat este Vladimir Voronin o puteți urmări mai jos:

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

9 comentarii

 1. Cristi Vacari on

  De ce voi incercati sa manipulati opinia publica in asa mod in care il faceti pe Plahotniuc cel care conduce actuala Guvernare, si odata ce Nastase este liderul opozitie dece nu ceriti o intalnire a acestuia cu liderul PDM-ului, M.Lupu, P.Filip sau Candu? Dar cereti cu un simplu membru a acestui partid?

 2. Eu înțeleg că vreți să dați senzația că de aici imparțială dar de aici manipulați prin a-l face pe Plahotniuc echivalentul lui Voronin… Nu doamnă Ileana, așa nu e corect, căci Plahotniuc nu e președinte, și nu are responsabilitate doar el față de ce s eface în Moldova. mai mult că protestele au fost luate ca ceva împotriva furturilor lui Filat și deci nici Năstase logic nu-i echivalentul lui Roșca, deși e tot un trădător de patrie și neam.

 3. Odata ce sa luam subiectul dat, cu Rosca. Reiese ca in prezent tot aceiasi ideologie este, ca se proteseteaza in zadar. Protestam o guvernare care colaboreaza cu externul , care se tine mortis de impimentarwea reformelor, care dealungulu anilor lea implimentat toate tarile care sunt deaja membre a UE-ului! De unde pina unde am putea compara un Plahotniuc cu Voronin care pe atunci era presedinte?

 4. Diana Popa on

  Sunt partial de acord, situatia din 2009 era foarte diferita de cea de acum, erau diferiti protestatarii care au iesit in piata si motivele pentru care au facut-o. Ca Nastase ar fi un tradadtor asta e destul de clar, dar in ce priveste Plahotniuc, nu i s-a dat posibilitatea de a-si asuma vreun angajament oficial in fata acestui popor, deci nu inteleg de ce multa lume este atat de pornita impotriva lui.

 5. Cred comparatia Voronin cu Plahotniuc este exagerata…Se zice ca perioada Voronin a fost teribil de izolationista si tipic bolsevica de transa si hipnoza colectiva malefica. Cred ca acea perioada a creat si a lasat o mostenire politica grea care a explodat in timp mai ales economic si din pacate social lasandu-i pe altii (actuala guvernare) sa se friga. Majoritatea starturilor politice si chiar economice (timing) care au propulsat de exemplu tarile baltice in UE si mai apoi in zona euro (chiar inaintea RO si Polonia de exemplu) au fost pierdute de RM cam pe atunci (2000 – 2009) dupa parerea mea. Dar nimeni nu invata din greseli dovada ca socialistii si populistii de stanga sunt inca sus in sondaje deci banuiesc tot inainte la dezastru si alienare

 6. Probabilitatea ca acest lucru sa se intample e foarte mare. De multe ori m-am prins si eu la acest gand. Scopul celor de la DA, si al celorlalte partide emergente din PLDM, e sa ajunga la masa de negocieri cu Plahotniuc, sa participe la o noua reimpartire si sa cada, odata si odata, la pace, ca doar nu pot sa se razboiasca mereu. Bravo, Elena, pentru faptul ca lansati teme de reflectie prin acest blog.

 7. Tadeu din Sadagura on

  Referitor la Iurocika Roșcatul
  —————————————————————–
  declarația jurnalistului Ștefan Secăreanu,
  prietenul și „mâna dreaptă” a lui Iurie Roșca diversionistul,
  unul din ultimii care a plecat de pe puntea PPCD-ului :
  ——————————————————————————————————
  – „Criminalii care au ucis ființe nevinovate, care au trădat organizația și Patria,
  care lucrează pentru Putin, care au pus la cale asasinarea, molestarea
  și răpirea coechipierilor nostri, trebuie să stea la puscărie!”
  Roșca a executat un rol distructiv pe dreapta scenei politice, compromițând democrația,
  românismul, împiedicând coagularea și cooperarea partidelor democratice.
  Timp de apropae douăzeci de ani, formațiunea lui Roșca a fost folosită ca bâtă împotriva
  partidelor de opoziție, a politicienilor și intelectualilor care prezentau pericol pentru regim,
  inclusiv împotriva lui Grigore Vieru, s-a aliat deschis cu comuniștii, cu Mark Tkaciuk.

  Iurie Roșca – bărbosul pistolar cu doi plămâni diferiți” care s-a dovedit a fi una dintre cele mai periculoase scule în mâinile regimului de ocupație” este „autorul din umbră al celor mai murdare acțiuni puse la cale împotriva celor mai buni camarazi ai noștri de luptă politică,
  denigrați sau hăituiți, înjunghiați în plină stradă, loviți cu ranga în cap în fața casei,
  otrăviți sau aruncați în fântână, maltratați în taxi-uri improvizate și aruncați pe marginea
  drumurilor sau pe maluri de lac, răpiți în toiul protestelor noastre din primăvara anului 2002…”

 8. Tadeu din Sadagura on

  TRECEREA PRUTULUI
  –––––––––––––––––––––––-
  Mai 2016-
  „Vizitează-ți Țara- România Mare”,
  Deplasarea a circa 100 mii de basarabeni peste Prut
  cu scopul de a vizita cele mai importante atracții turistice ale României!
  Doritorii de a merge în aceste excursii
  trebuie să aibă un pașaport biometric RM /sau românesc valabil
  și să achite contravaloarea transportului.
  Cazarea și cel puțin o masă pe zi sunt asigurate de organizatori.
  N.B.
  Dacă o persoană reușește să strângă un grup mai mare, va merge gratuit în excursie,
  iar autocarul va porni dintr-o locație la alegerea acelei persoane.
  Tururile disponibile pentru Luna Mai 2016 –
  /doritorii sunt rugați să sune la: 069.111.093 /Vlad/.
  16 – 17 mai Tulcea
  20 – 22 mai Baia Mare
  23 – 25 mai Maramureș
  23 – 24 mai Bistrița
  23 – 24 mai Maramureș
  23 – 24 mai Maramureș
  26 – 27 mai Slobozia
  27 – 28 mai Baia Mare
  –––––––––––––––––––––-
  *Numărul locurilor este limitat la 50 de persoane pentru fiecare tur.
  Vor merge primii care se vor înscrie.

Lasă un răspuns