100 000 de înfrățiri virtuale Basarabia – România

8

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 lansează o inițiativă interesantă și anume să se înfrățească oamenii de pe cele două maluri ale Prutul pe o platformă on-line. Platforma și-a propus să fie realizate 100 000 de înfrățiri doar în această vară.

Haideți să vedem ce va ieși și din această acțiune care de fapt nu presupune nimic decât să intri pe site-ul www.basarabia-acasa.ro și să găsești acolo oamenii cu care să te înfrățești și să stabilești o legătură de suflet.

„Dacă ești din Chișinău sau din București, pe siteul www.basarabia-acasa.ro poți să îți găsești un „frate” și chiar să călătorești pentru a vedea celălalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizațiilor unioniste, care anul acesta au înfrățit primăriile și liceele între ele. Sub genericul „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România chiar din teren”, își motivează Platforma unionistă inițiativa.

Așa că Unirea se poate face între oameni, cât mai mulți oameni, așa încât la un moment dat clasa politică să fie nevoită să țină cont de voința politică și să nu poată să se eschiveze de la acest subiect.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

8 comentarii

 1. Eu as vrea sa ma ,,infratesc” cu Dodon, ca este ,,simpatic”!!!!!

  E greu sa convingi niste oameni care s-au nascut, au trait si au fost manipulati si educati în mentalitatea sovietica!
  La ora actuală structura etnică este atât de alterată încât băștinașii nu mai reprezintă majoritatea absolută. Nu mă refer doar la etnicii minoritari care nu reprezintă un procent semnificativ, ci la faptul că o bună parte a populației este mixtă, în mare parte rusofobă și totodată rusofilă. Partea cea mai tristă este aceea că chiar și o parte a populației băștinașe și-a pierdut conștiința originii sale.
  Acesta este doar unul din aspectele care fac ca societatea să fie divizată și dezbinată în ultimul hal. Dar cea mai gravă cauză este aceea a continuității controlului factorilor de sorginte răsăriteană asupra surselor de informare mass media și a manipulării.

  Jumătate dintre moldovenii din Republica Moldova nici nu vor să audă de România şi, în schimb, cer apropierea ţării de Rusia. Moldova a ramas victima care ţine cu agresorul!
  Palma jandarmului român se ţine minte, dar deportările în Siberia s-au uitat… sutele de mii de oameni – nici astăzi nu este cunoscut numărul exact – din Basarabia şi nordul Bucovinei care au fost deportaţi de sovietici în Siberia.
  Mai grav este ca nici nu sunt informati, multi nestiind ca au fost deportari!

  Daca tinerii nu stiu, de vina sunt parintii care nu le-au spus, pentru ca au considerat ca total neinsemnat acest lucru atit de grav.

  • Se numeste cinism si este specific acestei secte sociale iar politic ii zice Sindrom Stockholm (i.e. adoratia calaului de catre victima sau cam asa ceva) ce fac acesti indivizi. Parte din educatia sovietica pre 1990 si mancurtismul ultimilor 20 ani in RM care a dezvoltat din pacate acest tip de caracter ciudat. Asa s-au nascut, asa isi traiesc viata si probabil asa vor inchide ochii acesti indivizi si altii asemenea. Destine pierdute pe oriunde vietuiesc (RM sau aiurea in lume) care starnesc de-a dreptul mila cand ii auzi ce le poate creierul si in general marginalizati in afara RM si din ce in ce mai mult si in RM banuiesc. Cine o fost nimeni va ramane nimeni zice filozoful (rus). Vina apartine cred celor care au creat acest stat crezand ca salveaza romanii basarabeni de Rusia ca prima etapa dar nu au trasat si o foaie de parcurs sanatoasa pentru apoi si s-a permis astfel in societate continuarea mancurtizarii prin cateva guvernari tipic bolsevic izolationiste care au inrautatit alienarea gen homo moldovanus (tip Coreea de Nord). Au vrut sa creeze un lucru bun in 1990 si a iesit un monstru cum se zice in popor. Vindecarea acestor sectanti de mancurtita (contagioasa) este prin infuzie de cultura reala si santoasa, mai multa deschidere catre valorile europene si mai putina atentie la demagogie sovietica sau statalista aiurea (mai ales de tip populist) din ce cred eu.

 2. moldovalahul on

  exista posibilitatea ca fiecare localitate din Basarabia(exceptind cele rusofone in care locuitorii sint spalati la creier) sa se infrateasca la nivel de primarie;consiliu local cu cel putin o localitate din Romania ;nu stiu de Ministerul de Externe nu are pregatita o procedura in acest sens!!!sint deja localitati care au facut acest lucru,unele cu denumiri identice (ex.Calarasi din Basarabia cu Calarasi din Romania);urmarile sint benefice dpdv cultural,economic,social;excursii ale copiilor de pe ambele maluri ale Prutului,etc

 3. ADDENDUM
  ———————–
  un comentariu preluat de pe Internet /rămas fără continuare/
  scris de forumistul Titirez / Polilogu alias Cătălin Ionuțaș, pensionar din Arad-
  http://munteanu.md/blog/ideologii-lui-vladimir-filat-au-trecut-la-limba-moldoveneasca-de-dragul-separatistilor

  a) Titirez (10 March 2015) #
  Știu ce am scris cuvânt cu cuvânt și nu mă dezic de nici un cuvânt. Chiar dacă a fost elogios, am fost elogios exact pentru că a meritat să elogiez !!Deci dacă am făcut un elogiu la adresa ta, înseamnă că ai meritat să te elogiez. E o dovadă .Când nu am pentru ce să aduc elogii, atunci… CRITIC. PONIMAES?
  Cât despre …tristețe, nu ai pentru ce să fii trist! Trist sunt eu, foarte trist că nu ma pot duce in …RSS MOLDOVENEASCA( râd și sper că mă înțelegi!) NICI ACUM decât cu PASAPORT! In timp ce mă duc la Budapesta , Viena, Bratislava , Belgrad când vreau și mi se face de ducă ( sunt la 2-4 ore de drum cu mașina). Am vreo 8 ani de când sunt prezent, am cicit și rascicit (dialectul meu dulce bănățean e aici!) și…rumegat tot ce faceți și gândiți, pot să mă consider informat.Fara supărare, te rog!! Imi place să cred despre mine că sunt foarte direct și ce am de spus, spun fără menajamente sau periuțe. Spun ce găndesc și …basta. Da, sunt bănățean…. în ţoalele mele. Nu mă nici bat în piept cu cărămida, dar nici nu fac în nădragi (panataloni) de frică.

  Te anunț deci de pe acum că dacă reușesc să ajung la CHIȘINAU mi-aș dori mult să stăm la un pahar de vorbă. Prețuiesc f mult vinul vostru -ăl mai tare vin din lume ! -și-l beau (cu măsură!) și-mi plescăi limba de plăcere, îmi place și berea PILSEN, așa că…Hai, că-ți mai spun ceva, că tot îmi făcuși chef de …scris. Pănă prin 96-97 am avut casa deschisă,24 de ore din 24, pentru toți basarabenii și cernăuțenii care au vrut să-mi deschidă ușa. Zău așa că nu mă laud, și dacă dă Domnul Dumnezeu bine, te poți convinge.

  Sunt mulți refugiați basarabeni prin părțile noastre, dragă Tonică, și mulți din ei îmi sunt sau mi-au fost prieteni! Nu există aproape zi lăsată de cel de sus să nu facem taifas despre voi și ale voastre. Să-ți mai spun că mulți dintre dascălii mei de la elementară au fost basarabeni de la butuc? Vezi însă ce face prostia și anii comuniști cu noi? Nu ne lăsa să ne strângem laolaltă așa cum am fost odată și cum trebuie să fim!
  Deci TONICĂ, nu-mi place, nu-mi place absolut deloc să văd românii învrăjbiți între ei!! PONIMAEȘ? Să nu crezi că PL și liberalilor voștri nu aș avea ce să le reproșez. AM! Dar conteză mult mai mult ce nu pot să le reproșez , decât viceversa. Oricum, părerea noastră generală este că sunt totuși cei mai bine orientați romăni dintre voi!! Chiar dacă Ghimpu a zis ce a zis și sar unii cu sisul să-i taie beregata, știe el f bine ce a zis, unde a zis, când a zis si de ce a zis! Tot din drăcoșenia de român care nu se dă bătut cu una cu două în fața ursului siberian a făcut-o și o face!! O dă cotită, o ia la fugă, se intoarce, cade , se ridică, dar tot trage spre românește. Iar dacă vouă (și chiar si mie! ) mi se pare că n-ar fi baş bine, altfel trebuie procedat, nu dat la gioale. CĂT DESPRE BĂIETUL ĂSTA DE-I ZICE VALERIU MUNTEANU, uită-te bine la el cum îi străluceste blândețea strașnică în ochi, care știe el ce știe, mai bine decât DODON,ŢÂRDEA (etc etc) care de nemernici și vânduți ce sunt, o iau pe ruskii iazâk și ne znaiu po rumunski, pune-le-ar michiduță pielea pe băț la uscat.
  Păi, atunci de ce să fii întristat pră mine, nene Tonică ? N-ai de ce, zău așa.

  Fii atent, că eu nu te voi astepta cu flori la PRUT! Gata cu flori și floricele !Te-oi aștepta la mine acasă în Banatu dă munce cu glaja de rachie, cu oleacă de slană-n proțap și cu o îmbrătisare de bărbat !! Și mamă, mamă ce chef o sa se-ncingă și cu refugiații noștri gin Basarabia de față!! Ce zici nea Tonică? Apăi ți-oi recita pe bănătenesce “Ăl mai tare om gin lume” de VICTOR VLAD DELAMARINA !

  b)
  Titirez (19 March 2015) #
  Tonica!!
  M-ai dat gata cu prăjitura ta !! Măi să fie, cu câtă poftă am mai râs !!Toată famelia !!Da, nevasta-mea ,citind rețeta ,va face prăjitura și mă asigură că va fi grozavă!! Iți voi spune cu siguranță ! Abia aștept. Măi Tonică, măi!! Tu chiar ești un om foarte interesant și plin de imaginație !! Indică-mi un blog, dacă ai unul personal, dă-mi un numar de telefon , fă ceva ca să putem convorbi pe îndelete. Calde salutări pentru tine și toți ai tăi !! Ura, că vin Paștele.

 4. Infratirea virtuala desigur e super. Dar nu vad miscari concrete spre bine in moldova, e liniste, toti sunt in vacanta. Asteptam presedintele sa fie ales, dupa iar juma de an premier ministru, si nici nu observam cum trece timpul. In 10 ani cand ne vom uita suntem in acelasi loc, sau mai rau.

Lasă un răspuns