Cum reprezentanții Mitropoliei Moldovei, ramura rusească a bisericii din R. Moldova, știu să își bată joc de oameni

Episcopul Marchel care aparține de Mitropolia Moldovei, ramura rusească a bisericii din R. Moldova pentru că este în subordinea Patriarhiei Ruse, iese din nou la rampă. De data aceasta cu explicații care par a fi mai degrabă bătaie de joc.

http://unimedia.info/stiri/foto-episcopul-marchel–despre-mercedesul-din-curtea-bisericii-achit-cu-rugaciunea-152994.html

Așadar, episcopul spune că achită chiria Mercedesului cu rugăciunea. Se pare că această înaltă față bisericească a inventat o nouă valută – rugăciunea. Dar cine stabilește valoarea unei rugăciuni? Are o valoare fizică o rugăciune, atâta timp cât prin intermediul ei poți achita un serviciu? Cum rămâne atunci cu divinitatea, cu lucrurile sfinte pe care le promovează biserica?

Acest fapt ieșit din comun mă face să presupun că rugăciunea nu vine de la Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu achită servicii, dar ne dă pace și bunătate sufletească. Însă dacă episcopul Marchel achită servicii, s-ar putea ca rugăciunea să nu fie îndreptată către Dumnezeu, dar către cei pe care îi susține. În schimb, primește ceea cu ce poate achita pentru servicii. Or știm bine că Marchel nu odată a ieșit în public susținându-l aprig pe Igor Dodon, care la rândul său primește fonduri din Rusia.

Iată cum înțeleg mai marii peste biserica din Moldova să utilizeze religia și cele sfinte în scopuri personale. Iar oamenii, enoriașii, merg duminică de duminică pentru a oferi jertfe bisericii din puținul pe care îl au.

Sunt oameni care mor de foame, de frig, familii întregi care nu au cu ce își hrăni copiii și care cu siguranță se roagă și ei, dar nu este nimeni să le achite serviciile sau măcar bucata de pâine pe care să o pună pe masă.

Copiii înfometați ai Moldovei

Ce ne facem atunci când mergem la biserică și facem pomană, donație sau orice alt mod care înseamnă a da un ban la biserică? Pentru asta donăm, ca episcopul Marchel să se plimbe într-un Mercedes pe care îl achită cu rugăciunea?

Amintesc aici despre faptul că biserica nu plătește niciun impozit, nu se fac verificări cum sunt cheltuiți banii în biserici. Din cauza conflictelor, morții nu sunt lăsați în biserici pentru a le face o ultimă slujbă.

Morții care nu sunt lăsați să intre în biserică. Cât mai putem degrada ca societate?

În continuare, armata în sutane negre, adică preoții, îl susțin și îl apără pe Igor Dodon.

Armata în sutane negre care îl apără pe Dodon

Sunt exemple concrete care vorbesc de la sine despre cum unii preoți își înțeleg rolul lor în societate.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii