Petiție privind redenumirea bd. Moscova în bd. U‏nirii

9

Asociația Obștească „Onoare, demnitate și patrie”, condusă de Vlad Bilețchi, îndeamnă cetățenii să susțină petiția către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă privind redenumirea bulevardului Moscova în Bulevardul Unirii.

Până acum s-au adunat peste 1800 de semnături. Petiția este din 10 februarie 2016.

Sunt sigură că vor fi voci care vor spune că avem acum alte priorități și anume să face presiune asupra autorităților ca să fie întors miliardul furat și să nu distragem atenția de la gravele probleme ale țării. Nu văd o problemă ca acest lucru să se întâmple în paralel, adică semnăm petiția și cerem întoarcerea miliardului furat.

România are un bulevard al Unirii, ar fi frumos și simbolic să avem și la Chișinău un astfel de bulevard, pentru că Unirea se poate face din lucruri mărunte, dar cu încărcătură simbolică.

Pentru ca o stradă să fie redenumită este nevoie de votul a 26 de consilieri municipali.

Dacă vreți să semnați petiția o puteți face aici.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

9 comentarii

 1. Cum putem initia o petitie inpotriva unionistilor si tuturor prostiilor ce le trec prin cap? Cred ca in toata tara gasim si noi vreo 500.000 de mii de semnaturi cel putin. Doamna Robu sinte-ti libera sa plecati la Bucuresti si sa munciti acolo, daca va vor primi rominii la lucru ca jurnalista, ceea ce e putin probabil. Lasa-ti va rog unirea, redenumirea strazilor in pace, incercati sa va faceti meseriea adevarata (Jurnalism cinstit, echidestant si necorupt)

  • Hei, Alo! D-le Igor, cita obraznicie si impertinenta, va permiteti sa o jigniti pe dna Robu: ,,Doamna Robu sinte-ti libera sa plecati la Bucuresti si sa munciti acolo, daca va vor primi rominii la lucru ca jurnalista, ceea ce e putin probabil. Lasa-ti va rog unirea, redenumirea strazilor in pace, incercati sa va faceti meseriea adevarata (Jurnalism cinstit, echidestant si necorupt”
   Alo!
   Dl. Igor si tot neamul vostru obraznic, ati auzit?! Sa va fie rusine ca ati venit aici in Moldova si va bateti joc zi de zi, ani de zile de romanii cu suflet bun, care v-au primit si v-au ospetit, iar voi, i-ati torturat timp de 200 de ani. Ce nu va convine cu redenumirea strazilor!?

   Dl. Igor de ce nu vezi inscriptiile rasiste si criminale in ruseste de pe peretii si strazile din Chisinau: „SMERTI RUMUNAM ! „= „Moarte Românilor !” Acest lucru nu te deranjeaza ? De ce politia si Procuratura nu reactioneaza deja de cativa ani ? De ce este tolerata aceasta organizatie terorista criminala rusofona paramilitara „Antifa” condusa de comunistii Dodon, Tkaciuk, Voronin, Selin, etc. care propaga terorarea si ii lichideaza fizic omorând prin accidente si otraviri multi patrioti unionisti moldoveni ?

   Excentricul politician rus, Vladimir Jirinovski, a vorbit anul trecut despre o revenire a teritoriilor româneşti la statul român:
   „În componenţa României au intrat mereu Bucovina şi Basarabia. Trebuie înapoiate. Rusia le-a luat de la Hitler înainte de război pentru a opri în acest fel trupele germane mai departe de hotarele ţării. Dacă germanii nu ar fi avansat spre est, noi nu am fi luat acest pământ şi am fi avut Polonia cea mare, Ungaria mare şi România mare. Prin urmare, este necesar să cedăm înapoi ce le aparţine românilor, ungurilor şi polonezilor”
   Aceste declaraţii nu trebuie puse doar pe seama excentricităţii lui Jirinovski, el fiind de multe ori unealta Kremlinului în a propune diferite trocuri pe uşa din dos a diplomaţiei.

  • Cred ca te asteapta avionul sau trenul de Moskva si tu inca pe aci, gospodar Igor. Nu ai nici o treaba prin RM deci vezi de drumul tau inapoi de unde ai venit tu sau bunii tai pe cai sau pe tancuri. Din pacate indivizi ca tine nu prea sunt bine primiti inapoi pe acolo de unde apartin si inca se pripasesc pe aci incurcand treburile. Citeste presa moscovita ca este mai bine pentru creierul tau si nu obosesti. Nu mai sta pe presa care este mult superioara cerebelului tau ca te doare capul si scrii tampenii / aiureli.

 2. In petitie nu zice clar redenumiti bulevardul Moscova in bulevardul Unirii 🙂 Se propune sa se denumeasca un bulevard nou, sau sa se redenumeasca ceva existent gen strada Lazo, bulevardul Moscova.

  Dar cand vor fi scoase monumentele lui Lazo, Cotovschii, si altii? sau fiindca au fost hoti, ii tinem in continuare ca exemplu.

