Reacția Domnicăi Manole după pronunțarea deciziei finale de către CSJ: ”Este o decizie politică, de pedepsire a unui judecător”

După interminabile ședințe de judecată, cu amânări și tergiversări, astăzi, a fost dat verdictul final în dosarul „Domnica Manole”. Fosta judecătoare cerea anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost demisă din sistem.

Judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție au decis să respingă cererea de chemare în judecată depusă de Domnica Manole împotriva Consiliului Superior al Magistraturii și Serviciului de Informații și Securitate, cu privire la restabilirea în funcție de judecător.

Iată complet de judecători care a luat această decizie: Ion Druță, Oleg Sternioală, Iulia Sârcu, Valeriu Doagă, Ala Cobăneanu, Galina Stratulat, Tamara Chișca-Doneva, Iurie Bejenaru, Maria Ghervas.

Fosta judecătoare, Domnica Manole nu a fost prezentă la ședința de astăzi, pentru că se află la Bruxelles, unde mâine va informa oficialii europeni despre atacul continuu asupra indepedenței justiției din R. Moldova.

”Sunt la Bruxelles unde începând cu ziua de mâine, la Parlamentul European, va avea loc un eveniment important, consacrat drepturilor omului, țara noastra fiind din nou unul din subiectele dureroase și chiar rușinoase, care vor fi dezbatute.

În calitatea mea de participant la evenimentul de mâine, voi informa oficialii europeni despre atacul continuu asupra indepedenței justitiei, un exemplu elocvent, fiind, din păcate, propriul meu caz. Astăzi, împreună cu mine, pronunțarea soluției pe dosarul meu au așteptat-o mai mulți oficiali europeni”, a scris Domnica Manole pe Facebook.

Totodată fosta judecătoare nu a oferit un comentariu desfășurat cu privire la calitatea deciziei luate astăzi de CSJ, pentru că încă nu a văzut decizia, dar a ținut să precizeze că ”dispozitivul pronunțat m-a convins definitiv, atât pe mine cât și pe oficialii europeni, care poate înca au așteptat contrariul, că soluția primită azi este o decizie politică, de pedepsire a unui judecător care a îndrăznit nu doar să emită o hotărâre inconvenientă guvernării, dar și să-l supere pe Andrian Candu printr-o altă hotărâre primită în aceeași perioadă.

Asta au înțeles și europenii și cetățenii R. Moldova. Sunt sigură că lumina se va face doar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, însă până atunci, trebuie să învățam să ripostăm semnalelor trimise de această guvernare, prin intermediul SIS, PG, a Justiției Captive, tuturor celor care mai au puteri să reziste”, a precizat Domnica Manole.

Anul trecut, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să o elibereze din funcție pe Domnica Manole în baza avizelor Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu persoane implicate în mai multe dosare. Decizia CSM a provocat reacții din partea Delegației Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite, dar și a ONG-urilor din domeniu, scrie jurnal.md.

Articole similare
Comentarii