Nu mai trimite bani prin microbuz, achită acum cu Paynet orice factură din Moldova
Dragi membri ai diasporei,
În acest articol vă prezentăm un instrument de plată util și sigur pentru a face orice plată acasă în Moldova.
Știm că mulți dintre moldovenii din diasporă au acasă gospodării sau familii care necesită anumite plăți de la distanță, cum ar fi: servicii comunale, credite, studii și alte facturi, dar la moment sunt foarte puține instrumente care permit efectuarea plăților de peste hotare direct in Moldova, în condiții sigure și avantajoase.
Pentru aceasta, compania Paynet a dezvoltat o aplicație prin care poate fi achitată orice factură din Moldova din orice țară europeana: sigur, comod și cu aceleași condiții ca cei de acasă. Pentru a vă putea folosi de acest instrument trebuie să:
- Descărcați aplicația Paynet de pe link-ul afișat mai jos și vă faceți cont doar cu numărul de telefon din orice țară din Comunitatea Europeană.
- Căutați în lista din categorii facturile pe care doriți să le achitați din Moldova. Dacă furnizorul dvs. lipsește, adăugați-l folosind funcția: Adaugă o factură.
- Alimentați portofelul electronic Paynet cu orice card bancar din Comunitatea Europeană și achitați facturi comunale, credite, studii, amenzi sau orice alte facturi sigur și comod, acasă în Moldova.
Aplicația poate fi descărcată aici: http://onelink.to/ntzac7
Mai multe detalii despre proiect aici: https://paynet.md/news/md/plateste-facturile-din-moldova
Alimentarea portofelului electronic Paynet se face cu 0% comision, poate exista doar o rată de convertire valutară conform cursului comercial al băncii care procesează tranzacția.
În interiorul aplicației, există servicii care se achită cu 0% comision, cum ar fi Moldova Gaz, Moldcell și altele, dar sunt și furnizori pentru care se percepe un comision, care este același atât pentru cei care achită din Moldova cât și pentru diaspora. Comisionul de obicei variază între 1-2% și este afișat la fiecare furnizor în parte atunci când se face o plată.
Această inițiativă a fost realizată cu sprijinul Proiectului ”Tekwill” finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suedia.