Alegerile au trecut. Ce urmează?

12

În sfârșit, după 20 de ani, cetățenii din R. Moldova au revenit la alegerea directă a președintelui țării. Au fost zeci de proteste în care a fost formulată această revendicare, iar într-un final Curtea Constituțională a decis pentru un popor întreg revenirea la alegerea directă a președintelui. Chiar dacă oamenii și-au dorit acest lucru, în opinia mea, rata de participare la vot atât în primul tur de scrutin, cât și în al doilea, a fost sub așteptările mele. Am avut mare noroc de diaspora care s-a mobilizat impresionant, oferind în felul acesta o speranță pentru viitorul R. Moldova.

Și de această dată, mașinăria de vot a funcționat impecabil, cu primari care trebuiau să asigure o anumită cotă de voturi, cu autocare organizate, cu voturi vândute, cu oamenii folosiți pe post de „oi”, iertată să îmi fie această expresie. Și de această dată, mii de moldoveni aflați în străinătate nu au putut să voteze din cauza lipsei buletinelor de vot (acum, această stare de lucruri a devenit și mai critică). Însă tot, și de această dată, autoritățile se ascund după deget, bagă capul în nisip și spun că totul este conform legislației. Bat-o vina de legislație! Eu așa și nu pot înțelege ce fel de legislație avem dacă oamenii nu sunt protejați, dacă li se îngrădește dreptul la vot? Pentru cine este această legislație? Ea este mai sfântă decât drepturile firești ale cetățenilor acestei țări? Prea simplu, stimați guvernanți să dați vina pe legislație.

În țările democratice, după dezastrul de la secțiile de votare din străinătate, ar fi urmat cel puțin câteva demisii, cel puțin câteva reacții din partea primelor persoane în stat, cel puțin câteva scuze de rigoare. Însă nu la noi, unde majoritatea se fac că plouă, acoperiți de umbrela legislației.

Concluzia mea este că aceste alegeri nu au fost nici pe departe corecte. O parte din responsabilitate o are și echipa candidatului unic al opoziției de dreapta, Maia Sandu, care nu a avut observatori în toate secțiile de votare. Cum este posibil așa ceva? Asta în timp ce PSRM a avut câte doi observatori în toate secțiile de votare. De unde să știm că voturile au fost numărate corect?

De ce gagăuzii și cei din regiunea transnistreană au votat așa cum au votat? Pe lângă organizarea forțată, autocarele gratuite și alte posibile facilități, mai este o chestiune la mijloc. Nici Maia Sandu și nici echipa candidatului unic al opoziției de dreapta nu au fost să se întâlnească în Găgăuzia cu alegătorii. De ce au fost ignorați? Cu ingnoranță, nu ajungem prea departe. Explicația, comunicarea directă cu cetățenii, ar aduce mai multă lumină în mintea alegătorilor.

Aceste alegeri au scos la suprafață multiplele măști pe care le are acest popor, multiplele frici și fobii, dar și o mare incertitudine cu privire la viitor. Ce urmează? Mă tem că va fi o divizare și mai profundă, dar probabil, așa ne curătăm ca societate. Asta înseamnă trasnformarea pe care ne-o dorim.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

12 comentarii

 1. Moldovenii ar putea pierde dreptul de a călători liber în țările Uniunii Europene dacă Guvernul de la Chișinău nu va respecta condiții Acordului de Asociere.

  Declarația aparține eurodeputatul român, Siegfried Mureșan:
  „Liberalizarea regimului de vize este în vigoare, dar după cum știți există 72 de condiții care trebuiesc respectate ca Moldova să beneficieze de acest regim. Iar dacă vor exista pași înapoi în aceste domenii, evident trebuie să analizăm situația. Ideea este că în relația dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană putem reuși foarte multe dacă respectăm angajamentele. Dacă nu respectăm angajamentele și cineva încearcă să pună sub semnul întrebării, atunci întrăm într-o zonă extrem de incertă. Din păcate, sacrificiile făcute de oameni în trecut, pentru a putea obține aceste beneficii s-ar putea să fie pierdute, dacă Guvernul începe să joasce soarta Republicii Moldova la ruletă”, spune Siegfried Mureșan.

