Am decis să plec în Franța

9

Toamna aceasta îmi aduce multe schimbări. Emisiunea Alb&Negru, care face în curând 4 ani de la lansare și pe care tradițional o urmăreați de luni până joi la ora 16.00 LIVE pe UNIMEDIA va avea alt format de acum încolo. Îmi voi desfășura activitatea mea de jurnalist în Franța de unde voi putea fi mai aproape de diasporă pentru a vorbi despre problemele, visele, trăirile pe care le au moldovenii noștri stabiliți în străinătate.

Toată activitatea mea pe care o realizam la Chișinău, o transfer în Franța, pentru a eficientiza și mai mult ceea ce Diaspora încearcă de ani buni să aducă la cunoștința conaționalilor de acasă. Îmi propun să construiesc o legătură informațională mai strânsă între ceea ce se întâmplă în Europa și în Moldova. Vreau o apropiere a direcției europene de dezvoltare a țării, pentru că e unica oportunitate de dezvoltare. Asta pentru a adăuga transparență lucrurilor care ni se întâmplă în țară, pentru a înțelege mai bine oportunitățile pe care le are Moldova în dezvoltarea sa europeană. În sfârsit, pentru a vorbi și mai mult despre fărădelegile care se întâmplă în republica noastră și pe care nu le putem combate doar cu vocea poporului rămas acasă.

Avem nevoie de o nouă direcție, mai eficientă, în ceea ce ține de legătura Diasporei cu cetățenii de acasă și invers. Avem nevoie ca jurnalismul de acasă să depășească hotarele impuse de niște guvernări care au adus statul acolo unde se afla acum. E nevoie, în sfârșit, ca profesionalismul nostru, al jurnaliștilor să contribuie la o informare corectă și la crearea unei baze informaționale echidistante, așa încât cetățenii noștri să înțeleagă ceea ce li se întâmplă. Zecile de proteste nu au dat deocamdată roadele scontate. Oamenii în continuare sunt bulversați și pierduți. Nu mai știu dacă trebuie să creadă sau nu ceea ce văd și aud, findcă nu prea există canal de informare echidistante și corecte. Cu cât mai multe surse de informare echidistante vom pune la dispoziția cetățenilor, cu atât mai repede va veni momentul în care Moldova va putea aduce omagii celor care au luptat pentru o democratie, precum Grigore Vieru sau Doina și Ion Aldea-Teodorovici, etc.

Iau cu mine 15 ani de experiență în jurnalism, în televiziune, în emisiuni de dezbateri. S-au adunat mii de emisiuni pe care le-am realizat până acum la diferite instituții media, am pus întrebări la mii de oameni ca să aflu cum trăiesc, cum se descură, ce decizii iau, să aflu unde este ascuns adevărul pe care să îl transmit mai departe telespectatorilor, publicului meu. Toate aceste momente m-au format ca om și ele mă vor însoți și mai departe în tot ce mi-am propus să fac.

În continuare UNIMEDIA și blogul meu, www.elenarobu.md, ramân în serviciul cetățenilor și fac un pas înainte spre o altă etapă în dezvoltarea jurnalismului în Moldova.

În continuare ramâne în mine acea singură credință – românească și voi contribui, ca și până acum, la promovarea valorilor românești/europene.

Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

9 comentarii

 1. Mult succes, Elena. dar….. imi pare rau ca tot mai multi din cei buni pleaca si cei zombiti raman. cum vor mai alege ei oare la urmatoarele alegeri? ca deja ce a facut populatia noastra la cele prezidentiale e clar – mai rau nu se putea!

 2. Popa Duhu dela Mânăstirea Căpriana on

  EL CAMINO DE SANTIAGO DE COMPOSTELA
  ————————————————————————-
  е)
  c’est Ton Chemin vers l’inconnu,
  vers le Ciel, des Saints connu;
  tu te gardes de juger-
  Sainte Marie: le bon verger !

  tu es maitre étincelant,
  dans un monde chancelant;
  Moi, Santiago, te bénis-
  dès maintenant, sommes réunis!

  Va plus loin: les monts t’attendent;
  que les Anges toujours t’entendent !
  tu es bien des nôtres, c’est vrai-
  et tes larmes, le monde couvraient.

  Un Bonjour de loin, de loin,
  Espagnol et Portugais;
  Je l’ai fait, ce Grand Chemin-
  Bien Celtique Irlandais.
  ——————————————————–

  Bonjour la Francophonie !

 3. Mult succes si sanatate pe acolo va doresc. Trist sa vedem aceste stiri dar asta este viata si intotdeauna merge mai departe si de multe ori chiar mai bine ca inainte. As fi vrut sa vad cei drept stiri d’astea pe la redactia Sputnik (inclusiv colaboratorii si apropiati gen Ostalep, Popov sau Stepaniuc si altii asemenea) ca pleaca la Moskva dar nici un caz din zona socio-politica a dvoastra 🙂 Sa speram ca ii o decizie la dvoastra de a insoti pe cineva apropiat acolo nu una a dvoastra gen ca nu se mai poate prin RM pentru sustinatori pro Vest/ Pro RO ca astea ar fi intradevar stiri foarte proaste ma gandesc relativ la cei care raman. 🙁 Sugestia mea este ca daca incercati sa va implicati in viata diaspora cum vad ca ziceti incercati sa mutati punctul de gravitate de la pro-vest statalism cum cam diaspora din vest este catre pro RO (integrare (politico-economica si aderare la sptiul romanesc) nu neaparat unire pentru moment). O integrare a RM cu RO va duce automat RM catre Europa ca remorca a RO in UE (unirea va fi cand va fi si daca va fi). Statalismul pro vest tip pd/ pas/ da etc. desi este unul finantat$ destul de generos de UE nu duce nicaieri iar cel pro est tip psrm este falit si nefinantat de nimeni decat eventual de vory oligarhi fara scop exact deci mafiot chiar inca inainte sa inceapa (lefter$). Ambele aceste cai ale RM sunt fundaturi iar integrarea cu RO spre UE este singura sansa a RM catre prosperitate pana mentalitatile si prejudecatile prin RM se elimina incet dar sigur si se va putea vorbi de o unire la real cand si daca… Daca in felul asta puteti co-opta diaspora si alinia-o cu cea romaneasca interesata in proiectul Basarabia atunci ar fi cred o mana de ajutor extraordinara si pentru cei ramasi in RM si pentru cei ce vor sa revina eventual. Totusi curentul pd/ pas/ da este bine de stiut in Diaspora ca este singurul la moment care poate da sansele unei integrari cu RO si spre UE urmand mai apoi ca si curentele mai mici unioniste sa preia stafeta pe mai departe si impreuna. Inca o mentiune vazuta pe blogul dvoastra. O masina de haine second hand aduse aiurea prin sat si aduse de careva din diaspora numai sa vada lumea ca ajuta este nimic vs. o reunuine ca satenii tip comunicare relativ la bunastarea UE sau chiar invitatii la fruntasii de opinie rurali in Vest in serii de 2 saptamani sau asa sa vada ce este bunastarea prin UE. Daca schimbati mentalitati prin diaspora in acest sens ar fi extraordinar pentru RM si cei care ii lasati in spate. Spectrul unei guvernari rusofone – mancurte tip psrm si Dodon din 2018 va scoate RM de pe harta lumii aducand-o direct in stadiul gubernie si re rusificare pe repede inainte (1828). Succes si numai de bine pe unde ajungeti !

Lasă un răspuns