  Eu personal as face acest lucru dupa unire, deocamdata tara nu e unita. Deocamdata as lucra sa dispara calaii si personalitati care nu sunt exemplu de urmat din denumirile de strazi, localitati, sa fie duse la muzeu monumentele. Si sa se condamne comunismul, sa se deschida arhivele, sa se faca muzeu despre epoca comunista. Ar trebui retrocedate averile confiscate. Cautati toti aceia care au organizat deportari si au facut rau sa-i stie foarte bine lumea si chiar judecati lipsiti de pensii, copii sa se gandeasca de 3 ori inainte sa ii laude pe parinti. Colaborat cu alte state fost socialiste in directia aceasta. Explicat oamenilor ce s-a intamplat in ultimul secol pe teritoriul Moldovei, fiindca 90% au ramas cu cateva cuvinte din manualul de scoala al URSS, sa mearga la muzeu, sa vada cu ochii lor, sa se trezeasca.

 3. =Toader dela Tighina= on

  Citiți aici Scrisoarea unui ieșean
  către basarabenii care luptă pt. Re-Unire !
  O epistolă scrisă de Alexandru Manoliu de 91 de ani, profesor-pensionar din Iași,
  participant la Podurile de flori Unioniste de la Prut
  din 6 mai 1990 și cel din 11 iulie 2015
  după Marele Pelerinaj Unionist pe jos între Chișinău și Iași /circa 130 de km/
  /Jurnal de Chișinău din 12 august 2015 /
  http://www.jc.md/stimatii-mei-frati-de-peste-prutscrisoare-catre-basarabenii-care-lupta-pentru-unire/

 4. Măi Igor terorist anti-român, cu nume rusesc ocupant,
  Nu ai ce căuta pe acest blog,
  du-te pe blogurile tale rusofone, acolo unde ti-e locul de terorist diversionist plătit.
  Ștefan cel Mare, domnul Moldovei,
  nu a cunoscut asemenea nume de Igor, Ruslan, Vitalik, Oleg, Aliona, Olesea, Liubovi Russkaya,etc.
  Sunt ele poate și frumoase pentru voi, dar la ele acasă, acolo în Rusia ta maică.
  Marele Ștefan a fost înconjurat de alde Iorgu, Nicoară, Onică, Mitru, Calistru,
  Goriță, Leunte, Tenuță, Toma, Gelu, Gruia, etc.
  Noi ne ținem de neamurile noastre !

 5. Salve Elena!

  E bine că ai amintit de această petiție a redenumirii străzilor în Chișinău dinainte de Ocupația Sovietică ,pentru că tratează subiectul sensibil al Demnității/Libertății Naționale!
  Iar Demnitatea Națională nu se cerșește din 1989 în Moldova Estică,dar se obține cu Mari Sacrificii de la Ocupanții Comuniști atei persecutori!

  În Talinn,Riga,Vilnius vechile denumiri ale străzilor,monumentelor istorice dinainte de iunie 1940 au fost restabilite prioritar în același timp cu adoptarea și aplicarea de guvernanții de acolo a Legii Lustrației/Epurării de Comuniștii-ateiști demolatori prin anii 1992-95! Dar la Chișinău s-a întâmplat exact contrariul în acei ani,iar rezultatul e cunoscut de toți: cu pseudo-agrarienii lui Lucinschi,Sangheli,Diacov,Snegur,Ciubuc,Braghiș,care prin incompetența dramatică și mizeria materială/socială generalizată au pregătit calea revenirii la putere a comuniștilor tov. Voronin-Ostapciuc-Stepaniuc-Greceanîi-Dodon etc. în febr. 2001: sinonimul Rușinei/Degradării Naționale,sau mai direct spus, a Dezonoarei Naționale pe pământul sfânt sfințit cu sângele oștenilor lui Ștefan cel Mare,Daniil Sihastrul,a multor preoți,călugări sau a sutelor de mii de martiri autohtoni Creștini Români est-moldoveni uciși prin foamete,deportări,împușcare de comuniștii sovietici!

  De asemenea,în stale est-baltice, victimele represiunilor comunist-staliniste sau ale Ocupației Sovietice/ Ruso-comuniste din 1940-91 au fost rapatriați din Rusia și alte țări,restabiliți prioritar în drepturi politice după ani lungi de exil forțat,acordându-li-se acestora locul prioritar din fruntea țării,după Principiul Meritocrației!
  Totul a avut loc într-o atmosferă pașnică în Estonia,Letonia,Lituania fără Revoluții cu vărsare de sânge nevinovat sau Soluții dodoniste cu Zgomot Mediatic insuportabil!

