Președintele României a cedat? A semnat decretul de revocare a șefei DNA

În urmă cu puțin timp, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălăina Dobrovolschi, citată de hotnews.ro.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție”, a spus Mădălina Dobrovolschi.

Reprezentanții partidelor de opoziție din România susțin că tot ce se întâmplă în ultima vreme în România este o luptă a PSD împotriva justiției pentru ca liderii PSD să scape de pușcărie.

La Chișinău, în mod constant, activitatea DNA a fost oferită drept exemplu în lupta cu corupția la nivel înalt, iar în mod simbolic s-a cerut de nenumărate ori ca ”DNA să treacă Prutul”. Iată că DNA nu a trecut Prutul, ba mai mult se pare că, odată cu revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, nu vom mai avea un exemplu de funcționare a justiției într-un mod cât de cât independent în România. Este un exemplu în plus cum politicul subjugă justiția, un exemplu cum politicenii vor să scape de pușcărie și se pare că le va reuși.

Din cauza guvernărilor, și Chișinăul și Bucureștiul sunt arătate cu degetul în Uniunea Europeană, iar implicarea politicului în sectorul justiției trezește mari semne de îngrijorare. Recent și Polonia a intrat pe această filieră a îngrijorărilor față de independența justiției, după ce conducerea țării a lansat o reformă în domeniu, o reformă care însă nu este agreată de Bruxelles.

Cine îi mai poate opri politicienii corupți și penali? Este în măsură poporul să apere justiția? Prin forța poporului pot fi băgați la pușcărie politicienii care au furat bunul statului?! În Republica Moldova, deocamdată răspunsul este negativ. În România vom vedea în zilele următoare care va fi evoluția lucrurilor.

Articole similare
Comentarii