 2. Protestăm contra FRAUDĂRII ALEGERILOR !
  Declarăm Ne-Supunere Civică !
  Cerem DEMISIA Comisiei Electorale Centrale !
  Cerem Alegeri repetate !
  Aceste alegeri din 13 nov.2016 au fost FRAUDATE de teroristul DonDonBass
  și cu toată mașinăria mafiei Guvernului anti-popular și anti-românesc de la Chișinău.
  ————————————————————————————————————–———————————
  1. Peste hotare, mii de est-moldoveni nu au putut vota din lipsa buletinelor de vot.

  2. Șase mii de buletine destinate celor două secții din Portugalia au fost „pierdute pe drum”. La insistența presei au fost retransmise alte 6 mii de bultenine. Ulterior, la 14 nov. CEC -ul mafiot a declarat că „le-a găsit”, dar fără a da explicațiile exacte ce s-a întâmplat totuși. Explicația noastră – CEC-ul le-a substituit doar prin alte buletine din rezerva lor, iar cele originale pierdute au mers clandestin la votarea lui DONDON. O schemă mafiotică clasică !

  http://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/video-cele-6-mii-de-buletine-destinate-diasporei-din-portugalia-gasite-a-doua-zi-dupa-alegeri/comment-page-1#comment-1230103

  3. Din contra, prin satele din coasta Nistrului mii de ruși din Transnistria
  au fost aduși organizat cu autobuzele și plătiți din gros pt. votul Dodon, fotografiat, apoi remunerat.
  Autorităţile de la Chişinău au trimis în secţiile de votare, care deservesc cetăţenii din regiunea transnistreană (în mare parte cu viziuni pro-ruse), cu 90 000 de buletine de vot mai multe decât în primul tur – o decizie aparent inexplicabilă în condiţiile în care în primul tur, pe 30 octombrie, transnistrenii nu au ”consumat” nici măcar jumătate din buletinele de vot puse la dispoziţie. La 14 nov., însă, aceştia au fost aduşi în mod organizat la votare cu autocare cu plăcuţe transnistrene de înmatriculare. Au evitat discuţiile cu presa şi s-au ascuns de camerele video.

  4. în satul Ţîbuleuca, raionul Dubăsari, alegătorii au fost plătiţi cu 30 de lei pentru ca să voteze pentru Igor Dodon. Mai mult, aceşti alegătorii au fost aduşi în mod organizat.
  http://www.jurnal.md/ro/social/2016/11/15/cititorii-jurnal-md-raporteaza-informatii-despre-fraudarea-alegerilor-alegatorii-dintr-un-sat-din-dubasari-platiti-sa-voteze-pentru-dodon/#update-1076195

  5. Numărul votanților s-a ținut în secret până la orele 10pm
  pt.a manipula alegerea mafiotului DonDon cu cifra inițială umflată la 57 procente.

  6. Deputatul Eugen Tomac din București afirmă că la orele 7 pm
  Dodon avea un avans doar de 10 mii de voturi față de Maia Sandu.-
  http://evzmd.md/actualitate/257-actualitate/50975-eugen-tomac-dodon-are-cu-10-000-de-voturi-mai-mult-decat-sandu.html

  7. Atenție Mare ! – tot la orele 19 Alina Rusu, președinta CEC, a îndemnat reprezentanții concurenților electorali și observatorii acreditați la alegeri să efectueze numărarea în paralel a voturilor, pentru a evita fraudele electorale. Oare de ce ?

  8. La multe secții din r. Hâncești, Ungheni, Bălți, etc, electricitatea a fost voit oprită
  pt. a manipula voturile din SIS-temul fraudulos din computere.

  9. La multe secții buletinele de vot erau scrise doar în rusește,
  cum a fost cazul la Ambasada RM de la București, etc.

  10. Bălți: doar un exemplu: la secția de votare 27 (gimnaziul nr. 6)
  un alegător a încercat să fotografieze buletinul de vot. După ce a fost oprit,
  acesta a arătat unui membru al biroului electoral că i-ar fi dator cu ceva pentru vot.