  Însă în Moldova Estică a avut loc tragicul conflict armat din 1990-92 de la Nistru,cu mii de Creștini morți nevinovați,pentru a împiedica Reunirea României,spre bucuria comuniștilor atei profitori (după declarațiile demnitarului rus la Chișinău,Ghenadi Selezniov din 2002)!Care-i rezultatul după 25 de ani?Moldova Estică a degradat mult, după nivelul economic din 1991,fiind alături de cele mai sărace țări din lume:Haiti,Ciad,Niger,Sudan,Eritrea,Bangladesh!De ce?
  Când populația trăiește într-o Națiune Reunificată,societatea în ansamblu e motivată să progreseze,ca într-o familie reunită,după o lungă despărțire a părinților de copii! România actuală divizată fără Moldova Estică Ștefană și pământurile furate după Pactul Hitler-Stalin din 23 august 1939, e lipsită de vigoarea,vitalitatea pe care o avea o Românie Reunită Interbelică,precum un organism amputat de un membru!Rusia,Ucraina sunt în pierdere pentru că împiedică o națiune creștină (România)să progreseze!Pe scurt,comportament sinucidar comunist-ateist în aceste țări!Iar imigranții români est-moldavi sunt ținta persecuțiilor,umilințelor tinerilor naționaliști,patronilor din Moscova și marile orașe ale Rusiei,Ucrainei!

  Atunci când tov.Snegur semna aderarea în dec.1991 a Moldovei Estice la CSI-ul Rusiei,de ce nu a luat exemplul de la șefii de stat din Estonia,Letonia,Lituania care au refuzat să meargă să semneze aderarea (dacă se declară erou al Independenței Moldovei Estice)?Pentru că demnitarii din Estonia,Letonia,Lituania chiar fiind comuniști în perioada sovietică declarau că ei mai întâi sunt Estonieni,Letoni,Lituanieni,iar apoi comuniști(de decor)!

  Iată ce lipsește din iunie 1940 în Moldova Estică:Demnitatea Națională Creștină autentică,nu de Paradă!
  Bine spune proverbul străbunilor,Viteazul/Îndrăznețul moare odată,iar Fricosul de o mie de ori!
  Chiar Hristos a confirmat în Cuvintele către Apostoli,că frica,egoismul,minciuna,hoția,iubirea de arginți vin de la Satană,iar Îndrăzneala de a spune Adevărul,Solidaritatea către cei săraci de la Dumnezeu(mai ales în Fericirile)!

  Care-i rezultatul prezenței Moldovei Estice în CSI grație tov.Snegur,Lucinschi,Diacov,Braghiș,Voronin,Dodon din dec.1991-2016?Foștii deportați de comuniștii sovietici,veteranii războiului de la Nistru din 1990-92 îndură foame,mizerie materială extremă împreună cu majoritatea cetățenilor Creștini,însă acești demnitari comuniști-farisei sau apropiații clanului comunist-mafiot al lui Voronin stau în vile multietajate ,iar în garaj adună colecții de mașini de lux în valoare de câteva sute mii de euro!

  Astfel tinerii nevinovați uciși în aprilie 2009 în timpul Acțiunii Sociale Anticomuniste sau Mișcării de Demnitate/Renaștere Națională:Valeriu Boboc,Ion Țâbuleac,Eugen Țapu,Radu Ciobanu,Maxim Canișev stau în morminte fiind uciși de slugile regimului comunist-mafiot,iar tov.Dodon cu Zina Greceanîi/Carabina glumeau și ironizau acum câțiva ani de Așa-Zisele Victime din aprilie 2009,alături de mașinile de lux Porsche(sau Porcărie)!
  Bine spunea Hristos:Vai de voi care râdeți acum,pentru că în cealaltă lume veți plânge,așa cum făceau strămoșii lor,lăudăroșii minciunoși!

  Revin la subiect,bulevardul Moscovei din Chișinău ar trebui redenumit în bulevardul Serafim de Sarov,sau Alexander Soljenițin(pentru că scriitorul rus a întâlnit în Gulagul Siberiei mulți preoți basarabeni deportați și i-a descris în operele sale), idem,pentru că locuiesc în acea zonă mulți alogeni,iar redenumind strada în Bulevardul Unirii ar aduce un cadou electoral lui Dodon,Greceanîi,Voronin,astfel Unionismul românesc fiind Sperietoarea pentru Alogeni și Româniii est-moldoveni deznaționalizați/decreștinați, nostalgici după comunismul sovietic!
  Schimbarea în bine începe cu fiecare din noi!Pace tuturor!

 6. Oameni buni, voi sunteti rupti de realitate. Voua vi se pare ca unirea e deja facuta, ca Moldova e tara europeana, ca aveti drepturi si economie ca in america sau elvetia. In realitate statul seamana cu uzbekistan, sau tatarstan, nici nu se apropie de tarile baltice. Daca ne uitam la realitate statul e prieten cu rusia, si nu e este prieten cu europa. In realitate exista transport avion, tren spre rusia, si nu exista cursa avia Chisinau – Bruxelles, cum dracu merg astia in europa??!

  Da la nivel de discurs si Voronin se indrepta cu pasi mari spre europa, dar in realitate nu facea nimic. Nu cred ca merge sa faci schimbari cu actiuni simbolice, e un mod de a distrage atentia si mai elibera niste nemultumiri, si cam atat.

Lasă un răspuns