Alimentația publică în Franța: Se vor utiliza 50% produse durabile de calitate, dintre care 20% bio, până în 2020

În Franța se acordă mare importanță felului cum se alimentează populația, ce fel de produse alimentare sunt vândute în magazine și ce fel de meniuri oferă restaurantele clienților săi. Și asta pentru că este mai ieftin să aplici măsuri de prevenire a îmbolnăvirii populației, ca urmare a alimentației nesănătoase, decât să o tratezi după.

Astfel, meniurile din cadrul alimentației publice (catering) vor avea la bază 50% produse alimentare durabile de calitate, dintre care cel puțin 20% produse din agricultura ecologică. Este un obiectiv prevăzut sa fi realizat până în anul 2022, potrivit site-ului www.service-public.fr.

Un decret publicat în Monitorul Oficial al Franței pe 24 aprilie 2019 vine să aducă mai multe precizări asupra categoriilor de produse durabile de calitate.

Semnele prin care puteți distinge produsele alimentare de calitate sunt:

*mențiunea – ” label rouge”
*denumirea de origine
*indicația geografică
*specialitatea tradițională garantată
*mențiunea: ”produs într-un cadru cu un nivel înalt al calității mediului provenient”
*mențiunea: ”fermier” sau ”produs de fermă” sau ”produs la fermă”, pentru produsele care au o definiție reglementată a condițiilor de producere.

În Franța, alimentația publică oferă în fiecare an 3,7 miliarde de meniuri.

Articole similare
Comentarii