  11. un alt exemplu de FRAUDARE-
  Rezultatele alegerilor din comuna Leuşeni, Hânceşti, au fost prezentate absolut eronat
  de Comisia Electorală Centrală. Acestea îl anunţă pe Igor Dodon câştigător cu 79 %, în timp ce oamenii spun că de faptul rezultatul este cu totul invers şi că nu Maia Sandu a obținut 20%, ci invers.
  Aceeași situație de inversare diversionistă și la secția 5 din Nisporeni/ 427 voturi pt. Sandu și 107 pt. Dodon/ și în s. Copceac/Ștefan-Vodă /682 la 293 voturi/, etc.
  http://www.jurnal.md/ro/social

  CEC-
  “Dată fiind uti­li­za­rea, în fie­ca­re sec­ție de vota­re, a sis­te­mu­lui infor­ma­țio­nal ce per­mi­te trans­mi­te­rea onli­ne,
  în cel mai scurt timp a pro­ce­se­lor ver­ba­le către CEC, admi­tem că au putut fi comi­se une­le ero­ri de ordin teh­nic pro­du­se de către ope­ra­to­rii Sis­te­mu­lui infor­ma­ţio­nal auto­ma­ti­zat de stat “Ale­ge­ri”, a repli­cat CEC.

  12.
  un comentariu preluat-
  de la Serghei Palade •
  „Comisia Electorală Centrală admite că astfel de „erori de ordin tehnic”
  s-ar fi putut strecura în procesul de prelucrare a rezultatelor.”

  -Nu este nici o problemă tehnică, AU FOST OPERATORII CUMPĂRAȚI !
  Eu am fost operator la BESV Puhoi de 4 ori deja, și stiu precis că nu este o problemă tehnică.

  http://www.jc.md/eroare-sau-frauda-tot-mai-multe-localitati-semnaleaza-inversarea-rezultatelor-alegerilor-in-favoarea-lui-dodon/

  13.
  Diversiune la Paris-
  În după ami­a­za zilei de 13 noiem­brie, de înda­tă ce pășeai pe stra­da Ber­li­oz,
  un domn trans­mi­tea în rusă votan­ți­lor că nu mai sunt bule­ti­ne de vot
  și îi îndem­na să ple­ce aca­să fără să li se ofe­re măcar o foa­ie albă să scrie o peti­ție.
  Aju­nși în fața ușii, li se con­fir­ma situ­a­ția, ast­fel mul­ți au ple­cat fără să lase o peti­ție.

  14.
  Doamna Maria Haponu din satul Sănătăuca, raionul Floreşti, care se află în SUA de trei luni, nu a putut să-şi exercite dreptul de a alege deoarece la secţia de votare Wahington D.C. a aflat cu stupoare că a „votat” deja în satul de baştină.
  „Am venit să votez pentru binele ţării şi am aflat că deja am votat de trei ori în satul de baştină. Eu sunt plecată de trei luni în SUA, dar ei au votat. Îi mulţumesc frumos primarului care foloseşte copia buletinelor şi votează pentru persoanele care nu sunt în ţară”, spune femeia care se află în Statele Unite. Totodată, moldoveanca spune că astfel de cazuri în satul Sănătăuca s-au mai întâmplat:
  „Nu este prima dată când se votează pentru mine”.
  http://www.jurnal.md/
  15.
  Viorel Coliban, un tânăr din Rep. Moldova, a venit să voteze la secţia deschisă la Ambasada RM de la Londra,
  însă nu a reuşit să-şi exercite dreptul, scrie RISE Moldova. Şi asta pentru că reprezentanţii secţiei i-au spus că din numele lui a votat altcineva în Moldova – la secţia Nr. 1/260 din oraşul Cricova.
  Precizăm că datele CEC arată că la această secţie de votare din Cricova Igor Dodon a luat majoritatea voturilor.
  http://www.jurnal.md/ro/social/2016/11/15/un-moldovean-stabilit-la-londra-a-mers-la-vot-dar-a-aflat-ca-din-numele-a-votat-altcineva-in-republica-moldova/

