Am fost mințiți în privința numărului de alegători

5

Astăzi, în sfârșit, după aproape 3 ani de la realizarea recensământului populației, Biroul Național de Statistică a prezentat datele acestuia. Astfel, am aflat că în R. Moldova în anul 2014 erau 2.998.235 de cetățeni.

În același timp, în august 2016, Comisia Electorală Centrală opera cu cifra de 3 237 032. Era vorba despre numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor la data de 22 august 2016.

Iată cum explica atunci aceste cifre, ex-președintele CEC, Iurie Ciocan.

http://www.zdg.md/stiri/video-cum-a-crescut-numarul-alegatorilor-de-la-2-la-3-milioane

Totuși, numărul de alegători incluşi în listele electorale la alegerile prezidențiale din 30 noiembrie 2016 era de 2,812,566.

Diferența dintre datele recensământului din 2014 și numărul de alegători din 2016 este de doar 185 669. Doar atâtea persoane sub 18 ani avem în R. Moldova?!

Astăzi, aflăm că am fost mințiți de către autorități. De ce și pentru cine a fost umflat numărul de alegători din R. Moldova? Există temei pentru a contesta alegerile prezidențiale? Cine poate face acest lucru? Sunt primele întrebări care îmi apar imediat după prezentarea datelor recensământului populației din 2014. Asta dacă e să îi credem pe cuvânt pe cei de la Statistică și să nu punem la îndoială desenarea anumitor cifre, doar ca ele să arate cât de cât convenabil cuiva.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. Ei habar nu au cati oameni sunt in moldova. Sunt sigur ca nu coreleaza datele din registru alegatori, evidenta populatiei, vama (intrari, iesiri) , fisc si referendum. Poti sa desenezi orice cifre. Nici nu se intelege cine e pe loc, cine e pe loc dar nu traieste la adresa, cine e diaspora, cine doar se plimba incolo incoace, cine e transnistrean, cine a murit si cine e viu.

  Nu stiu daca pot ei anula alegeri, pana la urma e raportul dintre acei care au votat. Poti sa ai si 10 milioane sau 5 nu conteaza, daca s-au prezentat X si au votat N la M acesta e rezultatul. Numarul total s-ar putea sa conteze doar pentru a valida alegerile daca s-au prezentat sa zicem doar 5%

 2. Raluca Sadoveanca on

  REMEMBER: ALEGERI FURATE – ALEGERI FRAUDATE !
  ====================================================
  DONDON-BASS nu a câștigat alegerile din 13 nov.2016 în Moldova de Est. Majoritatea românilor est-moldoveni au votat pro-Europa. Doar circa o jumătate de est-moldoveni au ieșit la alegeri. Distribuirea reală ar fi fost pt. Sandu – 65 %, iar pt. Dondon, poate 35 %, dar prin manipulare, fraudare și furt, mafia oficială neo-comunistă anti-națională, anti-românească, anti-unionistă, anti-europeană a inversat și a schimbat rezultatul final. Deci, actualmente Dondon este doar un PSEUDO-președinte impostor imaginar a circa 15 % din populația Moldovei de Est /ocupanții extremiști / și în nici un caz nu reprezintă votul majorității din actuala RM, fosta provincie românească interbelică Basarabia în baza „Actului Unirii” pt. TOTDEAUNA cu România votat de majoritatea deputaților din Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918. Peste câteva luni de zile Curtea Europeană a Drepturilor Omului a Consiliului Europei de la Strasbourg va tranșa această catastrofă națională a RM și va restabili în funcția de Președinte pe Maia Sandu, care a câștigat cinstit și corect alegerile din 13 nov. 2016.

 3. Fostul Boss de la CEC (Comisia Electorala Centrala) Iurie Ciocan trebuie neaparat trecut la duba pentru multi ani, pentru fraude. Nu eara clar ca basarabenii sunt sub 3 mln ? Dar cati din astea aveau varsta de vot? Este stiut lucru ca stia si premeditat au umflat cifrele si astfel au cheltuit o groaza de bani pentru efectuarea acestui recensamant inutil, in conditiile in care o conducere mafiota , oligarhica, avea tot interesul sa denatureze faptele si abea acum sa dea in vileag atatea date eronate. Trebuie bagat la duba nu numai pentru fraude , dar si irosirea banilor. In corpore trebuie bagati la duba si cei de la Statistica – pentru aceasta „opera” politica si irosirea banilor. Alceva, acestea fiind datele /rezultatele/- Curtea Constitutionala este cea care ar trebui in mod logic , in urma unei sesizari, sa anuleze scrutinul Prezidential si efectele acestuia! Sa ne ajute Dumnezeu!

 4. La cec aveti toti care au cetatenia moldovei, nu au renuntat la ea. La recesamant eu cred ca sunt acei pe care i-au gasit acasa si pe care acei de acasa i-au declarat. Omul poate a plecat acu 10-15 ani, poate si a murit in strainatate, dar el daca nu a fost scos de la evidenta in moldova, el figureaza ca cetatean cu drept de vot, poate are si adresa in moldova. Deci eu pot estima diaspora la diferenta. Multi nici nu se vad, au demult alta cetatenie. Cred ca sunt si mai multi plecati, in moldova s-ar putea sa fie putin peste 2 milioane.

  Acuma cum face CEC curat? Nu stiu. Ar putea spune ca acei care nu sunt in tara nu voteaza. Sau care nu au platit nici un impozit nu au avut nici o activitate vizibila in moldova nu mai au drept de vot. Dar asta vrem? Ati observat ca s-a permis diasporei sa voteze cu documente expirate? V-ati gandit de ce?

  Unde dai si unde crapa. Dupa ce va informati, trebuie sa meditati un pic.

 5. 1 din Romania on

  Povestea recensamantului din R. Moldova imi pare cunoscuta… este povestea statelor unde cel mai performant sector este coruptia. Asemanarile dintre R Moldova si Romania sunt usor de gasit… In Romania, 18.297.431 cetateni erau asteptati la vot in decembrie 2016, in conditiile in care in 2014 autoritatile anuntau mai putin de 20.000.000 locuitori, din care 3.000.000 elevi sub 18 ani. Aceleasi autoritati ne spun ca, an de an, incepand cu 1990 (cand eram 22.000.000), sporul populatiei este negativ (mai multe decese decat nasteri), dar ne informeaza si ca 2, 3, chiar 4.000.000 de romani, sau mai multi, sunt stabiliti in strainatate. Toate aceste informatii au dus la o mare confuzie. Confuzia este de fapt scopul final. Cui foloseste? Pai, la nevoie, se pot falsifica alegeri cu cifre, stiintific. In plus, se pot lua bani de la diverse instutii internationale ce stabilesc nivelul sumei acordate si in functie de numarul de locuitori. Mai mult, se pot face bugete si programe interne pentru un numar mai mare de locuitori decat in realitate, astfel ramane o diferenta de bani pentru „baietii destepti”, aceasta fiind o forma „legala” de a muta bani din bugetul tarii in buzunarul propriu. In acest timp, noi stam cuminti si asteptam urmatoarea poveste…

Lasă un răspuns