Talentul tinerilor români are ecou și peste graniță, în Marea Britanie
Sportul formează caractere, aduce oamenii împreună și rămâne unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ambasadori ai României în lume. Vizita la românii din Marea Britanie nu putea ocoli, așdar, o întâlnire cu românii inimoși care își pun pregătirea și talentul în slujba celei mai importante resurse a viitorului: copiii, informează un comunicat de presă al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
Ministrul Natalia-Elena Intotero i-a cunoscut la sfârșitul săptămânii trecute, pe micii fotbaliști care se pregătesc la Asociația Eagle Football Academy, fondată de fostul jucător Gabi Dumitru, atent coordonați de antrenori și mentori cu experiență.
Cu zâmbetul pe buze și cu o mare dorință de a își demonstra valoarea, copiii i-au vorbit despre dorința de a deveni jucători în naționala de fotbal a României și de a se mândri că joacă în echipamentul tricolor. Natalia-Elena Intotero i-a îndemnat să nu uite niciodată că sunt români și i-a felicitat pentru că prin sport reușesc să se dezvolte armonios și să creeze legături atât cu alți copii români, cât și cu cei de alte naționalități, arătând rolul extraordinar al sportului ca mijloc de integrare.
Ministrul pentru românii de pretutindeni i-a felicitat și pe membrii echipei care lucrează cu micii fotbaliști, o echipă grozavă, formată din oameni entuziaști, extrem de bine pregătiți, care au dorit să se implice în viața comunității românești și să își pună experiența în slujba acesteia.
Ziua s-a încheiat cu un dialog aplicat cu reprezentanții conaționalilor din Londra, o comunitate extrem de dinamică și activă ce numără peste 190.000 de persoane. Întâlnirea de la Institutul Cultural Român a generat discuții pe teme de mare interes pe românii din Marea Britanie: votul, fondurile nerambursabile oferite de MRP, provocările cu care se confruntă societatea civilă românească din capitala Regatului Unit.
Natalia-Elena Intotero a spus că românii din Marea Britanie sunt un exemplu pentru românii de pretutindeni, fiind cea mai numeroasă comunitate care s-a înscris pe platforma vostrainatate.ro pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, și i-a felicitat pentru implicare.
Tocmai pentru că implicarea este cheia într-o societate-mozaic precum cea din Regatul Unit, ministrul le-a spus românilor că este foarte important să formeze cât mai multe asociații, să fie reprezentativi, să fie uniți și, prin proiecte comune, cu finanțare inclusiv din partea MRP, să aducă românii și România în prim-planul societății în care trăiesc. La rândul lor, cei din mediul asociativ au propus organizarea de evenimente culturale și au cerut spriin pentru studenții români din Marea Britanie.