  16. O est-moldoveancă stabilită la Frankfurt spune că peste 300 de persoane nu au putut să voteze chiar dacă buletinele de vot nu erau epuizate.
  http://www.jurnal.md/ro/social/2016/11/15/cititorii-jurnal-md-raporteaza-informatii-despre-fraudarea-alegerilor-alegatorii-dintr-un-sat-din-dubasari-platiti-sa-voteze-pentru-dodon/#update-1076195

  17.
  La Telefon/Linia Fierbinte – Apelanţii au raportat mai multe nereguli:

  – Nişte persoane în preajma Pieţei Centrale lângă Colegiul de Arte din Soroca oferă 50 de lei localnicilor pentru a vota pentru Igor Dodon. Însă, pentru a primi banii eventualii alegători trebuiau să prezinte copia buletinului de identitate şi să promită că vor vota pentru candidatul PSRM;
  – Preotul din satul Câşla, raionul Teleneşti a făcut agitaţie electorală în favoarea PSRM;
  – La secţia 24/1 Ocniţa o persoană, atunci când a mers la votare, a descoperit în lista alegătorilor încă trei persoane care sunt plecate de 10 ani peste hotare şi care nu erau în listă în primul tur al scrutinului şi nici nu se află la evidenţă la adresa respectivă;
  – În faţa secţiei de votare din satul Parcani, raionul Călăraşi un bărbat indică localnicilor cu cine să voteze;
  – În satul Rubleniţa, raionul Soroca, în magazinul unei persoane care este susţinătorului lui Igor Dodon, oamenii după ce votează ridică pachete alimentare;
  – Într-un sat din raionul Ocniţa, după aplicarea ştampilei în fişa de însoţire nu apare inscripţia „Votat”, ci un punct;
  – În satul Sănătăuca, raionul Floreşti, la secţiile de votare veneau microbuze cu cetăţeni. O persoană dintre acestea a întrebat unde îşi poate primi banii pentru votul exercitat;
  – În Marianca de Jos, raionul Ştefan Vodă, un observator cu urna de vot mobilă a colectat mai multe buletine de vot de la persoanele care au solicitat urna mobilă şi a votat pentru acestea, fără a le spune pentru cine s-a votat.

  Toate cazurile au fost raportate la Promo-LEX pentru a fi investigate.

  http://www.jurnal.md/ro/social/2016/11/15/tot-mai-multe-nereguli-din-ziua-turului-ii-al-scrutinului-ies-la-iveala-alegatorii-au-raportat-la-linia-fierbinte-cazuri-de-agitatie-electorala-si-cumparare-a-voturilor/

  18. Potrivit lui Pavel Postică, șeful Misiunii de Observare Promo-LEX, observatorii de la secția de votare nr. 49, din Soroca, au raportat că unii alegători erau serviți cu vin și convinși să voteze pentru un anumit candidat.

  – La secția de votare 308 din Chișinău alegătorilor li s-ar fi propus câte 100 de lei pentru ca să voteze pentru un anumit candidat.

  – De asemenea, la Dubăsari, în apropierea unei secții de votare două persoane discutau cu alegătorii și se pare că li se propunea o recompensă pentru votarea unui anumit candidat.

  – La o altă secție de votare din Chișinău, cu numărul 10, potrivit Promo-LEX, o doamnă oferea bani alegătorilor pentru ca aceștia să voteze pentru un anumit candidat, aceștia fiind impuși să se semnzeze ulterior într-o listă.

  http://basarabialiterara.com.md/?p=21858

  – Angela Zaharu- Reprezentanţii secţiei de votare 26/42 de la Casa de Cultură din oraşul Rezina
  /și pentru votanții din Râbnița/ spun că au înregistrat în jurul orei 14:00 peste 1500 de cetăţeni care au votat,
  însă CEC la acea oră arăta că votase doar 899 de persoane.

  – Ludmila Buzu, soţia primarului PD de la Peresecina/Orhei, Nicu Buzu oferea 200 de lei
  pentru alegătorii care demonstrau că au votat pentru Dodon.
  /info de la Gheorghe, un cititor Jurnal.md /

  – Lenuța Enachi, o altă femeie din Sângerei susţine că a fost nevoită să voteze pe lista suplimentară,
  întrucât figura în lista de bază cu numele de familie de până la căsătorie și cineva deja votase pentru ea.

