Tinerii de pe ambele maluri ale Prutului contribuie la dezvoltarea conceptului București-micul Paris

Cu siguranță ați auzit de multe ori sintagma ”București-micul Paris”. A fost o perioadă de glorie pentru capitala României pe la jumatatea secolului al XIX-lea, când orașul a început să înflorească economic datorită fabricilor de tutun, bere, textile și chiar avioane. Și astăzi, Bucureștiul mai este asemănat cu capitala Franței – Paris, mai ales datorită inițiativelor de susținere a conceptului București-micul Paris.

În articolul de azi vă prezint o echipă de tineri de pe ambele maluri ale Prutului care au un atașament deosebit față de acest concept București-micul Paris și care și-au dorit să îl dezvolte prin deschiderea localului ”Crepes a L’ AMELIE” în zona istorică a Bucureștiului. De altfel, restaurantul se dorește a fi o oază parisiană în inima Bucureștiului.
 Deschiderea localului a avut loc într-o zi simbolică, pe 17 mai 2018, când creștinii ortodocși marchează Înălțarea Domnului. Bucureșteanca Elena Orășanu, managerul locației, care va face în curând 25 de ani, povestește, într-un interviu pentru blogul www.elenarobu.md, cum a ajuns să realizeze acest vis frumos de a avea un local în stil francez, chiar în inima Bucureștiului.

Conceptul ”Crepes a L’ AMELIE, Saveur du Gout”, lansat la 17 mai 2018, la București, pe str. Tache Ionescu nr.5 este unul născut dintr-o împletire de vise : Valerie, născuta la Chișinău, în prezent studentă la Sorbona (Paris) și actriță în devenire, în adolescență visa să-și urmeze studiile în Franța. Visul ei prinde contur într-o emisiune pe care o conducea sub pseudonimul Amelie. Între timp i s-a născut și o surioara, care poarta numele Amelie… Eu, Elena, născută la București, visam la o cofetărie, una specială și deosebit de frumoasă. Anamaria, o tânără cu spirit critic, dar și idei și soluții spontane pentru orice provocare, visa să lucreze cu o echipă inovatoare.

Costi, un om deosebit și un bucatar desăvârșit visa să atingă perfecțiunea în prepararea bucatelor. Împreună am găsit susținerea mai multor furnizori: Aqua Carpatica, Domniile Samburesti, Cramele Ceptura, Purcari și Cricova, Ocean Fish SRL și a altor oameni de bine, care susțin ideea noastră.

2. Care au fost etapele deschiderii restaurantului? A fost greu, usor să realizați visul Dvs?
A fost destul de greu, dar nu imposibil. A trebuit să aducem localul în corespundere cu visul nostru, să convenim asupra unui meniu, mai special, să obținem toate avizele necesare pentru funcționare, în condițiile in care, pentru fiecare din ele e nevoie de timp, deoarece zona unde se află localul nostru e una protejata, încărcată de istorie.

3. Cine face parte din echipă? Cum ați găsit bucătarul și cât de important este de fapt bucătarul pentru un asemenea local?
Am început cu o echipa restrânsă, compusă din 7 oameni, tineri și seniori, femei și bărbați. Pe bucatarul Costi, unul cu experiență în domeniu, îl cunoșteam de demult, din copilărie… Remarc însă că în domeniul Horeca e destul de complicat sa găsești oameni disponibili. Bucătarul, însă, rămâne dintotdeauna cheia succesului într-o astfel de afacere.

4. Ce fel de bucătărie descoperă clienții care vin la restaurantul Dvs?
Crêpes a L’Amélie este un concept care satisface cele mai pretențioase gusturi, bazat pe clătite dulci și sărate, franțuzești tip-crêpes și americane tip-pancakes. Meniul este unul select, dar și accesibil, având în vedere raportul calitate-preț. Aici poti comanda clătite cu icre de Manciuria, cu somon, cu creveți sau pancakes cu cremă fină de fructe de pădure sau fructe de pădure proaspete, cu mere și înghețată sau cu nutella și căpșuni. Le recomandăm clienților vinuri din Domeniile Samburesti, dar și pe cele de la Cramele Purcari sau Cricova, diverse cocktailuri răcoritoare, preparate după rețete proprii.

5. De unde vă aprovizionați cu produse alimentare?
Ne dorim produse proaspete și de calitate, de aceea ne aprovizionăm atât direct de la producători sau furnizori, cât și din magazinele specializate de tip Metro Cash and Carry, Nordic Group, Ocean Fish SRL s.a.

6. Din câte știu, din echipă fac parte atât basarabeni, cât și bucureșteni. Deci, putem spune că Unirea s-a produs? Ce înseamnă de fapt pentru Dvs această simbioză și această muncă în comun?
În spirit, românii n-au fost despărțiți niciodată. În cazul nostru, împreună facem totul ca visul nostru să devină realitate. Echipa “Un vis pentru oameni” invită clienții nu doar să savureze gustul preparatelor noastre gătite cu dragoste, ci și să se molipsească de puterea viselor întreținute și dezvoltate cu puteri comune.

7. Ce înseamnă de fapt “ București-micul Paris “ și cum personal doriți să contribuiți la dezvoltarea acestei idei?
“București-micul Paris“ este o idee ce a inspirat multe generații… Noi am decis să facem partea noastră pentru acest concept și anume un local amenajat corespunzător, bucate fine, muzică selectă… Pentru ca București-micul Paris să nu fie doar o legendă, ar trebui să ne inspirăm nu doar din arhitectura Parisului, ci și din atmosfera boemă a orașului luminilor. Ar trebui să punem în valoare și tot ce avem noi mai frumos și pur românesc.

Vă mulțumesc pentru acest interviu!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii