A patra zi de proteste în România: Un popor cu demnitate

5

Este a patra zi de proteste în România. A patra zi de demnitate, de curaj, de rezistență. A patra zi când pe străzile marilor orașe se cântă Deșteaptă-te, române”. A patra zi de înfruntare a frigului.

Este a patra zi de când în cancelariile europene se vorbește despre pericolele la adresa statului de drept din România.

Dar și a patra zi de nepăsare din partea Guvernării care o ține morțiș și spune că merge mai departe cu această orgonanță de urgență votată de Guvern pe timp de noapte.

Și pentru mine este a patra zi de când urmăresc cu emoții care nu pot fi descrise în cuvinte ceea ce se întâmplă dincolo de Prut. La televizor sunt extrem de puține posturi românești retansmise în R. Moldova. Telecomanda este plină de Rusia, prea multă Rusie (în capul moldovenilor) chiar și după 25 de ani de așa-zisă independență.

Ce aștept să se întâmple? Ca ministrul Justiției din România să ceară anularea ordonanței și să își prezinte demisia. Va fi însă altă întrebare dacă demisia îi salvează onoarea în fața sutelor de mii de oameni care luptă în aceste momente pentru o Românie necoruptă.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. Nu ştiu dacă PSD o să cedeze, este problema lor, dar cale de întoarcere nu mai există dacă ordonanţa intră în vigoare. Nu mai are treabă cu dreapta, cu stânga(Eu nu am votat tocmai fiindcă am vrut ca PSD să aibă o şansă să se schimbe, din moment ce dreapta era cam bulversată şi cred în alternanţa la putere. ), cu legile, dreptul şi Constituţia, vorbim deja de Darwinism şi supravieţuire, tribalism.
  Deja PSD ne explică că forţa face dreptul ca în evul întunecat şi în paleolitic.
  Nu mai cred că PSD este un partid, înainte cât de cât mai dădea semne.
  Dacă ordonanţa rămâne şi PSD nu dă înapoi cred că membrii PSD şi simpatizanţii PSD ar trebui izolaţi de oamenii care nu-s de acord cu darwinismul PSD, desigur, cei ce nu pleacă din PSD. Ar trebui să fie izolaţi fie că sunt prieteni, rude sau colegi. Nu ai cum să tolerezi şi să mai ai relaţii normale cu ticăloşii şi cu cei ce susţin ticăloşii.
  Apoi o grevă fiscală ar fi necesară, să vedem ce fac când milioane de români uită să-şi mai plătească contribuţiile din care ei fură! Atunci o să vadă că nu-s pe moşia lor, nici măcar pe aia cumpărată din banii furaţi de la noi, ci sunt pe moşia noastră!

 2. PSD, ca si fratele sau PD, este o ocna de ambitii si infractiuni, o punga veninoasa care paralizeaza totul in juru-i. El suge vlaga unei Natii intregi. Asta e! Capetenia socialistilor nedemocrati, ca si capetenia nedemocratului boss din Chisinau, este biciuit de o ambitie bolnavicioasa care il obliga sa recurga la orice – fie chiar si la sugrumari – numai sa-si ostoiasca setea de stapanire personala.

 3. Acei senatori moldoveni, candidati de deputati si in senat, care au cerut votul celor din r. moldova. Care e pozitia lor? Nu se aud, alo! Sau sunt acolo pentru niste beneficii? Asteapta malc, poate trece. Hadarca ce zice, e barbat?

  Coruptia e direct legata cu ratingul tarii. Cand esti in strainatate si cineva intreaba de unde esti, zici romania, se asociaza imediat cu coruptia si iti pun eticheta. Uite ca multi au inteles acest lucru, si nu mai vor, incet, incet ne vom spala de aceasta eticheta, chiar daca va fi foarte greu.

  Coruptia inseamna ca se tem sa vina turistii, daca patesc ceva? Coruptia inseamna ca se tem sa vina investitorii, cum sa investesti daca trebuie sa dai mita in stanga si in dreapta si te poti trezi ca ai pierdut totul, ai mai ramas si cu datorii. (Nu se refera la investitori care intentionat cauta tari corupte 🙂 sunt si din astia foarte multi, dar ei nu aduc bunastare pentru majoritate) Coruptia inseamna ca nu sunt competitivi acei care lucreaza in romania. Coruptia inseamna ca multi pleaca din disperare si lihamete, pun o eticheta proasta si nu se vor intoarce nicioda, vor vorbi tara de rau, isi vor aminti cu greata de ce a ramas in urma.

  In romania multi au circulat, au inceput sa lucreze in multinationale, au termeni de comparatie cu alte tari, vad beneficiile directe ale capitalismului si luptei pentru coruptie. Si uite ca cineva vrea sa ia jucaria!

Lasă un răspuns