  19.
  Teroarea dondonistă: în dimineața de 13 nov. biserica Sf. Dumitru din Chișinău a fost vandalizată iar preotul patriot Pavel Borșevschi a primit mesaje de amenințare după ce l-a criticat public pe un popă Markel al Biserciii ruse ocupante din Bălți.

  20. Avocatul Poporului/Ombudsmanul Mihai Cotorobai de la Chișinău: Autoritățile au eșuat în asigurarea dreptului la vot în diasporă”.

  http://infoprut.ro/45809-ombudsmanul-de-la-chisinau-autoritatile-au-esuat-in-asigurarea-dreptului-la-vot-in-diaspora.html#comment-18831

  21.
  CEREM EXPULZAREA SPIONILOR RUȘI:
  – Ambasadorul SUA la Chișinău, un anume Petitesse de la Marea Moartă cu studii ruso-file la Moscova, anti-român, anti-unionist
  – Ambasadorul UE, PoarcaOală /din Finlanda/, care nu se vede de sub fusta unei Rusoaice, anti-român, anti-unionist
  ————————————————————————————————————————
  Şi tot ca în cazul fraudelor din tragicul Aprilie 2009,
  golănia s-a extins imediat epidemic, ca găinaţul, şi pe hainele oaspeţilor.

  – Pentru Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, totul e OK, floricele şi democraţie la borcan.

  – Ambasada SUA de la Chişinău, prin călcătorul-în-străchini Pettit, îl recunosc ca preşedinte pe Dodon,
  deşi recunosc că există acuzaţii privind neregulile din timpul scrutinului,
  însă, consideră misiunea diplomatică, nu s-au încărcat libertăţile fundamentale.

  – 70.000 de voturi asupra cărora planează suspiciunea de fraudă – ei, o nimica toată.
  – Mizeria buletinelor de vot în proporţii microscopice din diaspora – ei, o nimica toată.
  – Penele de curent din nordul Republicii Moldova – ei, natura, fiţele naturii.
  – Autocarele cu votanţi pe baterie din stânga Nistrului – ei, o nimica toată.
  – Voturile inversate – ei, pârţ. OSCE, normal, şi ea s-a îmbulzit la kalinka păpuşilor de paie.

  Vă mai aduceţi aminte în Aprilie2009, după ce au izbucnit protestele,
  cum nu mai ştiau pe unde să scoată cămaşa aceleaşi organisme-elastic de mai sus,
  după ce îl recunoscuseră cu surle şi trâmbiţe pe Voronin?
  ————————————————————————————-
  În loc de sfârşit, propunere de epitaf:
  „Duios Anastasia trecea / duios bidonul cu fraudă fierbea”.

  http://infoprut.ro/45813-igor-zinaida-dodon-greceanii-si-democratia-cu-ranga-pe-umar.html#comment-18841

  22.
  Mai mulți oficiali din Ucraina au propus ca comunitatea internațională să NU RECUNOASCĂ
  aceste Alegeri Fraudate din 13 nov 2016.

  23. Semnați aici-

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSel9adXuR-M21xFrQ9v5p2XOG1uLOewc7ynZcyZIfr-Te00Vg/viewform?c=0&w=1&fbzx=-5038650092034407000

  http://www.petitieonline.com/anularea_alegerilor_prezidentiale_pentru_incalcarea_regulilor

  —————————————————————————————————————————————

  Cerem trupe ONU pentru alte alegeri corecte sub egida ONU !
  Protestăm zilnic CATEGORIC și MASIV pe Piața Mare din Chișinău, Marți la 15 Nov. orele 11 !
  Dondon nu este Președintele nostru,
  ci al mafioților teroriști de la Putere care NE-AU FURAT voturile !
  După ce au furat un miliard din bănci, acum ne fură Libertatea noastră !

