Cum să trăiești cu 10 lei pe zi? Formula ”magică” oferită de Guvern copiilor rămași fără părinți

2600 de copii rămași fără ocrotire părintească vor primi zilnic indemnizații de la stat în valoare de 10 lei. Ajutorul financiar va fi acordat de la 1 ianuarie 2018. Un Regulament în acest sens a fost aprobat săptămâna aceasta de către Guvern.

Recunosc, această informație m-a bulversat profund. Să oferi 10 lei pe zi unui copil rămas fără părinți, adică 50 de cenți (nici măcar un euro) și cu asta să te lauzi mi se pare lipsit de orice bun simț. În străinătate și toaletele publice costă mai mult decât 50 de cenți. Așadar, iată cât costă o zi din viața unui copil care, pe lângă faptul că suferă enorm din cauza lipsei dragostei părintești, mai este umilit și de către stat prin oferirea unei sume de 10 lei pe zi.

Această sumă mizeră se va plăti pentru copii care sunt în clasa a cincea și până la împlinirea vârstei de 18 ani. În același timp, Guvernul va oferi câte 100 de lei cu ocazia zilei de naștere și câte 70 de lei în zile de sărbătoare. Indemnizația va fi majorată anual, la 1 aprilie, în funcție de creșterea prețurilor pe parcursul anului precedent.

„Dincolo că este un proiect social, dincolo că este un ajutor financiar, este important că acești copii vor învăța să gestioneze propriii lor bani. Sunt banii pe care-i primesc personal și îi vor cheltui așa cum găsesc ei de cuviință, dar desigur cu știința și supravegherea unui adult în grija căruia se află”, a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Să oferi 10 lei pe zi și să declari că în felul acesta îi înveți pe copii să gestioneze propriii bani și să își cumpere ceea ce cred de cuviință este cel puțin deplasat. Ce poți cumpăra azi cu 10 lei?! Un litru de lapte și o pâine? Asta e tot ce merită acești copiii?!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii