Igor Dodon și dosarul penal de corupție și trădare de Patrie. Spectacol sau …?

Coincidență sau nu, însă astăzi, 24 mai 2022, chiar de ziua de naștere a președintei țării, Maia Sandu, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon este reținut într-un dosar penal de corupție și trădare de patrie.

De dimineață procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în comun cu CNA și SIS au efectuat percheziții la domiciliul lui Dodon, dar și la alte locații, imobile deținute de persoane interpuse. Acțiunile au loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de corupție pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, au anunțat responsabili din cadrul Procuraturii Generale.

Până în acest moment, Procuratura Generală nu a anunțat oficial reținerea lui Dodon.

Capete de acuzare sunt multe, probe la fel, dar despre asta ne vor anunța pe parcurs procurorii.

Dar este oare justiție independentă acum în R. Moldova care să examineze acest dosar, iar cel care astăzi este acuzat de trădare de patrie, adică socialistul Igor Dodon (o acuzație extrem de gravă care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de pușcărie) să ajungă în închisoare și să își ispășească pedeapsa?! Este oare voință politică pentru a duce la bun sfârșit acest dosar? Sau suntem hrăniți iar cu spectacole și iluzii ale unui stat de drept și o justiție independentă?!

Avem o listă lungă de condamnați fugari care așa și nu au ajuns în închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa. Începem cu Vladimir Voronin, dosarul guvernării comuniste, fiul său Oleg Voronin, despre care aproape toți au uitat. Apoi, Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Veaceslav Platon, Marina Tauber, Reghina Apostolova, unii fugari, altele mai puțin.

Se va adăuga încă unul la această listă de fugari sau de data aceasta autoritățile statului vor acționa prompt, în privința tuturor celor care au furat acest stat?! Prea multe întrebări și prea puține răspunsuri. Deocamdată.

 

 

Articole similare
Comentarii