  UN APEL
  —————————–
  Sculați voi Ioni, Marii
  Să scăpăm noi de cheflii
  Ne prostesc electoratul
  Cei ce umblă cu furatul
  Hoții sunt azi la putere
  Vor dreptatea să o piere
  Ne-au furat voturile noastre
  Cu dondoni, markeli de greață
  Să ieșim cu toți în Piață
  Să-l dăm jos pe cel paiață
  E dondonul terorist
  Ocupant afurisit
  Vrem votări din nou curate
  Fără fraude, doar Dreptate
  Libertatea ne-o păzim
  De bandiți ne ocrotim
  Dați-i jos pe oligarhi
  De se cred ei mari monarhi
  Dați-i jos pe cei din vărfuri
  Jos ! ca porcii, la lături !
  ————————————————

 3. nimic nu functioneaza, ma uitam la acel pompier care a murit, oamenii au strans bani, autoritatile si sefii lui s-au fotografiat, au aparut la tv, i-au dat medalie, si o sa uite de el. Dar:

  1. El lucra legal acolo? El trebuie sa aiba asigurare de viata beton. Ceilalti pompieri au asa ceva?
  2. El avea credit, dar acest credit avea asigurare? In mod normal ar fi functionat asigurarea automat.
  3. Ei sunt antrenati bine? S-au uitat pe planul cladirii (sper ca nu e pe hartie care trebuie cautata la arhiva), cum poti sa cazi 3m in gol, nu avea si el o asigurare o ata ceva legata de el? Au stiut cum se face o interventie corect? Au echipamentul necesar?
  4. Cladirea a fost verificata? La asa cladiri mari trebuie sa faca periodic exercitii de salvare si nu numai. Trebuie sa fie extinctoare, acei care sunt in cladire sa stie ce sa faca in caz de incendiu, sa se stie sa lucreze cu obiecte inflamabile, etc.

  Uite dupa incendiu care a fost la piata centrala, s-au luat masuri? Sau se va acoperi totul din medalii si cateva ajutoare acolo inainte de alegeri in fata camerelor de luat vederi.

  Asa e si cu codul electoral, si cu pregatirea pentru alegeri, amatori cu studii, diplome si medalii.

 4. Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
  nu pentru patule, nu pentru pogoane,
  ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
  pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
  pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
  ci ca să aduni chiuind pe tapsane
  o claie de zări şi-o căciula de stele,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
  şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
  şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
  pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
  pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
  Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
  Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

 5. Îmi pare rău că vă espuneți aș afacță de ei pe cand trebuia contrariu! Să-i spuneți la atot știutoare de Maia să informeze cetățenii să se înregistreze pe CEC ca votul lor să plece la secția lor din apropiere! Vina defapt este în ea!

 6. Tadeu din Sadagura on

  FRAUADARE
  ————————————
  Declarația Cristinei Marchidan din grupul „Adoptă un Vot”-
  citată de www ziarulnational md
  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/23490-crete-numrul-seciilor-electorale-in-care-voturile-maiei-sandu-ar-fi-fost-atribuite-lui-igor-dodon-maia-sandu-aceste-alegeri-nu-au-fost-corecte-i-nici-libere.html

  „Dna Maia Sandu, vă rog să verificati şi în urmatoarele secţii.
  Sunt la fel inversate rezultatele în defavoarea dumneavoastră:

  -s.Stăuceni, -secţia 301,
  -satul Albina (Cimişlia), -secţia 12,
  -satul Hârtop (Cimişlia), -secţia 27,
  -satul Javgur (Cimişlia), -secţia 32,
  -satul Gradiste (Cimişlia), -secţia 23,
  -satul Ecaterinovca (Cimişlia), -secţia 20,
  -satul Codreni (Cimişlia), -secţia 19,
  -satul Lipoveni (Cimişlia), -secţia 34,
  -Orhei (Orhei) secţia 14 !

  Cred că mai sunt încă foarte foarte multe. Este strigător la cer!”, a scris internauta.

 7. ar trebui formulat clar ceva pentru curtea constitutionala, de exemplu ca nu s-a respectat dreptul egal la vot. Fiind alegeri prezidentiale, trebuia ca orice cetatean al moldovei sa poata vota la orice sectie. Pentru aceasta au computere ca sa verifice daca nu a mai votat odata. Problema cu tiparirea buletinelor e problema lor, puteau sa le tipareasca pe loc.

Lasă un răspuns